Rheinmetall 8x8 APC / HITRON

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 519
90 120
113
Nem olvasol Gidrán és Rába topikokat? Tudod, eleinte úgy volt, hogy a RM is benne lesz a Gidránba, aztán jó hosszú huzavona után kikerült, a HT Division-nel együtt. Szittya szerint a németek saját páncélt akartak használni, amibe a törökök nem akartak belemenni.
Várjuk ki a végét, mind a 4x4-nél, mind a 8x8-nál. Az. hogy nem minden tervből lesz valóság, természetes. De itt nem sértődésre, hanem dollárra játszanak.
Jelenleg úgy néz ki, az előre megtervezett vegyesvállalati struktúra a 4x4 esetén nem Kaposváron és nem török -német -magyar hanem török -magyar felállásban jön létre. De sztem látunk még Gidránon német fegyvert.

Az hogy itt a tárgyalások holtpontra jutottak, nem zárja ki a 8x8 esetén az együttműködést.
De sztem Koreát se hagyjuk ki, mert itt egyértelműen terveznek velünk.
Valószínűleg az a szerencsés helyzet van, hogy 3-4 ajánlatból és akár azok kombójából válogathatunk.

Ami a nagy előnyünk az az, hogy nálunk a kormány áldoz a kapacitásbővítésre hadiiparra. Ezt a cégek nem akarják megfinanszírozni, más országok meg visszafogottan költenek továbbra is erre.
Ezek a tárgyalások és a beruházások felépítése lassítja folyamatot, de már közép távon hasznot hozhat. Jó látni, amilyen gyorsan bekapcsolódott a zalai LYNX gyár a nemzetközi védelmi piaci vér keringésbe.

Amikor jön a kritika, miért nem magunk, önállóan, saját fejlesztést stb., akkor itt a válasz. A magyar hadiipar multjával önállóan senki se lenne kíváncsi semmilyen termékünkre.