Sport

Igazából nincs jó kapisunk és csatárunk. Nem kell Szoboszlai szintű (persze az lenne a legjobb), de azért topligás stabil kezdő az első 6-8-ban végző csapatban nem ártana.
Pont ezen a poszton lèvő játèkosok azok( Tóth Balázs ma nem játszhatott sèrülès miatt) akik egyedül szoboszlai szintjèt közelítik.
Hátvèd sor ami gyenge, mindkèt gólhoz óriási szerepe volt nekik.

• Tetszik
Reactions: zsolti and Macsek83
Pont ezen a poszton lèvő játèkosok azok( Tóth Balázs ma nem játszhatott sèrülès miatt) akik egyedül szoboszlai szintjèt közelítik.
Hátvèd sor ami gyenge, mindkèt gólhoz óriási szerepe volt nekik.
Ne viccelj már, aki beférne az angol vagy spanyol vagy német 1-8-ba az nem az angol másodosztályban játszik.

Rossi: ...csak vettek egy "Nevet" akivel jól eladják itt is a Semmit/Látszatot!
Hát, Rossi nem volt nagy név az se a játékosok, se az edzők között, olasz harmad meg negyed osztály, aztán jött a Honvéd meg a Dunaszerdahely és onnan a válogatott.
Ahol annyira szerintem nem teljesít rosszul, nem a kilencvenes és kétezres évek letargikus reménytelensége van, hanem mindig lehet izgulni a selejtezőkben, néha az EB-n.

Sajnos a teljesen rossz utánpótlás nevelést nem lehet elfedni a válogatottal, nemzetközi szinten magasan jegyzett játékos a csapatban van 2-3, ez nem csinál nyarat.

Hát, Rossi nem volt nagy név az se a játékosok, se az edzők között, olasz harmad meg negyed osztály, aztán jött a Honvéd meg a Dunaszerdahely és onnan a válogatott.
Ahol annyira szerintem nem teljesít rosszul, nem a kilencvenes és kétezres évek letargikus reménytelensége van, hanem mindig lehet izgulni a selejtezőkben, néha az EB-n.

Sajnos a teljesen rossz utánpótlás nevelést nem lehet elfedni a válogatottal, nemzetközi szinten magasan jegyzett játékos a csapatban van 2-3, ez nem csinál nyarat.
de mennyire igazad van
sajnos az utánpótlás a minőség helyett a mennyiségre megy (így lehet nagy pénzt leakasztani). érdemes megnézni mennyi gyereket szednek össze, aztán azt is, hogy ebből mennyi kerül a felső korosztályokba. nagyon csúnya a szerkezet.
az se a legjobb dolog, hogy az alapképzést 1-2 napos tanfolyamot végzett "áledzők" tartják a legtöbb helyen.
megyek ki mozogni, ha nem sírnék, akkor röhögnék azon, amit edzésként megtartanak. vigyázni kell, nehogy elfáradjanak. olyan is az erőnlét.
felső szinten minimum 120 percig tudni kell koncentrálni. ezek??? 70 perc után kipukkadnak...
(szerencse, hogy csak ma reggel láttam egy összefoglalót)

Hát, kár volt Mocsit becserélni a vége előtt pár perccel a hajrában, totál hidegen lámpalázzal helyét keresgélve a védelem közepén le is maradt ahogy kell.

Szalai is hektikus volt, voltak jó megmozdulásai, de ahogy most is, korábbi meccseken is hozott össze büntetőt az ellenfélnek. Hajrá elején 2:1 nél nagy helyzeteink maradtak ki, az írek meg egy pillanatra sem törtek meg. Mi egy kicsit elkönnyelműsködtük szerintem. Dibusz még mindig vonal kapus. Varga élete formájában volt, forduló legszebb gólját durrantotta. Parrott meg nem olyan szépeket, csak sajnos 2 meccsen 5-öt, nekünk egy mesterhármast...

Nagyjából így láttam.

Ez végre egy szerethető magyar csapat, ezért is fáj annyira!

• Tetszik
Reactions: SilvioD
Azt javaslom költsünk még több adóforintot a focira.

Ez korrekt:

törökgáborelemez
1 ó. ·
Nem szoktam fociról írni, írtam régen botcsinálta sportújságíróként éppen eleget, köztük sok olyat, amit nagyon nem szívesen olvasnék újra. Most azonban, amikor a politikai haszonlesők szelfijei mintha elakadtak volna, talán érdemes kivételt tenni. Az 1978-as magyar-argentin óta a magyar válogatott minden meccsét láttam, kivéve egy utazás miatt a jugoszláv 1-7-et, de felvételről később azt is végig szenvedtem már. Ez a mostani magyar csapat messze nem tartozik a legrosszabbak közé, sőt. Hibáztak tegnap? Hibáztak ebben a sorozatban? Igen, nyilván. Tegnap az utolsó öt percben különösen, sokat, sokan. Igen, bizonyára a kapitány is. De aki régóta figyeli a magyar labdarúgást, tudja, hogy mekkora érték az, amit Rossi elért: hogy a sorozat legjobb mérkőzését játszotta a csapat Portugáliában, hogy Dublinban és most Budapesten is elég sokszor messze az ellenfél felett teljesített. Az ellenfél felett és még inkább a magyar futball általános színvonala felett. Mert ez a lényeg: a Rossi-csapat, minden hibája ellenére, nem főszabály volt, hanem kivétel. S bár a világbajnokság még egy tegnapi döntetlennel is messze lett volna, mert a rájátszás kegyetlenül nehéznek ígérkezett, mégis sokkal közelebbnek látszott, mint az elmúlt 40 évben bármikor. A kapitányt el lehet küldeni, lehet, hogy küldeni sem kell, mert megy magától, de aki tartós változást szeretne, annak inkább azt kellene átgondolnia, amit a számok mutatnak: hogy a soha nem látott mennyiségű közpénz és a soha nem tapasztalt politikai figyelem ellenére hol tart ma a magyar labdarúgás a tehetségek kinevelésében és menedzselésében. Kevesebb urambátyám és sikerpropaganda, több verseny és tudás - szerintem ez kellene, nem a csapat és a kapitány keresztre feszítése.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Halfdan
Ez korrekt:

törökgáborelemez
1 ó. ·
Nem szoktam fociról írni, írtam régen botcsinálta sportújságíróként éppen eleget, köztük sok olyat, amit nagyon nem szívesen olvasnék újra. Most azonban, amikor a politikai haszonlesők szelfijei mintha elakadtak volna, talán érdemes kivételt tenni. Az 1978-as magyar-argentin óta a magyar válogatott minden meccsét láttam, kivéve egy utazás miatt a jugoszláv 1-7-et, de felvételről később azt is végig szenvedtem már. Ez a mostani magyar csapat messze nem tartozik a legrosszabbak közé, sőt. Hibáztak tegnap? Hibáztak ebben a sorozatban? Igen, nyilván. Tegnap az utolsó öt percben különösen, sokat, sokan. Igen, bizonyára a kapitány is. De aki régóta figyeli a magyar labdarúgást, tudja, hogy mekkora érték az, amit Rossi elért: hogy a sorozat legjobb mérkőzését játszotta a csapat Portugáliában, hogy Dublinban és most Budapesten is elég sokszor messze az ellenfél felett teljesített. Az ellenfél felett és még inkább a magyar futball általános színvonala felett. Mert ez a lényeg: a Rossi-csapat, minden hibája ellenére, nem főszabály volt, hanem kivétel. S bár a világbajnokság még egy tegnapi döntetlennel is messze lett volna, mert a rájátszás kegyetlenül nehéznek ígérkezett, mégis sokkal közelebbnek látszott, mint az elmúlt 40 évben bármikor. A kapitányt el lehet küldeni, lehet, hogy küldeni sem kell, mert megy magától, de aki tartós változást szeretne, annak inkább azt kellene átgondolnia, amit a számok mutatnak: hogy a soha nem látott mennyiségű közpénz és a soha nem tapasztalt politikai figyelem ellenére hol tart ma a magyar labdarúgás a tehetségek kinevelésében és menedzselésében. Kevesebb urambátyám és sikerpropaganda, több verseny és tudás - szerintem ez kellene, nem a csapat és a kapitány keresztre feszítése.

Török Gábor: A Fideszes ernyőszervezeteknél --alapítványoknál, szakértő, egyéb jogcímeken ...-- fizetett, valóban kiváló képességű kb. "alvó-űgynök" szakember, aki be van-lett vetve, mert gáz-van, idézem a klasszikust, nála is: "Van az a Pénz, amiért korpás..." ! :oops:

A kommentek az igazán érdekesek:

.

Teljesen igazad van Rossi-t tekintve, csak kimaradt az a kommunikációs manőver, amikor megteremtették a "Sikeres-Rossi" látszatot, aminek a segítségével fenntartják, hogy a gyakorlatilag továbbra is korábbi --béka-segg-- szint közelében közelében lévő magyar foci a kb ugyanannyi --túl-lihegett--siker, és kb. ugyanannyi "elsikált/-hallgatott-- kudarc ellenére sikeresebb!
Ez kell, hogy Magyar-Futball fedőnevű pénz-szivattyút full-gázon tudják járatni!

Egy megkreált-mesterséges dicsfényű szakember --Rossi-- látszat-sikereivel alátámasztott pénz-szivattyú!
...aki egyébként hozza s a megrendelt Látszatot, csak a "Főnökei" Valódi Sikereket ígértek 10-15 éve! :oops:

Pár félrevezető csavart kihagyva a gondolatmenetből: nekem ennek tűnik az egész "Magyar-Foci"!

...sajnos! :(

Azt javaslom költsünk még több adóforintot a focira.
Gondolom, irónikus válasz volt!
Egyetértek!

.

Teljesen igazad van Rossi-t tekintve, csak kimaradt az a kommunikációs manőver, amikor megteremtették a "Sikeres-Rossi" látszatot, aminek a segítségével fenntartják, hogy a gyakorlatilag továbbra is korábbi --béka-segg-- szint közelében közelében lévő magyar foci a kb ugyanannyi --túl-lihegett--siker, és kb. ugyanannyi "elsikált/-hallgatott-- kudarc ellenére sikeresebb!
Ez kell, hogy Magyar-Futball fedőnevű pénz-szivattyút full-gázon tudják járatni!

Egy megkreált-mesterséges dicsfényű szakember --Rossi-- látszat-sikereivel alátámasztott pénz-szivattyú!
...aki egyébként hozza s a megrendelt Látszatot, csak a "Főnökei" Valódi Sikereket ígértek 10-15 éve! :oops:

Pár félrevezető csavart kihagyva a gondolatmenetből: nekem ennek tűnik az egész "Magyar-Foci"!

...sajnos! :(

Gondolom, irónikus válasz volt!
Egyetértek!

.
Szerintem a magyar klubfoci szintjén bőven felül teljesít a magyar válogatott, ami azt jelenti hogy Rossi jól teszi a dolgát. Ezért ha minden igaz évi 300.000 eurót kap, ami egy újságárusnak vagy nekem sok, de a válogatott kapítányok között az egyik legkvesebb.
Storck 1,7 millió eurót keresett nálunk évente.
Mattheus meg ha jól emlékékszem 200.000 eurót kapott évente, de ott volt valami adókerülés is.
Szóval én vele pont elégedett vagyok, nem nála van a baj.

Amúgy ennek a csoport harmadik helynek a kijutási remények szertefoszlásán kívül további hozománya, hogy a következő EB selejtező körben **bb kalapba kerülünk.

Amúgy ennek a csoport harmadik helynek a kijutási remények szertefoszlásán kívül további hozománya, hogy a következő EB selejtező körben **bb kalapba kerülünk.

A jövő őszi nemzetek ligája eredményből számítják majd az Eb kalapokat, állítólag. Amúgy érdekes NL lesz, 2 hét alatt lesz 4 meccsünk

• Tetszik
Reactions: tarzaan

És egy hozzáértő fb kommentje:
Mert nem szálltak be, vagy legalábbis nem többel egy BAZ 3. serdülő labdarúgójáték csapat költségvetésénél a nagy magyar cégek - kivéve pld. United Shipping -, nemzeti vállalatok, bankok - kivéve pld. MBH - s az önkormányzatok közül is csak néhány.
Mert senki sem tudta a magyar közönség fülébe ütetni, miért is olyan nagyszerű és kivételes a többi nagyszerű és kivételes sportág mellett az országúti kerékpárversenyzés.
Mert nincs sajtó. Mert az nem sajtó, hogy "Gipsz Jakab 4 óra 43 perc 25 másodperces időeredménnyel az előkelő xedik helyen végzett a holland Gyps Jakobsen 4 óra 42 perc 10 másodperces időeredménye mögött". Az ilyen sajtó csak egyes sportvezetőknek tetszik, az olvasóknak nem.
Mert nem nőtt ki szakújságíró gárda. Mert nem kerékpáros újságíró az, aki nem verekedte be a lapjába, híradójába, hogy például Viktor Filutás pár hete Európa-bajnok lett. Mert az nem kerékpáros sportriporter és nem kommunikációs szakember, aki fél órán át géphangon sorolja, hogy ahol most halad át a mezőny, ott melyik püspök hányszáz évvel ezelőtt milyen tarhonyát termesztett vagy hogy a környéken melyik labdarúgójátékcsapat stadionja található. (Ilyesmit is el kell mondani, muszáj, de nem így. Létezne erre például az úgynevezett beakasztásos technika). Mert nem kerékpáros sportújságíró az, aki nem halászta ki például a Tour de Hongrie kitűnő sztorijait, mondjuk Jacobsen és Groenewegen találkozásáról.
Mert nincs a sportág körül egy értelmiségi, vállalkozói, művészekből stb. álló holdudvar, pedig rengeteg rajongónk, rengeteg bringás van közöttük.
Mert ez mind - sok más mellett - okozta azt, hogy pénzhiányba fullad egy jó magyar bringáscsapat, s a hírek szerint egy másik is bajban van. Mert emiatt több mint füstölgök itt most.
Fenntartom-e még a jópár éve tett kijelentésemet? Hogy a kerékpárversenyzés az új magyar sikersportág?
Igen, fenntartom.
Mert ha nem tartanám fenn, azt jelentené, hogy veszem le a bukómat, hogy húzom ki a ziherejsztűket a rajtszámomból - hogy feladom.
Na. A többiről később, fogatlan prókátorként, a kerékpársport lobbistájaként addig is köszönöm, ha elolvastátok.

Végtelenül szomorú ez is.

A legtökéletesebben foglalta össze!

"A Sunday Times szakírója arról is szót ejtett, szerinte miért maradt le a vb-ről a magyar válogatott: „Tudom, hogy a magyarok közel negyven éve jutottak ki legutóbb világbajnokságra, nyilván ez hatalmas fájdalom. Most is ők voltak a favoritok, és nem csak az előző három Eb-n nyújtott teljesítményük miatt. De jól látszik, miért kínlódnak: nincs elég merítési lehetőségük, sem olyan játékosaik, akik felnőnek a feladathoz – ez történt az írek ellen is.”"

• Tetszik
Reactions: alali77
Teljesen lényegtelen, mi általában a nagy csapatok ellen játszunk jól, mint a Portugálok, Spanyolok, Angolok, Németek, aztán kikapunk az Albánoktól.

• Tetszik
Reactions: Ramzana

Teljesen lényegtelen, mi általában a nagy csapatok ellen játszunk jól, mint a Portugálok, Spanyolok, Angolok, Németek, aztán kikapunk az Albánoktól.

Akkor gondolom nem azért nyertük meg a múltkor az eb csoportkörünket mert első kalaposak voltunk,

Ajaj

(...)

Bognár György a külföldi edzőkről

Bognártól azt is megszoktuk, hogy sarkalatos véleményét sohasem rejti véka alá – így tett most a Magyarországon megforduló külföldi edzőkkel kapcsolatban is.

"Egyikük sem szolgált semmi újjal. Az elmúlt negyedszázadból nem tudok olyan külföldi szakembert mondani, aki szakmailag új irányvonalat vagy újításokat hozott volna be. Ami pedig általában a játékosok egyéni és technikai képzettségét illeti, az évről évre rosszabb. Hiába az akadémiák, nem játékosokat nevelnek, hanem egymással versenyeznek. Az akadémia óriási baklövés ebben a formában. Hogy mi lenne a jó? Ha a játékosok egyéni fejlődése volna a cél, az, hogy bekerüljenek a felnőttfutball vérkeringésébe, technikailag képzettekké váljanak. Legalább ennyire fontos lenne, hogy a különböző posztokra képezzenek játékosokat. Tehát legyen jobbhátvédünk, balhátvédünk, középcsatárunk. Az akadémia jelenleg semmi másra nem jó, mint hogy betöltse a grundok hűlt helyét. Pakson nincs akadémia, mégis tizenkét saját nevelésű játékos tagja az első csapat keretének.

Ez szánalmas. Hisztizik mint egy kislány, de azért instán a lambóval pózolás az megy.
Megkereste rá a pénzt, nem az állam adta. Miért ne lehetne drága autója, ha világsztár? (És hát őt sem az akadémiai rendszer nevelte ki, akár a válogatott magjának többi tagját)

• Tetszik
Reactions: fishbed