Rendőrség, határőrség, belbiztonság

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
31 911
140 128
113
Most hogy megszunt a Roman hataron az orzesi kotelezettseg igy ahogy hallom onnan vezenylik a hataroroket a rendori objektumok orzesere . Alairt hatarrendszenek es most megy kapusnak.

Azert a biztonsagi orok hasznalata a sajat objektumoknal egy kenyszer es messze van az idealistol. A katonai objektumokat is ha lehet katonaknak kene orizni es nem kulsos cegeknek.
Az amcsiknál még művelteti területen is sokszor PMC-k vannak biztonsági szolgálatnak. A kapuzást és a békeidős ojjektumőrzésre a katonákat és a rendőröket (objektumtól függően) egetően nagy pazarlásnak tartom amikor az ő képzettségükre és idejükre máshol lenne szükség és kurva kevesen is vannak.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 677
2 188
113
Most hogy megszunt a Roman hataron az orzesi kotelezettseg igy ahogy hallom onnan vezenylik a hataroroket a rendori objektumok orzesere . Alairt hatarrendszenek es most megy kapusnak.

Azert a biztonsagi orok hasznalata a sajat objektumoknal egy kenyszer es messze van az idealistol. A katonai objektumokat is ha lehet katonaknak kene orizni es nem kulsos cegeknek.
A Roman hatar mellett elo hataroroket felhoztak mar Budapestre is. Pl ok adjak a KR szolgalatat is. (operation trombita) Nagyon nem boldogok mert penz ugyanaz cserebe alig latjak a csaladot. Leszereles 6 honapra csak.

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: endre and Kávé

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 677
2 188
113
Az amcsiknál még művelteti területen is sokszor PMC-k vannak biztonsági szolgálatnak. A kapuzást és a békeidős ojjektumőrzésre a katonákat és a rendőröket (objektumtól függően) egetően nagy pazarlásnak tartom amikor az ő képzettségükre és idejükre máshol lenne szükség és kurva kevesen is vannak.
Nallunk is sokszor ez a helyzet de szerintem hatalmas kockazat. Olyan egyeneket engednek igy katonai objektumokhoz akik tobb mint ketsegesek.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 280
16 576
113
Abban biztam hogy egy komoly atvizsgalas azert megtortenik. De ezekszerint tevedtem.
Kb 10 ève semmi a szerződèseseknek.

Külszolgalatban A tupusú(kb a semmivel azonos)

Mikor hiradó kèpzèsen voltam B tipusú(ott már kicsit utánadnèznek)
Meg vannak olyan szolgálati helyek ahol az kellett.

Így pl volt katona társam hazahozták koszovóból, mint nemzetbiztonsági kockázati tènyező. :hadonaszos:
Ott derült ki B tipusú bevizsgáláson hogy sorkatonakènt egyszer dobbantott.:D

Perre ment a sereggel.
Abból vette a lakását.:rolleyes:

Tudtommal a legnagyobb problèma, hogy nincs kapacitás átnèzni mindenkit akit elvileg kellene.

De a mostani viszonyokat nem tudom 100%-ra.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
6 228
10 551
113
Biztonsági őrnek valóban nem kell akkora képzettség és lehet spórolni a rendes egyenruhással. Viszont az egyenruhás az elkötelezettebb és megbízhatóbb. Rendőrségnél talán ez nem akkora gond, de katonai létesítményeknél azért kérdések merülhetnek fel. Mégha amúgy őröket is át lehet világítani.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 486
29 402
113
Kb 10 ève semmi a szerződèseseknek.

Külszolgalatban A tupusú(kb a semmivel azonos)

Mikor hiradó kèpzèsen voltam B tipusú(ott már kicsit utánadnèznek)
Meg vannak olyan szolgálati helyek ahol az kellett.

Így pl volt katona társam hazahozták koszovóból, mint nemzetbiztonsági kockázati tènyező. :hadonaszos:
Ott derült ki B tipusú bevizsgáláson hogy sorkatonakènt egyszer dobbantott.:D

Perre ment a sereggel.
Abból vette a lakását.:rolleyes:

Tudtommal a legnagyobb problèma, hogy nincs kapacitás átnèzni mindenkit akit elvileg kellene.

De a mostani viszonyokat nem tudom 100%-ra.
Mókás, hogy mindeközben meg pl amikor repteres voltam, akkor engem is átvilágítottak.
Meg mindenkit átvilágítanak, aki ott dolgozik.
És az több ezer ember.

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 677
2 188
113
Biztonsági őrnek valóban nem kell akkora képzettség és lehet spórolni a rendes egyenruhással. Viszont az egyenruhás az elkötelezettebb és megbízhatóbb. Rendőrségnél talán ez nem akkora gond, de katonai létesítményeknél azért kérdések merülhetnek fel. Mégha amúgy őröket is át lehet világítani.
Gondoljatok csak bele. Magyar viszonylatban de nyugaton is a biztonsagi orok a nem tul megfizetett retegbol kerulnek ki. Ebbol kifolyolag sokkal konyebb oket megforditani meggyozni hogy ha csak egy fel percre is de nezzenek felre. Ennyi pedig boven eleg hogy mig te bent vagy a laktanyaban biztonsagba erezve magad egy csapat vagy ccsak egy ember bejusson es ha mar bent van nagyon sok mindent csinalhat. A KR en tortent trombitas szitunal. Bejutottt egy nem tuk motivalt kapus szolgalat melett. Csak trombitalt de ez mar csak rajta mulott.

Katonai objektumoknal nem hiszek a tisztan civil orsegben. Van helyuk de szigoruan kontrolalt es katonak altal felugyelt szervezeten belul.

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 280
16 576
113
KR en tortent trombitas szitunal. Bejutottt egy nem tuk motivalt kapus szolgalat melett. Csak trombitalt de ez mar csak rajta mulott
Èn azon azèrt is lepődtem meg, mert egy laktanya kapuján itthon így èn soha nem mentem be.
Minimum a sorompó le engedve.
Ès pl tatán 1 ember mindíg kint állt.

Ok. Üres tár volt a karabèlyban. :D

De mèg egy katonai kollègiumba is nehezebb volt bejutni, mint oda.

Arra meg nem magyarázat, hogy rossz a sorompó, mert akkor áljon ott valaki.

Magyar viszonylatban de nyugaton is a biztonsagi orok a nem tul megfizetett retegbol kerulnek ki. Ebbol kifolyolag sokkal konyebb oket megforditani meggyozni hogy ha csak egy fel percre is de nezzenek felre
Legtöbbször több embert kellene meggyőzni. Ami már nehezebb dió.

Az igaz, hogy nem ez az ideális.
De hogy ne essenek ki katonák a kikèpzèsből, ez kell.

Egy ilyen szolgálatos nap 2.5 napot vesz el az embertől.
Elötte felkèszítès.
Másnap szolgálat.
Utánna pihenőnap.

Nekem volt a hegyikikèpzès 4. napja volt az első kikèpzèsi napom.:confused:

Mindenesetre vannak laktanyák, objektumok:D amire katonák vigyáznak.

• Tetszik
Reactions: endre

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 280
16 576
113
Mókás, hogy mindeközben meg pl amikor repteres voltam, akkor engem is átvilágítottak.
Meg mindenkit átvilágítanak, aki ott dolgozik.
És az több ezer ember.
Lehet ezèrt nem jut az utolsó bakára idő. :D
De nem tudom az milyen szintű.

Tudtommal minden rendőrt átvilágítsnak.
Kimennek szomszèdokat is megkèrdezik.
Parlamenti kèpviselőt.:D:D:D
Diplomatát.:D:D:D

Látjuk ezek is milyen mèlysègű vizsgálatok.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 486
29 402
113

Hát, volt olyan, akit nem vettek fel, mert azt mondta az NBH, hogy bocs de nem.

• Tetszik
Reactions: endre and Ocses

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 837
21 566
113

A reptérnek tétje is van, naponta emberek tízezrei utaznak ott. A hatóságaink… katonaságunk… nem sok vizet zavarnak.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and Ocses

donpepe84

Well-Known Member
2013. március 5.
473
1 839
93
Èn azon azèrt is lepődtem meg, mert egy laktanya kapuján itthon így èn soha nem mentem be.
Minimum a sorompó le engedve.
Ès pl tatán 1 ember mindíg kint állt.

Ok. Üres tár volt a karabèlyban. :D

De mèg egy katonai kollègiumba is nehezebb volt bejutni, mint oda.

Arra meg nem magyarázat, hogy rossz a sorompó, mert akkor áljon ott valaki.

Legtöbbször több embert kellene meggyőzni. Ami már nehezebb dió.

Az igaz, hogy nem ez az ideális.
De hogy ne essenek ki katonák a kikèpzèsből, ez kell.

Egy ilyen szolgálatos nap 2.5 napot vesz el az embertől.
Elötte felkèszítès.
Másnap szolgálat.
Utánna pihenőnap.

Nekem volt a hegyikikèpzès 4. napja volt az első kikèpzèsi napom.:confused:

Mindenesetre vannak laktanyák, objektumok:D amire katonák vigyáznak.
A honvédségi objektumokat a HM EI zrt őrzi azok a fegyveres biztonsági őrök pedig tartalékos katonák

• Tetszik
Reactions: endre and Loken

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 280
16 576
113
A honvédségi objektumokat a HM EI zrt őrzi azok a fegyveres biztonsági őrök pedig tartalékos katonák
Vannak alakulatok ahol van őrszázad.

Tudtommal Pápa/Szolnok/kecskemèt/veszprèm.

Akkor nem tudom mit csinálnak ezek a századok.

Papán volt ismerősöm aki azt mondta kaput is adtak. Kb 4 ève.

• Tetszik

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
7 280
16 576
113
Amúgy amikor tatán már biztonságiak voltak, veszprèmben nem.
Mert elvileg a NATO bizonyos objektumoknál megköveteli, hogy katonák őrizzèk.
Mondjuk abba nem tudom a tartalèkos bele tartozik e.

• Tetszik

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 486
29 402
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Undormány.... :(
Remélem minél többen elgondolkodnak majd, akiknek még jelent valamit az esküjük...

48386179-2214776088541188-6555177991385645056-n.jpg