Queen Elizabeth osztály (Egyesült Királyság)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 403
27 339
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A tweetben egy bő órás video a befutásról és a kikötési manőverről, f-35el stb.
FiGcXSPXkAEkq44
FiGcXSWWYAQsvnR
FiGcXSPWIAED3Wp
FiGcXSPXoBwaovl

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 403
27 339
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 988
37 377
113

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 403
27 339
113
Attól a T. 'újságíró' teljesen tárgyilagosan és korrekten elfeledkezik, hogy pont a COVID kitörésekor
állt szolgálatba, ami az egész programot, vezénylést, mindent felforgatott és lelassított -ha nem megállított- MINDENHOL...

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 757
17 666
113

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 238
9 603
113
A QE2 osztály egy elbaszott tervezés eredménye. Nagyméretű, de nem atomreaktor működteti. Rengeteg üzemanyagot használ, ezért korlátozott a hatótávolsága, és vagy rengeteg tankerhajót igényel, mert a repbenzin mellett kurva sok üzemanyag kell a dögnek. A vegyes meghajtás nem jött be. Ekkora bazi hajóra akár EMALS, akár hagyományos katapult kellett volna, a repülőgépei hatósugarát nagymértékben növelte volna és a Marine helyett a Navy F35-ös gépeit használhatta volna. Igy meg a szárazföldiek hatósugara is csökkent ,mert első körben közös "joint" F-35 használnak, bár most már a britek is rájöttek, hogy kell szárazföldi 35A is nekik..
Kb. sommás véleményem a hajóosztályról. A francia CDG kisebb, de effektívebb, hatékonyabb. az utódja még inkább az lesz. A talán egyetlen hátránya CDG-nek, egyrészt elégtelen sugárvédelem a reaktoroknál, másik a kisebb méret, ezt orvosolja az utódja..

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 642
113
A QE2 osztály egy elbaszott tervezés eredménye. Nagyméretű, de nem atomreaktor működteti. Rengeteg üzemanyagot használ, ezért korlátozott a hatótávolsága, és vagy rengeteg tankerhajót igényel, mert a repbenzin mellett kurva sok üzemanyag kell a dögnek. A vegyes meghajtás nem jött be. Ekkora bazi hajóra akár EMALS, akár hagyományos katapult kellett volna, a repülőgépei hatósugarát nagymértékben növelte volna és a Marine helyett a Navy F35-ös gépeit használhatta volna. Igy meg a szárazföldiek hatósugara is csökkent ,mert első körben közös "joint" F-35 használnak, bár most már a britek is rájöttek, hogy kell szárazföldi 35A is nekik..
Kb. sommás véleményem a hajóosztályról. A francia CDG kisebb, de effektívebb, hatékonyabb. az utódja még inkább az lesz. A talán egyetlen hátránya CDG-nek, egyrészt elégtelen sugárvédelem a reaktoroknál, másik a kisebb méret, ezt orvosolja az utódja..
Én úgy tudtam, hogy utazó sebességgel gazdaságos. 12 csomóvan elviszik a dízel generátorok. Mindazonáltal szerintem is baromság. megjegyzendő, hogy az egyre nagyobb amerikai anyahajóknak is kisebb a harcértéke, mint a 31 évvel ezelőzzieknek.

• Tetszik

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 238
9 603
113
Én úgy tudtam, hogy utazó sebességgel gazdaságos. 12 csomóvan elviszik a dízel generátorok. Mindazonáltal szerintem is baromság. megjegyzendő, hogy az egyre nagyobb amerikai anyahajóknak is kisebb a harcértéke, mint a 31 évvel ezelőzzieknek.
Kvázi nem tudom. Azt gondolom, hogy a mostani hordozókra is össze lehetne zsúfolni 98-105 repülőgépet mint a régieknél, de egyrészt a stealth repülőgépek, illetve a 4++ Superhornetek pontosabban kevesebb fegyverzettel érik el azt a hatást, mint a régebbi típusok, másrészt eltüntek a csak védővadászok mint az F-14 (tudom a végén bombcatok voltak), és ez ismét csökkentette a repülőgépek mennyiségét, meg aztán eltüntek a S-3 Vikingek is, tehát ismét csak repülőképek és helyettük helikoptereket és nagy tengeralattjáró vadász repülőgépeket alkalmaznak, meg aztán a tengo veszély is kisebb mint amikor rengeteg orosz boomer és vadász úszott a tenger alatt. A legénységnek is nagyobb az igénye a kényelmesebb elhelyezésre mint a hidegháború idején. Szóval szerintem nem lett kisebb a harcérték, hanem a technika modernizálódott. Aztán ha tömegesen megjelennek az UCAV-ok akkor megint változni fog a méret, vagy a rep.eszközök száma stb.

• Tetszik
Reactions: endre and fishbed

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 757
17 666
113
6 részes sorozatot kèszített a BBC a hajóról The Warship: Tour of Duty címen aminek vasárnap 22-én jön ki az első része BBC Two-ra.

Na itt az első rész, valaki feltette a YT-ra, nem tudni meddig lesz itt elérhető;

• Imádom
Reactions: SirHiggins

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 403
27 339
113
Na itt az első rész, valaki feltette a YT-ra, nem tudni meddig lesz itt elérhető;

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 757
17 666
113
Azért nem teljesen értem, hogy a Királynő látogatása alá mi a rákért kellett a szakács puffogását berakni.
Csóri srác, jópárszor elmondta pedig;
"Living a dream..
Serving a Queen"

A YT-ról eltüntetik idővel mert ugye ez fizetett tartalom a BBC-n, de megtaláltam torrent-en.
már a második rész is fent van akár 1080p verzióban is.

Szerintem jó sorozat, úgy is mondanám, hogy; Quintessentially British..

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 403
27 339
113
"Living a dream..
Serving a Queen"

A YT-ról eltüntetik idővel mert ugye ez fizetett tartalom a BBC-n, de megtaláltam torrent-en.

Revideálom az álláspontom, így hogy végig is néztem az elsőt.
Jó ember és jó tengerész a srác. Szembenézett civil életének démonjaival /ti.drogok/ és most
úgy néz ki, hogy ő győzött. Sokaknak nem megy ez.
/Mondjuk attól még jobban érdekelt volna a Királynő látogatása, mint hogy bevágják alá folyamatosan őt :D /

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 642
113
"Living a dream..
Serving a Queen"

Nincs már ilyen, hogy "british". Az utolsó Winston Churchill volt.

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 757
17 666
113
Revideálom az álláspontom, így hogy végig is néztem az elsőt.
Jó ember és jó tengerész a srác. Szembenézett civil életének démonjaival /ti.drogok/ és most
úgy néz ki, hogy ő győzött. Sokaknak nem megy ez.
/Mondjuk attól még jobban érdekelt volna a Királynő látogatása, mint hogy bevágják alá folyamatosan őt :D /
Itt már a Királynő tènyleg csak formális volt, mégiscsak nevadó.

Ami nekem tetszett, hogy az egyszerű talpas tengerész is mint pl a szakács gyerek, jut egy vállalható ágy, van konektor, meg fènyképeket is engedik.
A tiszti kabinok meg már pöpec kategória. Látszik, hogy a legénység általános közèrzete is fontos, jópofa volt a rep-szerviz nap amikor szabadon használhatták a rep-fedélzetet. + az olasz kikötőbe szervezett buszok.

A szemét válogatásnál meg látszik a sok csipsz, csoki csomagolás, megy a nassolás.

Na mindjárt nézem is a második részt...

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 642
113
Itt már a Királynő tènyleg csak formális volt, mégiscsak nevadó.

Ami nekem tetszett, hogy az egyszerű talpas tengerész is mint pl a szakács gyerek, jut egy vállalható ágy, van konektor, meg fènyképeket is engedik.
A tiszti kabinok meg már pöpec kategória. Látszik, hogy a legénység általános közèrzete is fontos, jópofa volt a rep-szerviz nap amikor szabadon használhatták a rep-fedélzetet. + az olasz kikötőbe szervezett buszok.

A szemét válogatásnál meg látszik a sok csipsz, csoki csomagolás, megy a nassolás.

Na mindjárt nézem is a második részt...
Mit röhögtek a franciákon, amikor 100 éve ilyen hadihajót építettek. Úszó szálloda - mondták. Grog osztás meg nincs. Mondom, hogy kihaltak a britek.

• Tetszik