1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sz-300P/Sz-300V (SA-10 "Grumble")

Diskurzus a(z) 'Légvédelmi fegyverek, rendszerek' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Parapitecus and fishbed like this.
 2. waterloo

  waterloo Member

 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  fishbed likes this.
 4. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Először is tudni kéne, hogy milyen a domborzat az izraeli célpontok meg az Sz-300 telepítés környezetében, mivel például Libanonban a völgyek többnyire É-D irányúak párhuzamosan és azokon kívülről jóval neccesebb oda belátni. Mivel az izraeliek biztosan ismerik hol van telepítve szír légvédelem, így a cirkáló rakéták pályáját is úgy választják valószínűleg, hogy minél kevésbé és később kerüljön a légvédelem észlelési zónájába. Tudni kéne milyen magasságban és honnan érkeztek az izraeli szerelmescsomagok, hogy egyáltalán honnan és mikor láthatott rá az Sz-300. Szóval benyögni azt, hogy azeszháromszáznemlátta és biztos nem működik eléggé magas labda. Valahogy akármilyen haditechnika kerül az arabok kezébe azok juszt se tudnak vele harcolni. Itt a mentalitással vannak problémák nem a fegyverekkel.
   
  aquarell and fishbed like this.
 5. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Na meg itt van uyganarról az orosz oldalról egy idézet:
  "В настоящее время известно о том, что речь идёт именно о нападении со стороны Израиля, что официально подтверждено Дамаском и рядом израильских СМИ, однако, сам факт того, что на нападение не отреагировала ни одна из систем ПВО Сирии свидетельствует о том, что Израиль научился обходить радары сирийских военных."
  Röviden az izraeliek egyszerűen megkerülik a szír légvédelmet
   
  fishbed likes this.
 6. waterloo

  waterloo Member

  Nem állítottam, hogy szar. Az viszont biztos, hogy nem rettentette el az izraelieket.
   
  nyugger likes this.
 7. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Itt pedig az eredeti orosz cikk amit lehivatkoztak angolul: http://avia.pro/news/siriya-rossiys...-rakety-sbivat-ih-udayotsya-blagodarya-kitayu

  Az orosz portál a szír állami hírügynökség (SANA) cikkjéből dolgozott, ami meg a hadseregből érkező forrásokra hivatkozik. Így azért már más a leányzó fekvése, de nem teljesen érthető, hogy most magával az Sz-300 és Pancir rendszerekkel van bajuk vagy a radarokkal. Illetve nem az avia.pro írja azt, hogy a szíreknek kínai radarokat kéne venniük, hanem kínai újságírókat idéznek akik ezt mondják. Minden szentnek maga felé hajlik a keze naná, hogy a saját terméket promózzák a kínaiak. Az meg, hogy a kínai radarral akarják kombinálni a nem létező szír Sz-400-t azért a kínai újságírókról is sokat elmond...
   
  Rotten878 and fishbed like this.
 8. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Van egyfajta getlemen's aggreement az oroszok és izraeliek között, hogy nem lövik egymás egységeit, így a védekezés főképp a szírekre marad.
   
 9. waterloo

  waterloo Member

  Arrafelé egyik oldal sem tűik épp gentlemennek =D
   
  Bleroka likes this.
 10. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A történelem ismétli magát, az arab-izraeli háborúkban is frusztrálta az arabokat, hogy semmire sem mentek a szovjetektől kapott fegyverekkel, a szovjetek meg az arab kezelőket okolták. Egyiptom végül ezért is döntött úgy, hogy szakít Moszkvával. Kadhafi sem volt vidám, amikor kiderült, hogy semmit sem ér a kapott hatalmas arzenál a jenkik azt csinálnak vele amit akarnak, majdnem sikerült őt is lebombázniuk. Próbált is inkább a franciáktól beszerezni eszközöket korábban, csak aztán onnan sem kapott, miután már túl sok terrorszervezettel hozták kapcsolatba.
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Abban azért a mi kezünk is benne volt ami Líbiában történt.H a jól tudom magyar légvédelmi szakemberek építették ki a légvédelmi rendszert, épp csak nem körkörösen így az F-111-ek szépen hátulról megkerülték az egészet.
   
  tonyo and fishbed like this.
 12. Negan

  Negan Well-Known Member

  fishbed likes this.
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mert ez a fogalom értelmezhetetlen. Olvasd már el az F-111 írást, nézd meg a városok elhelyezkedést. Nincs az a légvédelmi rendszer a világon, ami ekkora ország esetén meg tudná gátolni azt, hogyy 60 méteren repülő gépek berepüljenek az országba majd tengerrel ellentétes oldalról támadjanak. Ehhez végtelen sok SAM kéne.

  1973-ban az IAF elvesztette gépei cirka 1/3-át alig 3 hét alatt. Ez a "semmire menés"?
  A szovjet technológiájú légvédelem diadala volt a világ talán no.1 légierője ellen annak személyzeti hátterét nézve.
   
  tonyo, fishbed, fip7 and 1 other person like this.
 14. dudi

  dudi Well-Known Member

  Direkt megnéztem!Ha te is megnézed akkor látni fogod az osztályok elhelyezkedéséből,hogy miről beszélek.
   
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A Nyeva osztályok HMZ-je kismagasságon is 20 km-ig terjed, ha azon belül van a védendő objektum, akkor a megkerülés fogalom értelmetlen. A terep onnan jobb rejtőzködési lehetőségek kínálhatott, de ezt nehéz megítélni. A felderítő radarok meg arra is keresnek, 360 fokosan pásztáznak.

  Hogy miért nem volt volt ott Nyeva, ahol mentek a gépek, azt a líbiaiaktól kéne megkérdezni.
   
 16. Negan

  Negan Well-Known Member

 17. dudi

  dudi Well-Known Member

  Tripolitól Délre(azok amik déli iranyba is lőttek)2 Nyeva osztály volt összesen.Azokkal a Nyevákkal és Volhovokkal nem lehetett Déli irányba lőni amik nem Délre települtek Tripolitól mert akkor minden gyorsítófokozat a városra hullott volna.Ugyanez igaz a várostól Keletre és Nyugatra települt osztályokra is,hisz ezeknek keresztbe a város felé kellett volna indítaniuk.
   
 18. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Szerintem a dolog forditva volt. Az amik neztek meg hol nincs Nyeva es ott mentek. Megkerestek a gyenge pontokat es ott tamadtak. Es azt hiszem jol tettek.
   
 19. dudi

  dudi Well-Known Member

  Pont ezt írtam,egesz egyszerűen megkerülték a líbiaiakat.
   
 20. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  A nemetek a Maginot vonalat megkerulve tamadtak es gyoztek. Most akkor a Maginot vonal volt hulye vagy az aki abban bizott?
   

Ezen oldal megosztása