1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Repülőesemények (balesetek, szerencsétlenségek)

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - Phoenix által indítva @ 2013. március 12..

 1. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  A Super Hornet után ismét egy gépveszteség, ezuttal az oroszoktól. A Keleti Katonai Körzetben lezuhant egy Szu-34, a pilóták katapultáltak, jól vannak.
   
  Wilson, fishbed and emel like this.
 2. boki

  boki Well-Known Member

 3. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member  Itt minden el volt rontva és minden el is romlott.
  Felkészületlen és tapasztalatlan pilótára erőltettek komoly kihívással járó, számára ismeretlen feladatot, nem megfelelő időjárás és napszak mellett, majd a kavarodás okozta stressz következtében egyszerre történt gép- és az éjszakai leszállást segítő ILS antenna sérülés a leszállási kísérlet során.
  Ezt követően további rossz döntésekkel "segítve" a pilótát, a sérült futómű ellenére továbbra is a leszállást erőltették. A főfutó sérülése az ott elhelyezett avionikai rendszerek meghibásodása miatt műszer meghibásodást idézett elő.
  Emiatt a gép a földnek csapódott.
  Ezután, a biztonságos működési paraméterek határa alatt katapultált a pilóta, akinek ráadásul még ezen felül hibás volt a nem megfelelően karbantartott katapultülése is.
  Lapos röppályán oldalra kivágódva hagyta el a gépet, de az üléstől nem tudott leválni. Nem élte túl.
   
  fishbed, migfun, emel and 2 others like this.
 4. boki

  boki Well-Known Member

  Csütörtök este a Vikramadatiya-ról felszálló MiG-29KUB az Arab-tengerbe zuhant gyakorló repülés közben. A pilóták katapultáltak, az egyiket megtalálták és kimentették a tengerből, a másikat még keresik.
   
  fishbed and emel like this.

Ezen oldal megosztása