Nem mondanám. Az arma 2 oldalpáncélja sík, ennek a felső egyharmada döntött.A képen nem Hitron van, hanem egy Arma 8x8...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem mondanám. Az arma 2 oldalpáncélja sík, ennek a felső egyharmada döntött.A képen nem Hitron van, hanem egy Arma 8x8...
Hallottál már moduláris páncélzatról.Nem mondanám. Az arma 2 oldalpáncélja sík, ennek a felső egyharmada döntött.
Csak az a baj azt a reményt úgy hívják hogy Magyarország, amit rm remél azt meg is vesszükAz RM ezekben mindig a reményeit írja le. Ne lássatok bele sokat.
"A remény élteti a lázadást!"Az RM ezekben mindig a reményeit írja le. Ne lássatok bele sokat.
Ez teljesen nyilvánvaló.Az RM ezekben mindig a reményeit írja le. Ne lássatok bele sokat.
Bezony, raadasul az uj, az ARMA II szerintem... meg a vegen ezt is jol megtippeltem?A képen nem Hitron van, hanem egy Arma 8x8...
Nem!
Feljebb már @tacticool betette spoilerként.
Csak nem jó képet tett be, mert ő a sima ARMA 8x8-at tette be.
Miközben a preziben egyértelműen az alacsonyra húzott lámpás ARMA II 8x8 szerepel:
Nem, de pl a Hitronhoz fejlesztett hibrid (diesel-FC) hajtas pimaszul jol jonne a torokoknek is, mi meg megsporolnank egy komplett fejlesztesi ciklust az ARMA II-vel.Nem értem. Ezzel azt mondod hogy szerinted a Hitron egy Rheinmetall - Otokar együttmüködésből fog létrejönni?
Ugyanugy gondolkodsz...Háát mindenesetre egyszerűbb ha már egy meglévő - és olcsó!!! - kerekes platformba kell új hajtást belerakni, mintha teljesen újat kellene lefejleszteni.
A RM-nak valószínűleg nagyobb és gyorsabb "biznisz" ha csak magára a hajtásláncra koncentrálnak. Annál is inkább, mert ez később nem csak harcjárműben eladhatóm de teherautókba is. Civil és katonai szegmensben is!
Az RM ezekben mindig a reményeit írja le. Ne lássatok bele sokat.
Ez teljesen nyilvánvaló.
A válaszaimból nem biztos, hogy jól jött le a RM fontossága az ügyben.
Reagáltam kommentekre, de nem fejtettem ki rendesen a dolgot.
Itt inkább - szerintem - annak van jelentősége, hogy ha már egy RM prezentációban is egy jól felismerhető török jármű jelenik meg mint potenciális magyar 8x8, akkor ott az már annak a bizonyos harasztnak a tipikus basztatásának tűnik, amelyik nem szokott zörögni.
Ez inkább a sokadik megerősítése annak, hogy milyen irányba tekintget a Honvédség 6x6/8x8-as kerékképletű járművek esetén.
Itthon helyett hitront olvastamSzerintem ez az első ihtton befejezett amit fèlkészen hoztak a németektől.
ne ábrándozzál , meg lett mondva hogy KUKA!.
Itthon helyett hitront olvastam
Csak upgradelték a progit Hitron 2.0-ra.ne ábrándozzál , meg lett mondva hogy KUKA!
Ilyet nem mondtak. Kimondhatatlan forumtars szerint elengedtek, de szerintem meg pont az RM nem engedi el a lényegét, azaz a hibrid hajtás részét, mert az viszont tutira kell majd a jövőben (ti. 8x8 IFVből van bőven, de hibrid diesel-FC hajtásból zéró, márpedig az a jövő, lásd az amerikai XM30 tendert, ami a következő 30-40 év IFVje lesz a US Armynal.)ne ábrándozzál , meg lett mondva hogy KUKA!
Ilyet nem mondtak. Kimondhatatlan forumtars szerint elengedtek, de szerintem meg pont az RM nem engedi el a lényegét, azaz a hibrid hajtás részét, mert az viszont tutira kell majd a jövőben (ti. 8x8 IFVből van bőven, de hibrid diesel-FC hajtásból zéró, márpedig az a jövő, lásd az amerikai XM30 tendert, ami a következő 30-40 év IFVje lesz a US Armynal.)
A mostani nagy török barátság számomra egy ARMA II + hibrid hajtás felé mutat, ami vidáman futhat akár Hitron 2.0 néven is, teljesen mindegy, a lényeg, hogy sok legyen, ússzon is, ha kell, amelyik meg nem, az legyen azért L5 és normalis fegyverzettel...
A németek sok mindenből kikerülnek általában ahol török fel van legyen az haditechnika vagy civil ipar nem férnek meg egymás mellett aki már dolgozott mind a kettővel tudja miértA Gidránnál se tudtad kiegyezni a törökök-németek, gondolod, hogy egy nagyobb, bonyolultabb projektben sikerül?
Akkor marad A SARP a Natter helyett a Gidránokon?A németek sok mindenből kikerülnek általában ahol török fel van legyen az haditechnika vagy civil ipar nem férnek meg egymás mellett aki már dolgozott mind a kettővel tudja miért
Nem tudom, ennyire nem érdekel a gidran műszaki,fegyverzeti projekt része hogy utána kérdezzek inkább az üzleti gazdaság vonzata érdekel Bocsi(Nav-oskent inkább ezt értem jobban)Akkor marad A SARP a Natter helyett a Gidránokon?
Hogy mit tetszik...?A Gidránnál se tudtad kiegyezni a törökök-németek,
Minden ilyen a penz fuggvenye. 'Neduddki' mar megmondta, a Gidran eddig sem a torokok vagy barki mas miatt allt, hanem pont a HM (pestiesen 'hianyzo sas') miatt.gondolod, hogy egy nagyobb, bonyolultabb projektben sikerül?
Hogy mit tetszik...?
De, olvasok, es azert irtam, amit irtam, es azert nem ertem, te mirol beszelsz...?Nem olvasol Gidrán és Rába topikokat? Tudod, eleinte úgy volt, hogy a RM is benne lesz a Gidránba, aztán jó hosszú huzavona után kikerült, a HT Division-nel együtt. Szittya szerint a németek saját páncélt akartak használni, amibe a törökök nem akartak belemenni.