Ez oké, csak nem mindegy hogy kapnak egy M1A2-őt vagy A1-et vagy egy pl mint a lengyelek egy SEPV3-at.lehülyített export változatot!
Az amcsik senkinek nem adják oda ugyanazt ami nekik van...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez oké, csak nem mindegy hogy kapnak egy M1A2-őt vagy A1-et vagy egy pl mint a lengyelek egy SEPV3-at.lehülyített export változatot!
Az amcsik senkinek nem adják oda ugyanazt ami nekik van...
M1A2, irja a cikk. Meg azert annyira a romanok sem teljesen retardaltak, hogy $1B koltesenek M1A1 elozo generacios, mar leszerelt eszkozokre.Ez oké, csak nem mindegy hogy kapnak egy M1A2-őt vagy A1-et vagy egy pl mint a lengyelek egy SEPV3-at.
Sehol nincs 37M millio euro egy Leopard, ekkora baromsagot talan meg sosem terjesztettel.Ez az 54 harckocsi 18,5 millió EUR-ra jön ki fajlagosan - majdnem fele annyi mint amennyiért az új Leopard 2-eseket vesztegetik. Nem csináltak rossz boltot...
Ha nekik tényleg lesz 200 Abramsuk (ami azért messze nem biztos), akkor még 44 harckocsi minimum szükséges nekünk is....
30 millió EUR más most is van!M1A2, irja a cikk. Meg azert annyira a romanok sem teljesen retardaltak, hogy $1B koltesenek M1A1 elozo generacios, mar leszerelt eszkozokre.
Sehol nincs 37M millio euro egy Leopard, ekkora baromsagot talan meg sosem terjesztettel.
Bunkó vagy mint mindig! Ráadásul elavult infók alapján okoskodsz és gúnyolódsz.Ezt az megint fogalmam sincs, melyik valagadbol huztad elo
Le vagy maradva!- Papperger eleg vilagosan elmeselte tavaly, mi mennyi, amikor a KF51 kapcsan a Handelsblattnak adta a hosszu interjut (anno betettem.)
A koreai meg a Leopard koze lotte be anno az arat, ha jol remlik, akkor a Leopardokat 16-18M korul emlitette.
Hulyesegeket irsz nagyhangon, mint mindig.30 millió EUR más most is van!
Mire mi esetleg tudnánk további Lepardokat rendelni, még több lesz!
Bunkó vagy mint mindig!
Az 2A8, ami meg keszen sincs, ugye, teljesen mas teszta.Le vagy maradva!
A pár napja bejelentett német beszerzésnél meg 29 millió a Leopard 2A8 ára.
Dehogyis. Az egy procurement, ami budgetet takar, attol fuggoen, mit hivnak le es mikor, osszesen 72 hk plusz joisten tudja, hany Wisent, TX meg TGS heavy truckot tartalmaz, plusz spare parts stb. Meg nincs is szerzodes:A februári norvég A7 vásárlást: az még többre is jött ki mint 30 millió EUR/ db.
Lehet, de ne irkalj allandoan teli tudobol legbol kapott valamenyeket, mint tenyt. Ez egy allando, nagyon irritalo szokasod, hogy hulyesegeket terjesztesz, csak mert ugy gondolsz valamit.Tök mindegy mint mondott tavaly Papperger, mert azóta elszálltak az árak.
Hat ez az ukran cirkusz ota szerintem egyertelmu, bar a korvettek is kellenenek, mert perpillanat max uszni tudnak a tengerben, minden masra keptelenek, semmifele kezzelfoghato navyjuk nincs (egyhamar szerintem nem is lesz.)Na tessék!
Szárazföldi erőket tápolják.
Ugyan miért nem tengeralattjárót vesznek?!
Milyen változatot vesznek szerintetek?
Ez az 54 harckocsi 18,5 millió EUR-ra jön ki fajlagosan - majdnem fele annyi mint amennyiért az új Leopard 2-eseket vesztegetik. Nem csináltak rossz boltot...
Ha nekik tényleg lesz 200 Abramsuk (ami azért messze nem biztos), akkor még 44 harckocsi minimum szükséges nekünk is....
Na tessék!
Szárazföldi erőket tápolják.
Ugyan miért nem tengeralattjárót vesznek?!
Van szo ket hasznalt angol aknaszedo vasarlasrol.Szerintem a lengyelekkel megegyező legújabb szint lesz Trófeával és minden jósággal együtt. De abszolút hasból találgatok. Amint aláírták a szerződést, meg fogjuk tudni a konkrét összeget és típust. (És nem, a mostani összeg nem feltétlenül a végső összeg, de nagyban szerintem nem fog változni.)
Már megint ugyan azt a hülyeséget tolod, amit párszor már elmondtam, miért nem jó! Nem 54 hk-t vásárolnak és ezért nem 18,5 millió a darabár. Én vettem magamnak egy szerszámot idehaza, mondhatom azt, hogy 50ezer volt és mondhatom azt, hogy 200ezer. Maga a gép 50ezer volt, de a kiegészítőivel együtt 200ezret költöttem. És a kiegészítők csak arra az egy feladatra jók, hogy a gépet kiszolgálják.
54 hk-t és 12 darab kiszolgáló járművet ugyan abból a platformból szeretnének rendelni és ezt 1 milliárdért. Ez 15,15 millió/db, ami közel ott van a mi Leo2 vásárlásunk árához. Csak te ott is 44-gyel osztod a csomag árát. Egy műszaki mentő jármű például abszolút nem kerül nullába, de szerintem kevesebbe sem (a kis szériás gyártása miatt), mint az MBT variáns.
A mi beszerzésünket is állandóan elosztod 44-gyel, ha épp a Leo2 árát kell kiszámolnod és 24-gyel ugyan annak a beszerzésnek az árát, ha a Pzh2000 darabárát kell kalkulálnod. Közben ott is ha összeadod, hogy hány nagy vasat vásároltunk egy tételen belül és azt osztod el a teljes vételárral, akkor hamar kijön, hogy a miénkkel közel azonos árban reménykednek keleti szomszédaink.
Kivételesen ebben is egyetértek Kammmal. Ukránoknak is mindenki ajánlgatta a fórumon, hogy ne hadihajókra költsön, hanem minden pénzt a szf-be toljon, pár hónap alatt kiderült, hogy egy minimum 30 milliárd dollárnyi lyuk a gazdaságuk ennél jóval nagyobb visszaeséséből azért keletkezett, mert nem tudnak kifutni a kereskedelmi hajók. Minden cent megérte az ukránoknak, amit partvédelmi ütegekre, aknaszedőkre, stb költöttek.
Nem lesznek világverők akkor sem, ha megveszik azokat, amit most terveznek. De szerintem egyszerűen tengeri népként tökéletesen érzik az orrukban, hogy sűrűbb levegőt hoz a szél keletről és ha Ukrajna esetleg mégis összeomlik, akkor nekik szükségük lesz mindenre, még az albán hadiflotta két pár evezőjére is.
De ce România păstrează încă Delfinul deși submarinul nu va mai intra niciodată în submersiune. Motivul principal nu e antrenamentul
Delfinul, singurul submarin românesc pe care îl are România, se află la chef fără să mai existe posibilitatea de a mai fi operabil vreodată. Și atunci, în așteptarea achiziției de noi submarine, de ce mai păstrează Marina submarinul Delfinul?www.defenseromania.ro
Nem tudom, volt-e itt ez a cikk. Arról szól, hogy C. C. flottila ellentengernagyuk interjújában kifejti, hogy miért tart fenn legénységet a román hadsereg egyetlen olyan tengeralattjáróra, ami nem tud lemerülni a víz alá, de még a kikötőből sem tud elmenni.
Én tegnap utána néztem, ha mindent meg tudunk mozgatni, ami a Honvédségnek saját bevallása szerint van, akkor több aknaszedő hajónk van a Dunai Flottában, mint amennyit ők meg tudtak mozdítani a tengeren az Odesszától elsodródó aknák ártalmatlanítására. És ez nem egy ellenük irányuló tevékenység volt, béke időben elégtelen mindenre a haditengerészetük jelenlegi képessége.
Azért a mi legnagyobb aknaszedoink, a Nestin osztaly hajói tized akkorák mint egy tengeri aknaszedo, a többi meg csak akna kereső hajó, és akkor mint a románok által vásárolni akart aknaszedo mentocsonakja.Nem tudom, volt-e itt ez a cikk. Arról szól, hogy C. C. flottila ellentengernagyuk interjújában kifejti, hogy miért tart fenn legénységet a román hadsereg egyetlen olyan tengeralattjáróra, ami nem tud lemerülni a víz alá, de még a kikötőből sem tud elmenni.
Én tegnap utána néztem, ha mindent meg tudunk mozgatni, ami a Honvédségnek saját bevallása szerint van, akkor több aknaszedő hajónk van a Dunai Flottában, mint amennyit ők meg tudtak mozdítani a tengeren az Odesszától elsodródó aknák ártalmatlanítására. És ez nem egy ellenük irányuló tevékenység volt, béke időben elégtelen mindenre a haditengerészetük jelenlegi képessége.
+ a 2 Scorpene fényében azért kicsit más megvilágításba kerül, hogy miért is tartják még fönt azt a Kilo-t kiképzésre...Azért a mi legnagyobb aknaszedoink, a Nestin osztaly hajói tized akkorák mint egy tengeri aknaszedo, a többi meg csak akna kereső hajó, és akkor mint a románok által vásárolni akart aknaszedo mentocsonakja.
Ne vicceljunk már.
Azért a mi legnagyobb aknaszedoink, a Nestin osztaly hajói tized akkorák mint egy tengeri aknaszedo, a többi meg csak akna kereső hajó, és akkor mint a románok által vásárolni akart aknaszedo mentocsonakja.
Ne vicceljunk már.
Azt szerette volna mondani, hogy oktondiság összehasonlítani a Dunai Flottillát /vagy hogy nevezik most/,Ezzel azt szeretted volna mondani, hogy nem volt túl kevés békeidőben az a felvonultatott 1 darab aknász hajó a románoknak az Odesszától elsodródó robbanó eszközökre; vagy azt szeretted volna mondani, hogy nekünk tengerjáró flottát kellene fenntartani a Dunán? Fejtsd ki A4-es méretű esszében!
Csak azt hogy egyetlen tengeri aknaszedo sokszorosaba kerül a mi komplett flottillanknak. Alma körtevel.Ezzel azt szeretted volna mondani, hogy nem volt túl kevés békeidőben az a felvonultatott 1 darab aknász hajó a románoknak az Odesszától elsodródó robbanó eszközökre; vagy azt szeretted volna mondani, hogy nekünk tengerjáró flottát kellene fenntartani a Dunán? Fejtsd ki A4-es méretű esszében!
Csak azt hogy egyetlen tengeri aknaszedo sokszorosaba kerül a mi komplett flottillanknak. Alma körtevel.
Az jooo, vegyek csak!Románia további 150 db Piranha V harcjárművet vásárol
România pregătește o nouă comandă pentru Piranha 5. Gen. Incicaș: Este vorba de un al treilea contract, pentru încă 150 de vehicule blindate
Armata României va avea în dotare câteva sute de transportoare blindate Piranha 5, după ce al treilea contract (care urmează să fie semnat în perioada următoare) va fi dus la bun sfârșit.www.defenseromania.ro