Rafale (Dassault, Franciaország)

Idézet a hírből:
"...az ázsiai ország szerteágazó igényei miatt még nem sikerült mindenben közös nevezőre jutni..."

Persze hogy nem:
Mit gondoltok, mennyi idő olyan avionikai szoftvert írni, ami nem engedi lepotyogni a repülőgépet holmi sajátos üzemeltetői/gépvezetői szemléletből fakadó hibából!?

weasel007:
Szenzációsak a képeid!
Gratulálok!

"...Tudja, Pelikán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit..."

France wins Qatar tram deal, discusses Rafale jets

http://www.reuters.com/article/2014/06/23/uk-france-qatar-idUSKBN0EY2CN20140623

Rákerestem a wikin erre a Katar-ra, aszongya népesség 1,7 millió. Ez a 72 darab erősen túlzásnak tűnik ehhez képest. Nagyon jó lenne azért, ha végre tényleg összejönne a gép tényleges leszállítása más ország számára.

Rákerestem a wikin erre a Katar-ra, aszongya népesség 1,7 millió. Ez a 72 darab erősen túlzásnak tűnik ehhez képest. Nagyon jó lenne azért, ha végre tényleg összejönne a gép tényleges leszállítása más ország számára.

Nézted az egy főre eső évi dolcsit is? Szóval van mit a piláfba aprítani nekik, vagyis van mit félteniük. Ha körülnézel a tágabb környezetükben, azt is látni, hogy van kitől félteni az életszínvonalukat (hátuk mögött egy - állítólag - USA-barát Szaúdia, az öböl túloldalán egy ősellenségnek kikiáltott Irán, nem messze az éppen összedőlő, darabokra eső Irak, hogy a többit ne is soroljam...)
ML

Ha sokat húzzák akkor az FGFA is meglesz mire itt a gyártás beindulna. És az is belefér ebbe az árba.

Dassault_Rafale_v2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Továbbfejlesztett 2.0-ás háttérkép.

Én inkább azt nem értem, hogy a több száz, állitólag hiperszuper MKI és FGFA + százszámnyi törpe mirage mellé minek nekik egyáltalán?? 25. típusnak??

Azt én se. Üzemeltetés szempontjából ennyi különböző típust üzemben tartani elég horror..

Erősítik a légierejüket, 45 századot akarnak, ahhoz kell a gép. A Szu-30MKI program talán a felénél, kétharmadánál tarthat, a 21-eseket elkezdik kivonni, és mire a Rafale-program igazán felfut majd, addigra lassan a Jaguarok, Mig-27-esek kivonása is időszerű lesz. Utánuk jönnek majd a Mirage-ok és a Mig-29-esek (persze a K-k nélkül), szóval hosszú távon elvileg 4+1 típusuk marad: 4+ generációból: Szu-30MKI, Rafale, Tejas és aránylag kis darabszámban MiG-29K, 5. generáció: FGFA. Egy ekkora országnak ez nem nagy típuskavalkád szerintem.

A saját fejlesztésű 5. generációs típusukat direkt nem írtam, indiai tempóval talán 20-30 év múlva lesz belőle valami.

Két pár rendszeresen részt vesz az ISIS elleni műveletekben.

http://www.defense.gouv.fr/actualites/international/operation-chammal-deuxieme-frappe-francaise-en-irak

Hát gyerekek sehol egy hagyományos óra,vagy mutató. Minden elektronikus. Én még ilyet nem láttam,ez az első.
RafaleCOCKPIT.jpg

cockpit.jpg

Balra fent az első fontón ott egy analóg körskálás műszer. Persze lehet, hogy csak óra.

Rafale + ASMP-A indítási gyakorlat:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.