Érdekes ennyire elnagyolt véleményt olvasni, noha Hpasp és Molni írt már elég anyagot a témáról akár csak a fórumon belül is. A jelek szerint nem igazán értesz a légvédelemhez.
Csak hogy zanzásítva a lényeget átadjam: egy Sz-400 rendszer sem varázslat, amelynek elég csúnyán néznie a közelébe merészkedő légi járművekre, hogy azok szívrohamot kapva elalélve aláhulljanak.
Először is ha ismered a pontos működését, akkor könnyebb felderítened, tudod mit merre keress, és fel tudod szerelni a saját repülőgépeidet megfelelő besugárzásjelzőkkel, amelyek figyelmeztetik.
Továbbá létezik az elektronikus hadviselés fogalma, amely nagyban befolyásolja mennyire hatékony a légvédelem. Kezdve a kereső- és célkövető radarok zavarásától a rakétából és a rakéta számára továbbított rádiójeleken át sok mindent.
Ahogy azt is tudhatod, hogy mik a gyenge pontjai, hogy tudod ezt kihasználni, hogy harcképtelenné tedd, leküzdhesd.
Én egyébként nem csak az Sz-400-ra szűkítettem le a kört, hanem általánosan beszéltem a pct. rakétáktól kezdve a hajó elleni robotrepülőgépeken át a légvédelmi rendszerekig.