Én úgy ahogy van, megtiltanám a magashegyi expedíciók magyarországi szponzorációját!
Nem tudom hány "idiótának" kell még meghalnia, miközben hazai cégek kurv@ sok pénzt beleölnek abba, hogy előbb utóbb, de úgy is fennmaradjanak a Hegyen.
Nem is értem meg, hogy miért kell támogatni a nepáli hegymászóipart ilyen fékevesztett agyalágyulással.
Ha már csak pár idiótának nem telik az expedíciókra, akkor már lenne ennek hozadéka.
Nem tudom, hogyan nem jutnak el a hazai döntéshozók odáig, hogy rájöjjenek, hogy asszisztálnak életerős emberek öntönkretételéhez. Ráadásul irgalmatlan pénzeket pumpálnak a nepáli államba. Olyan pénzeket, amiket itthon is el lehet költeni a szponzorációs piacon, és nem belélegezhető oxigén lesz belőle a 3-as meg a 4-es táborban.
Mert a végén mit mondhatunk el? A mi fiúnk borja jutott fel 452.-nek az Everestre fél herével, miközben a Bánk bán ragyogó áriáit dudorászta? Közvetlenül egy kéz és lábnélküli fülöp-szigeteki lábfejmodell után, aki mellesleg hárfázik.
Nem humorizálni akarok más ember nyomorán, és speciális tudatállapotán, csak szeretném érzékeltetni, hogy mekkora genyóság ezt pénzzel támogatni.
Mert ez arra viszi rá az erre fogékony embereket, hogy beleragadjanak ebbe a tudatállapotba, és elhiggyék magukról, hogy ebből meg lehet élni, mint Erős Zsolt , vagy a "mindenre fel nem mászó" Klein Dávid. Utóbbinak valószínűleg több esze van, mint a hasonszőrűeknek, mert rájött, hogy csak akkor tudja élvezni a szponzorok pénzét, ha le is jön. Nem baj! Majd jövőre....
Legyen már egy kis eszünk, és ne adjuk a nevünket (meg a magyar zászlót) ahhoz, hogy életerős emberek pénzért eutanáziát hajtsanak magukon végre, valahol 8000 méter felett .
U.I.: Azokat az "ostoba", támogató nőket sem értem meg, akik ehhez asszisztálnak a nyomorultaknak. Ostobát írtam, mert épeszű feleségnek (pláne több gyerekkel) már ott dobbantania kellene, amikor a férje úgy dönt, hogy az Everest alaptáboránál tovább szeretne menni.
Tudom, hogy megosztó a hozzászólásom, és kapok majd hideget-meleget (főleg hideget), de viszonylag végigkövettem kibicként a híradásokat az utóbbi időben a témában, és a pöcsöm tele van magával a jelenséggel.....
....miközben persze szorítok a gyökereknek, hogy ne maradjanak ott. De rá kellett jönnöm, hogy ez ellen csak egyféle képen lehet tenni.
Ha Magyarország meghozná ezt az egyetlen, kategorikus, és nagy médiafelhajtással (a mainstreamben és főleg a hegymászó médiában) bejelentett döntést, akkor talán el fog gondolkozni rajta pár másik ország is, hogy mekkora abszurditás is egy ilyen lemming train mögé beállni. Kevesebb támogató ország, kevesebb mászó.Így kevesebb lesz a sherpa is, akiket el tud tarntani az ipar. Ezzel pedig LÉNYEGESEN kevesebb ember lesz a táborokban, amivel tulajdonképpen környezetvédelmi szempontokból is üdvözítőt tennénk.