Robotika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
826
2 620
93
De a felsohoz hasonlo desszant jarmuvet /persze ember vezette / formaban mi is kifejleszthetnenk es az ar csokkentese erdekeben helyorsegi es tabori logisztikai feladatokra is rendszeresithetnenk... /ez igazan nem lenne kihivas szamunkra./
Ott a pont: tábori és logisztikai feladatokra. Nem bevetésben. Márpedig itt az alap felvetés az volt, hogy egy járőr, vagy egy egyéb egység bevetés közbeni mozgását könnyítenék meg.
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
14 704
34 351
113
Szerintem koncepcionális probléma van az összes ilyen cuccal. Valami iszonyatosan bonyolult és költséges cuccot akarunk alkalmazni egy olyan feladatra amire a logika a minél egyszerűbb és olcsóbb cuccokat preferálná. Még mindig nem azt mondom, hogy teljesen használhatatlanok ezek az eszközök bizonyos speciális feladatokra, de, nem egy hadsereg - OK csak a könnyűlövészek - általános felszereléseként. Még egyszer: jelenleg.

Valószínüleg ez is úgy fog működni ,hogy ha elég sok erőforrást fognak fordítani pl az exoskeleton kifejlesztésébe akkor csak idő kérdése ,hogy elterjedjen nagy számban elsősorban az USA haderejében.Nagy lehetőségek vannak az olyan rendszerekben amelyek a tehermentesítés mellett a katonák nagy fizikai terheléséből adódó fizikai sérüléseket károsodásokat hivatottak kiküszöbölni fontos tudni,hogy ezek nem úgy néznek ki mint egy Vasember öltözet.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
41 612
43 040
113
Bahrein királya robot testőreivel érkezik Dubajba.
6 nyelven tud beszélni. Tud fizikailag harcolni, üldözni, lőni. Elektromos kedvcsinálóval van felfegyverezve, 3 géppuska elrejtve elegendő lőszerrel ahhoz, hogy harcoljon 1050 férfival és egy lézeres géppuskával. 7,4 millió dollárba került.

 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 415
5 174
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
10 296
27 459
113
Szerintetek efelé halad a hadvidelés ? Lépegetőket is a csatatérre vinnék?
Amíg lassúak és bénák, addig nem, max olyan terepre amin kell a láb. Vannak ugye kutyaszerű robotok, amiket rajok ellátására(málha cipelése) tervezgetnek mióta, van előnye a lábnak, de mint harcjármű még messze vannak a mergvalósítástól. Amikor majd a katona egyéni páncélzata exoskeletonra telepítve nagyobb kaliber ellen is véd, akkor fog átrendeződni a fegyverzetfejlesztések iránya errefelé is, a hagyományos eszközök megtartása mellett.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
9 869
18 532
113
"Lőfegyverrel felszerelt katonai robotkutyát mutatott be a Ghost Robotics és a SWORD International egy amerikai hadsereg által megszervezett kiállításon. Az eszköz navigációját és a fegyver célzását most még emberi kezelő végzi távirányítással, később azonban a tervezők jelentősen növelni akarják a SPUR névre keresztelt robot autonómiáját. Annak ellenére, hogy nemzetközi egyezmények tiltják a teljesen önműködő fegyverek létrehozását és SPUR sem lesz az, az internet népe háborog a találmány miatt."
..
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
13 406
8 578
113
Majd 15 évmúlva kiforrnak ezek,akkora lesz tömeges autonóm dron raj is ami csak a gyalogoskra mennek majd.