[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

Te is félre értettél. Én a határőrséget teljesen önálló szervezetkénk gondoltam. Nem honvédség, és nem rendőrség (belügy) elemeként. A mai világban elég sajátos jogköre kell legyen egy ilyen szervezetnek, a katonáknak nincs jogköre pl. előállítani egy embercsempészt, márpedig a honvédségen belül a határőrság állománya is katonának minősülne, de legalábbis komoly politikai támadófelület lenne. Semmiképpen nem lenne helye a rendőrség keretein belül, de kb. a honvédségen belül is épp ugyan annyira nincs helye.
NEM GONDOLTAM, ÉS FŐKÉNT NEM MONDTAM OLYAT, HOGY A MH VAGY A RENDŐRSÉG ÁLLOMÁNYÁBAN KRETÉNEK SZOLGÁLNÁNAK! Mélységesen tisztelem ezeket az embereket

Huhh. szerintem kevered a határőrt a határrendésszel.
Az, hogy a Határőrség önálló legyen, az sehol nem merült fel. Agyrém is lenne, kb mint a mostani Katasztrófavédelem, csak még jobban. Lenne még egy szervezet teljesen külön parancsnoki lánccal, udvartartással, logisztikával, minden szir-szarral?
Nincs intézkedési jogkör? Amigo, fél óra alatt alkotmányt lehet módosítani, ha akarnak. Ha meg nem, akkor addig feltartóztathatja a jogsértőt, amíg egy intézkedésre jogosult odaér. Sőt, fel is kell tartóztassa. Te is feltartóztathatod a bűnelkövetőt, mint állampolgár. Aztán jön a határrendész.
Minősített időszakban meg extra ön tökönrúgás lenne egy külön határőrség.
Nem egy hadgyakorlat volt anno, ami napokig állt, mint Katiban a gyerek, mert a határ zárását és az erőfokozást sem tudták eljátszani, mert kb. a városi rendőrkapitánytól kezdve a lőtéri kutyán át mindenki belepampoghatott mindenbe.

• Tetszik
Reactions: blogen
http://mfor.hu/cikkek/makro/100_milliarddal_no_Sesztak_tarcajanak_budzseje.html

A Terrorelhárítási Központ költségvetése alapvetően nem változik 2018-ban az ideihez képest: a személyi juttatások összege 12,7 milliárdról 13 milliárd forintra nőhet. Dologi kiadásokra azonban az ideinél jóval többet fordíthatnak, 584 millió forint helyett 2,3 milliárdot.
A rendőrségnél ugyancsak a személyi juttatások összege nő, az idei 206 milliárd forinttal szemben 218 milliárdot fordítanak erre a célra. Jelentős beruházások is várhatóak a szervezetnél: idén erre a célra 6,6 milliárd forintot fordíthattak, jövőre 16 milliárd forintot.
A Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ 1,1 milliárd forintot költhet személyi jellegű juttatásokra. A jogelőd Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ korábban 891 millió forintot fordíthatott erre a célra. A katasztrófavédelemnél a személyi juttatások összege 52 milliárd forintról 55 milliárdra nőhet, a beruházások tervezett összege azonos az ideivel: 3,7 milliárd forint.

No mi maradt ki még innen is? Igen...

• Tetszik
Reactions: fip7
Akik a legtöbbet ártottak a magyar szolgálatoknak az elmúlt 27 évben:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Én is.

(ez egy kényszerposzt volt, hogy eltűnjön a piszkozat, amelyet a fórum motor mentett el)

Azok a bírok már elvégezték a soros féle érzékenyítő tréninget.
Azok a realitástól elrugaszkodó tréninget is elvégezték szerintem. Most nem tudom hogyan lehetne megakadályozni, hogy valaki olyan képzésre menjen saját szabadidejében amilyenre csak akar, de kellene keressenek egy módszert arra, hogy a bírók ilyen szintű befolyásolását megszűntessék. Persze az sem normális, aki a jogi kar meg mesteri meg bírói meg többéves praktika után sorosképzésen kell továbbfejlődjön.

• Tetszik
Reactions: gergo55
Idióta igazságszolgáltatás! Mi kellene még, hogy ez az idióta tényleg lemészároljon valakit?

http://index.hu/belfold/2017/07/31/mukodo_bombat_keszitett_s._abel_a_hazi_orizetben/

Igazság szerint nekem úgy tűnik, hogy nagyjából működik az igazságszolgáltatás. Amikor a blogján levő versek miatt a TEK vitte el, akkor eléggé fel voltam háborodva, mivel semmit nem csinált, de azóta bizonyította, hogy full retard, és közveszélyes. Ellenben a versikéiért nem került sittre, ahhoz nagyobb gyökérségeket is kellett csinálnia, ami azt mutatja, hogy nagyjából működik az igazságszolgáltatás. Ez most már elég lesz lassan valami bentlakásos intézményre.

Igazság szerint nekem úgy tűnik, hogy nagyjából működik az igazságszolgáltatás. Amikor a blogján levő versek miatt a TEK vitte el, akkor eléggé fel voltam háborodva, mivel semmit nem csinált, de azóta bizonyította, hogy full retard, és közveszélyes. Ellenben a versikéiért nem került sittre, ahhoz nagyobb gyökérségeket is kellett csinálnia, ami azt mutatja, hogy nagyjából működik az igazságszolgáltatás. Ez most már elég lesz lassan valami bentlakásos intézményre.

A Mekiben a palfonba lőtt, kapott 5 évet, majd 1 év után kiengedték háziőrizetbe, ahol azután bombát fabrikált. Ennek az embernek a zártosztályon lenne a helye.

A Mekiben a palfonba lőtt, kapott 5 évet, majd 1 év után kiengedték háziőrizetbe, ahol azután bombát fabrikált. Ennek az embernek a zártosztályon lenne a helye.

A plafonba lövésnél már le is sittelték, joggal (az eljárási hiba egy másik dolog. a nagy USA-banis elő-előfordul), de az egész azzal indult emlékeim szerint, hogy elvitték a yardok a blogján közölt versek miatt, ami kétséges jogalap bekasztnizni valakit, ha látszik is, hogy nem 100-as.