Sport

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 063
9 000
113
Teljes tévedés.
Amúgy pont a foci az, ami ide juttatja a csapatot.
A gond sokrétű, de viszonylag egyszerű.
Az előző, szakmailag teljesen inkompetens vezetőt váltotta a szakmaialag nem teljesen inkompetens, csak hülye politikus, viszont így oda tudta rakni a seggnyalóit. És a fociból hozott szövegeket kezdte nyomni, ami a szurkolókkal megetethető. Így viszont hiányzik a felelősségre vonás a válogatottaknál.
Aki megszólal az biztos lehet benne, h nem lesz döntési poziban.
Nézzük a csajokat:
Habár ma már a Fradi Elek kapcsolat kezd kifáradni, de még mindig nehéz lenne azt mondani, hogy ne hozna ki mindent a csapatból. Ami hiányzik, az az egész évados csoda.
Na de ugyanezek a csajok a válogatottban rendre leszerepelnek.
Aztán mert ciki lenne, kinevezik Eleket, v Martint ideiglenesen, vagy a kettőjüket együtt, és akkor hozzák amit tudnak.
Nézzük az olimpiát:
Ha nem is a lehető legnehezebb csoportba került a női válogatott, de közelítőleg igen. Gyakorlatilag a 6osból bárki lehetett első és hatodik is, senki nem lepődött volna meg rajta.
Jött pár csúnya sérülés, és volt egy csufi meccs. De ezt leszámítva, még a norvégok se tudtak alázni, a sokkal gyengébb csoportból pihentebben érkezve, teljes csapattal, amit nem tizedeltek sérülések.
Kűzdőszellem jeles, egy minimális szerencsével sokkal szebb lehetett volna.
Ennek ellenére, mert Elek már többször beszólt a vezetésnek, ment a sajtóban, és mindenhol az ellenkampány.
Utána a kövi világverseny akkora égés volt, hogy az lett az égés új definíciója Golovinnal. De mert ő jó elvtárs ment a csajok ennyit tudnak. Nem akarnak külföldön játszani, és egyéb szövegek.
Csakhogy a magyar bajnokság kéziben nem a futottak még kategória, hanem konkrétan a világ top 3 bajnokságából az egyik. És a magyar válogatott minden tagja nemzetközi kupákban edződik hétről hétre.
Szóval nem a pénz, vagy az akarás a baj, hanem az edzői gárda, és a szövetségi vezetés.
Szóval, úgy 5-6 éve reális esélye lehetett volna a Fradinak a FF-hoz. Mert akkor csődölt be 2 BL győztes csapat. A Buducnost és a Vardar. Akkoriban elit játékosok játszottak ott és meg lehetett volna venni 3-5 játékost amivel tuti lett volna a FF és esély a BL győzelemre. Jóformán 3 profi csapat volt. De Elek és Kubatov nem ezt választotta akkor jött valakinek az ötlete, hogy majd a Fradi és picit a Győr BL tapasztalata (Győrben kevés magyar játszott rendszeresen) a csúcsra repíti a magyar válogatottat. Szóval, maradt a magyarosh vonal és a pusztulás. 2 éve a Fradinak a végállomás a legjobb 16 (ennél kevesebb profi csapat van), a Győr még tartja magát, de már nem egyeduralkodó mint pár éve. Feljött és le is gázolt a norvég klubkézi, a franciák és most megint a románok. A válogatott pedig biztosan hozza a 12-16. helyet világversenyen. Férfi vonalon a Szeged és Veszprém nagyon régóta dominálja a mezőnyt, hozzájuk próbál felzárkózni Tatabánya és az utóbbi időben a Fradi (vajon miért erőlteti Kubatov?)Veszprémben már alig van magyar 17 fős keretben van 4(!) magyar, de még ebből is sikerült elküldeni Sipost. Gyakorlatilag magyar nincs a kezdő közelében. Egy időben Veszprémen röhögött mindenki mert iszonyatos pénzeket költöttek, azóta ezt átvette a PSG. De legalább rendszeres FF résztvevő igaz nyerni nem sikerült. Pick abban más, hogy a BL-ben nem sikerül FF közelébe se érni, de a hazai bajnokságot hozza néha. Pastor 5 éve katasztrofális munkát "végez", de Csányi imádta ezért maradt 10 évig. A 21 fős keretben van 8 (!) magyar, ámbár a hírek szerint egy már lelép (Rosta). Itt van 1-2-3 rendszeresen szereplő magyar. Szóval a válogatott top 8 csoda kategória még akkor is, ha a VB-n könnyebb előrébb végezni mint az EB-n. Viszont azt is látni kell, hogy az elit nagyon meglépett, esélyünk sincs a zárkózásra, ugyanakkor pár nemzet minimum beért. Portugália, Egyiptom, Hollandia, stb...Ezt azt mutatja, hogy jóval kevesebb pénzből 10 év alatt gyakorlatilag fel lehet építeni egy válogatottat 8-12 helyig. Világviszonylatban a női kézire elköltött pénz nr1. a férfi top 5. Ehhez mérten kell megnézni mit alkotott a gárda. A jövő nem fényes, de bizonyos emberek (Pálinger, Nagy L, Mocsai) nagyon jól élnek a mocsárban és esély sincs radikális változásra.
 
  • Tetszik
Reactions: efott1974

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
A női kézi valahol nálam meghalt 2000ben, amikor elszórakozták az olimpiai döntőt, azóta nem is nézek élőben kézit
én viszont igen, így azt gondolom, hogy ebben talán egy picit jobban tudok dönteni.
Nincs köze a pénzhez, legalábbis válogatott szinten. Ennyi tudnak.
de valahogy mindig csak a szövetség által sztárolt, a magyar sport egyik nagy kerékkötője a nemzeti sport által megtolt edzőkkel. Mindig, amikor valami "por" kerül a gépezetbe mégsem csak ennyit tudnak. De erre még visszatértek.
Klub szinten jobb a helyzet, de fogadjuk el, hogy ennyit tudunk, ne kenjük azt senkire.
Tehát amikor a BL posztonkénti top 5-jében mindenhol van magyar, akkor tudnak játszani, amikor a válogatottban vannak, akkor ennyit tudnak, ne fogjuk másra? Na itt a baj, ezért tud Kocsis, meg Sinka pusztítani.
Mert mitől jobb egyszer Laurencz László pl, és mitől máskor nem?
Volt valaha is jó? Persze nagyon szerették az egysorosait, falta a nép, csak pszichológiai érzéke messzebb volt az elégségestől, mint bányász béka popója az Androméda galaxistól. De cserébe fafejű zsarnokként amíg hatása volt a sportra gátolta, hogy csapatpszichológus lehessen a válogatottnál is.
Egyszerűen a nők nők, a végén mindig elszúrják
Na és ez az amit pl.: LL-nek köszönhetünk. Ugyan ezek a nők, a Viborg elleni kvázi időn túli hetessel megnyert továbbjutás után, megfelelő felkészítéssel az interjún nyilatkozták, hogy -5nél se aggódtak, mert tudták képesek nyerni. És nyertek is.
Mindig sikerült? Nem
De sokkal többször igen, mint nem.
Csak tudod ugyanabban az időszakban, amikor még LL rontotta a levegőt mindenhol, volt egy Németh László, aki a Kulcsár tragédia után úgy rakta rendbe a csapatot, h egyből dobogót hozott, igaz utána ki lett rakva, mert 35:36-ra kikaptunk a szintén bivalyerős, és világklasszisok sorát felvonultató oroszoktól.
Volt egy KEB aki szintén képes volt rendezni a sorokat, és hozni a dobogót.
És persze amikor ég a ház, bedobjuk mégis csak Eleket vagy Martint a válogatott élére, és sok esetben durvább csoportokból jutunk ki a világversenyre, mint ahol az aktuális nyomott edzővel kiszopunk.
Persze aztán a Hajdut a Dunába, Mátéfit meg utána esteknek hívott világversenynézéseken meg senki nem érti, hogy miért volt előre igazunk.
Miközben Elek és Martin közösen nyilatkozta a kopasz érában, hogy azért nem szereti elküldeni a válogatottba a csajokat, mert mindig túledzve kapja vissza őket.
Férfi vonalon meg valahogy Skala lett kiutálva, és valahogy sose merül fel Pastor a válogatottal kapcsolatban. Ideológia mindig van. Csak mégis valahogy MINDIG a válogatott ég csak, és sose a klubcsapatok.
Szóval, maradt a magyarosh vonal és a pusztulás. 2 éve a Fradinak a végállomás a legjobb 16 (ennél kevesebb profi csapat van), a Győr még tartja magát, de már nem egyeduralkodó mint pár éve.
Igen, a magyarosh... Na elmész te is. Amúgy az EHF rangsorban valahova a 8 és az 5 közé rakják a Fradit mindig. És ezt kb mindig hozza, mert ez a realitás.
Pastor 5 éve katasztrofális munkát "végez", de Csányi imádta ezért maradt 10 évig.
Éééés el is jutottunk oda, hogy nem Csányi imádja Pastort, hanem a teljes szegedi szurkolótábor. De mert a nemzetietlen sport lelkesen asszisztál mindenkivel szemben, aki felforgathatná a szövetségi kifizetőhelyeket lesz a magyarosh vonal, meg a brühühü, mi csak ennyit tudunk.
De ez nem új.
Lásd még Lothar Mättheus, Ervin Koeman, Huszti, Szalai, Storck ügyeket. Felkészül Rossi, az első rosszabb eredmény után ő kapja majd az egészpályás letámadást, mert még a végén kiderül, hogy a betokosodott idióták a kerékkötők, és nem a játékosok képességei predesztinálják a dolgokat.
Amúgy
Világviszonylatban a női kézire elköltött pénz nr1. a férfi top 5.
ez sem igaz, de legalább jól hangzik...
A jövő nem fényes, de bizonyos emberek (Pálinger, Nagy L, Mocsai) nagyon jól élnek a mocsárban és esély sincs radikális változásra.
Mert nem radikális változás kéne, hanem a politikusok elküldése, és máris nem élnének jól a mocsárban, mivel el lehetne őket is küldeni.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 063
9 000
113
Igen, a magyarosh... Na elmész te is. Amúgy az EHF rangsorban valahova a 8 és az 5 közé rakják a Fradit mindig. És ezt kb mindig hozza, mert ez a realitás.
Jó lenne a tényekbe kapaszkodni mielőtt olyan írnál nekem ami nekem nem tetszene. Az EHF rangsor és a teljesítmény nem egy és ugyanaz. Az EHF rangsor a papíron létező erősség, a BL helyezés pedig a valóság. És ott nem az 5-8. hely játszik. Az elmúlt 10 évben általában 8 közé sikerült bejutni, de onnan nagyon sima vereségek következtek, az elmúlt 2 szezonban már a 8 se jött össze. Szóval már bukik az 5-8. erősség. A FF-tól nagyon messze vagyunk. Kubatov beszél FF-ról, de ahhoz minimum duplázni kellene a költségvetést. ÉS kell hozzá Eleknél sokkal jobb edző meg 2 év minimum csapatépítésre.
Éééés el is jutottunk oda, hogy nem Csányi imádja Pastort, hanem a teljes szegedi szurkolótábor. De mert a nemzetietlen sport lelkesen asszisztál mindenkivel szemben, aki felforgathatná a szövetségi kifizetőhelyeket lesz a magyarosh vonal, meg a brühühü, mi csak ennyit tudunk.
De ez nem új.
Lásd még Lothar Mättheus, Ervin Koeman, Huszti, Szalai, Storck ügyeket. Felkészül Rossi, az első rosszabb eredmény után ő kapja majd az egészpályás letámadást, mert még a végén kiderül, hogy a betokosodott idióták a kerékkötők, és nem a játékosok képességei predesztinálják a dolgokat.
Amúgy
Hol imádja a szegedi közönség Pastort?:) Ne szórakozzunk már....Rossinak voltak rossz meccsei (albán oda vissza) mégis nagy támogatással maradt a helyén (helyesen).
ez sem igaz, de legalább jól hangzik...
DE, teljes mértékben igaz.
Mert nem radikális változás kéne, hanem a politikusok elküldése, és máris nem élnének jól a mocsárban, mivel el lehetne őket is küldeni.
De igen, radikális változás kell. Csak politikus tudná megoldani, ahogy erre jó példa Kubatov a focinál, igaz 3 év alatt 10 évet öregedett a nagy mocsár lecsapolás közben.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 920
93
na, ez az ukrán focista IS kihúzta a gyufát :)


gyorsan kellett esedeznie bocsánatért ...
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer and PFZ

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 781
26 873
113
A műkorcsolya EB női bajnoka Anasztazia Gubanova, grúz színekben. 2002ben született Oroszországban, 2020ban váltott országot, egy napot nem élt Grúziában, Sztpéterváron edz.
Azért váltott országot, mert otthon nem volt nemzetközi induló helyen. A közepes orosz még mindig jobb, mint az összes többi európai versenyző.
Politikai okokból épp tönkreteszik a műkorcsolyát. Gratulálok.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 920
93
ma voltam egy megbeszélésen olimpiával kapcsolatosan. csak mint érintőleges vendég
elég nagy az aggodalom. már azzal kapcsolatosan is, hogy egyáltalán megrendezhető lesz-e?
biztonsági problémák tömkelege
a kvalifikációs versenyek nem jól haladnak, időarányos lemaradások vannak sok sportnál
bojkott lehetőségek

szóval izgalmas lesz a következő időszak
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 063
9 000
113
Közben a Fradi EL meccsére már több mint 40.000 jegyet eladtak (21 nap van az ellenfél sorsolásáig, 41 nap a meccsig). A vasárnapi újpest ellen már 22.000 felett járnak a jegyek, a kapacitás 97.5% áll. Sajnos már látszik, hogy túl kicsire szabták a Fradi stadionját :(
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
733
3 920
93
6 nations

Írek alaposan elpáholták Walest (34 - 10), Skótok leküzdötték Angolokat (29 - 23). Csigazabáló Franciák holnap csapnak össze a macsakaevő Olaszokkal :)

 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 063
9 000
113
ulloi129.hu fórumáról van egy kép
fcafe017c00903dcc1e71d30b35c2183e02fe0946851271f3be94b8c2a8f3863.jpg

Itt tart a hazai szélbalos oldal (444) firkásza. De legalább nézett volna utána, vagy olvasta volna el amit kiírtak. Nem szégyen tanulni.
Egyébként a Fradi nyert.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
ulloi129.hu fórumáról van egy kép
fcafe017c00903dcc1e71d30b35c2183e02fe0946851271f3be94b8c2a8f3863.jpg

Itt tart a hazai szélbalos oldal (444) firkásza. De legalább nézett volna utána, vagy olvasta volna el amit kiírtak. Nem szégyen tanulni.
Egyébként a Fradi nyert.
Most min akadsz ki:
Írd és mond MTK.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 674
15 326
113

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 063
9 000
113