RAE (Russian Arms Expo) 2013

Én inkább arra tippelek, hogy még nincs olyan állapotban, hogy mutogatni lehessen... Mert a nagy titkososságnak max akkor volna szerintem, ha már lézer vagy elekromágneses ágyú vagy más hasonló kaliberű újdonság lenne rajta... Ráadásul meglepne, ha a konkurens országok titkosszolgálata ne lenne naprakész az Armatával kapcsolatban is... :)

zotyek78

Igen mert az akármilyen haditechnikát fejlesztő országok hülyék mint a segg és nem nagyon vigyáznak a titkaikra.

A kínaiak a legfaszábbak azok megmutatják hogy kell komoly rombolt építeni sőt pár év múlva még annál is komolyabbat fognak csinálni:DD
A tankok kicsit gagyik még ott de szerintem amint megjelenik az armata ők is mutatnak majd valami újat .
A török légvédelmi beszerzés már mutatja az oroszok leáldozó szerepét a hadiiparban .
Elég belegondolni hogy az sm-3 titkait is megszerezte Kína és az alapján fejleszthetik saját légvédelmüket.

Az oroszok továbbra sem mutattak semmi újat .
Sőt aszt is olvastam hogy az AK-12 meg nem felel meg .

Ha már tanok akkor:

Az izraeli honvédelmi minisztérium elutasította hogy kifejlesszék a Merkava 5 tankot .
A merkava 4 fogják modernizálni as közeljövőben.

zotyek78

Igen mert az akármilyen haditechnikát fejlesztő országok hülyék mint a segg és nem nagyon vigyáznak a titkaikra.

Hát ami már ott van egy kiállításon, az már nem hiszem, hogy az a kategória, hogy nagyon rejtegetni lehetne egy titkosszolgálat elől... De ha szerinted a CIA vagy a Moszad über noobok, hogy infókat szerezzenek egy orosz tankról, már akkor, amikor az papíron létezik csak, akkor legyen úgy. :)
Annak meg én örülnék a legjobban, ha olyan újdonság lenne az Armatán, ami miatt érdemes jobban rejtegetni, mint pl. ezt az új polák tankot. :)

Szokj hozzá, hogy a Moszad leginkább bizonyos feltételek mellett tud érvényesülni. Ha ez nem áll fenn az adott helyzetben, akkor max. bután néznek ki a fejükből, esetleg mehetnek kuncsorogni az amerikaiakhoz, hátha azok dobnak nekik csontot. (Szoktak.) Az USA más tészta természetesen.

<i>Mindenki vigyáz arra amit fejleszt.</i>
ó
vagy csak arról van szó, ha kikerülne a netre a nagy ígéretek helyett egy tákolmány -ld városi harcra fejlesztett T-72 - akkor rajtuk röhögne a fél világ, megint.
ami rossz reklám lenne..

ehelyett gondolom a kiválasztott keveseknek megígérték:
" Bizonyisten 2020-ra tényleg kész lesz.... elefánt vagyok, elefánt vagyok... !!"

Ha emlékezetem nem csak akkor a PAK-FA idején is volt egy ilyen húzás. Előszőr valami indiai nagykutyának mutatták meg és csak aztán a nagy nyilvánosságnak.

Kérek bemutatni egyetlen olyan orosz haditechnikai fejlesztést.
//az új, kopasszívató automata gépsoron , illetve a kettőshasznosítású, világítoronyként is hasznosítható önkigyulladó atomtengeralattjárókon kívül//, ami az ígért határidőre, darabszámban, minőségben, képességekkel elkészült.

ahogy finomabban megfogalmazták az orosz haditechnika kririkáját:

"Persze aki eddig csak barnamedvével hált, annak a szakállas nő is gyönyörű."

Naigen, de azért lássuk be. Volt már jobb formában az orosz hadiipar.

pld a magyar Gripen kabinlétra liszenszgyártás.

de pld itt vannak az "új" oroszról a propagandalinkek, pld:

http://hungarian.ruvr.ru/2013_09_27/RUSSIA-ARMS-EXPO-2013-uj-koncepciok-uj-piacok/

http://hungarian.ruvr.ru/photoalbum/121988845/121989191/

most lusta vagyok kiollózni, de gondolom pár perc google.és mellé lehet tenni a hanyatló nyugaton legalább évtizede szolgálatban álló megfelelőit.

de pld itt egy mostani valóban csúcstechnológiás proto:

http://index.hu/tudomany/2013/09/27/kesz_a_tavcsokent_mukodo_kontaktlencse/

állítólag csináltak ilyen mikrotechnológiát az oroszok is, csak nem fért ki a gyárkapun...

Naigen, de azért lássuk be. Volt már jobb formában az orosz hadiipar.

Inkább szovjet .:) Az orosz hadipar nagy része a SZU után szétesett 9000 gyárbol maradt 2000 napjainkban.
Mit vártok 20 év pénztelenség után. Szerintem bizonyos ágazatokban jol haladnak.

hiryu

"liszenszgyártás" vagy inkább licencgyártás ;-)

Meg amúgy elég vicces, hogy egy licenc gyártott létrát mérsz össze egy harckocsival. Én nagyon utálom a személyeskedést, de komolyan nem tudom, hogy egyes emberek milyen világban élnek...
Késik a PAK-FA??? ÉS ? Raptort hány évig reszelték mire tökéletes lett?
Tákolmány T-72??? Leopárd 2 hányadik ráncfelvarrásánál tartunk épp???
Nem fogadták el az AK-12-őt??? Az XM8-at elfogadta az USA??? Pedig nekik nagyobb szükségük lenne normális karabélyra, mint az oroszoknak...

Jó lenne ha azonos dolgokat mérnél néha össze!

Kérek bemutatni egyetlen olyan orosz haditechnikai fejlesztést.
//az új, kopasszívató automata gépsoron , illetve a kettőshasznosítású, világítoronyként is hasznosítható önkigyulladó atomtengeralattjárókon kívül//, ami az ígért határidőre, darabszámban, minőségben, képességekkel elkészült.

hiryu

Mondj 10 ilyet a világban....

pld a magyar Gripen kabinlétra liszenszgyártás.
Kabinlétra gyártás, mint haditechnikai fejlesztés... Gratulálok.
Neked nem példákra, hanem egy jó pszichiáterre és ütős gyógyszerekre van szükséged. Nem vicc: tényleg.