Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet a te forrásaidnak lesz igaza, de azért egy kis hangos gondolkodás:Ankara kitart az orosz légvédelmi rendszer mellett
https://www.hirado.hu/kulfold/kulpo...Hj6UFUzsDD7ROveFVcFT9pncDOtqLMW-2ysjWSHfWczVQ
.
Vagy valami sumákság van a dologban, über maszkirovka, totál lebutítás - teljesen félrevezetés - de ha ilyen szar akkor a törökök nem vették volna meg, vagy tényleg olyan szinten le vannak gatyásodva hogy nagyon kell nekik a pénz. Én inkább erre tippelek..
.
Ismert hogy pontosan mekkora darabszamot vesznek a törökök?
.
Tovabbra sem zarom ki, hogy ez az S-400 dolog az utolso pillanatban valahogy megis meghiusul, nem szall fel a szallitogep, problema akadt a vamolasnal a papirokkal, stb.
.
Masreszt azt se ertem, hogy ez az oroszoknak miert kellett, mert igy a legmodernebb technikajuk egy peldanyat akar egyenesen Washingtonba is szallithatnak. Rendben, hogy mas lesz a sajat-idegen felismerö rendszer, akar lebutithatnak, megmasithatnak parametereket, de nyilvan a rendszer 90%-a igy is ugyanaz, lehet tanulmanyozni, hol tartanak az oroszok szinvonalban, reszletmegoldasokban, stb.
.Vagy valami sumákság van a dologban, über maszkirovka, totál lebutítás - teljesen félrevezetés - de ha ilyen szar akkor a törökök nem vették volna meg, vagy tényleg olyan szinten le vannak gatyásodva hogy nagyon kell nekik a pénz. Én inkább erre tippelek.
.Vagy valami sumákság van a dologban, über maszkirovka, totál lebutítás - teljesen félrevezetés - de ha ilyen szar akkor a törökök nem vették volna meg, vagy tényleg olyan szinten le vannak gatyásodva hogy nagyon kell nekik a pénz. Én inkább erre tippelek.
Teljesen érthetetlenül állok ez előtt az üzlet előtt, ezt már korábban leírtam én is többször amit most TE. Egyszerűen nem áll össze, hogy az oroszoknak ebben mi a valódi biznisz??!.
.
Ezzel a lebutitassal az a baj, hogy a rendszer igy is 90%-ban az aktualis Sz-400 marad, ezert a par darabert nem terveznek feher papirrol indulva egy uj, S-400-nak kinezö S-400-at nekik, ami rendben muködik is. Az amerikaiak nezegethetik az aktualis orosz katonai szamitastechnika szinvonalat, reszletmegoldasait, elemezhetik a felhasznalt anyagokat, raketaban hasznalt ötvözeteket, radartechnika reszmegoldasait. Az amerikai, izraeli es mindenfele NATO pilotak meg jarhatnak gyakorlatokra Törökorszagba, meg ugyis, hogy ök is tudjak, hogy a valodi orosz rendszer tudhat 10%-kal többet, igy is erdekes tapasztalat marad.
Ha a törököktöl valami karpotlasuzletet vartak az oroszok a Szu-24 lelövesenek megbocsatasaert, adhattak volna el valami civil dolgot, vihettek volna fel török urhajost az ISS-re nagy penzert, vagy ha katonasag is, akkor is valami low-techebb cucc, Mi-17 helikopterek, barmi, de nem az aktualis legvedelmi csucstechnika....
.
Mondjuk most valami orosz barat ex-szovjet tagköztarsasag bejelentkezik THAAD rendszerert, adnanak el neki?
Teljesen érthetetlenül állok ez előtt az üzlet előtt, ezt már korábban leírtam én is többször amit most TE. Egyszerűen nem áll össze, hogy az oroszoknak ebben mi a valódi biznisz??!
Ha ellentételezést akarnak, építhettek volna még 5 atomerőművet, két másik déli-áramlatot, de hogy ebbe nekik mi a jó hogy Sz-400 ellen fog gyakorolnia fél NATO, na ezt tényleg én sem értem...
Teljesen érthetetlenül állok ez előtt az üzlet előtt, ezt már korábban leírtam én is többször amit most TE. Egyszerűen nem áll össze, hogy az oroszoknak ebben mi a valódi biznisz??!
Ha ellentételezést akarnak, építhettek volna még 5 atomerőművet, két másik déli-áramlatot, de hogy ebbe nekik mi a jó hogy Sz-400 ellen fog gyakorolnia fél NATO, na ezt tényleg én sem értem...
Ahhoz képest törökország folyamatosan azt hangoztatja, hogy fontos nekik a NATO, F-35-öt is vennének etc. Ez is egy érdekes szál a geopolitikában, hogy mi lesz velük.Az Oroszok lassan rendszerbe állítják az S-500-at. Nem lehet, hogy egy ilyen fokú gyengítése és feszültségkeltése a NATO-nak megéri nekik? És az egész nem is igazán az S-400-nak szól? Az F-35 helyett a Szu-57-nél is felmerültek a törökök, ok ezt egyáltalán nem tartom valószínűnek. De ezzel végülis elindítottak egy lassú török leválási folyamatot a NATO-ról. Ezzel a NATO a második legerősebb tagját vesztené el...
Kifejtenéd, hogy erre hogyan kerülne sor?..
Masreszt azt se ertem, hogy ez az oroszoknak miert kellett, mert igy a legmodernebb technikajuk egy peldanyat akar egyenesen Washingtonba is szallithatnak.
Pontosan. Nem is értem, hogy egyesek hogyan képzelik ezt. Hogy megjelenik 5 GI és szigorú tekintettel felparancsolja az török Sz-400-asokat néhány C-5 fedélzetére? Vagy hogy...?Miért engednék a törökök,hogy bárki nézegesse?Nem azért vették...
Ami egy dedikált ABM rendszer. A számmisztika ne ejtsen rabul. Lehet ABM rendszerre is repülőgépre tüzelni, de kb. annyi értelme van, mint laptoppal szöget verni a falba.Az Oroszok lassan rendszerbe állítják az S-500-at. Nem lehet, hogy egy ilyen fokú gyengítése és feszültségkeltése a NATO-nak megéri nekik? És az egész nem is igazán az S-400-nak szól? Az F-35 helyett a Szu-57-nél is felmerültek a törökök, ok ezt egyáltalán nem tartom valószínűnek. De ezzel végülis elindítottak egy lassú török leválási folyamatot a NATO-ról. Ezzel a NATO a második legerősebb tagját vesztené el...
És mi alapján jelented ki a 90%-ot? Megmutatták neked a terveket és hardvert? A szoftvert is?.
.
Ezzel a lebutitassal az a baj, hogy a rendszer igy is 90%-ban az aktualis Sz-400 marad, ezert a par darabert nem terveznek feher papirrol indulva egy uj, S-400-nak kinezö S-400-at nekik, ami rendben muködik is. Az amerikaiak nezegethetik az aktualis orosz katonai szamitastechnika szinvonalat, reszletmegoldasait, elemezhetik a felhasznalt anyagokat, raketaban hasznalt ötvözeteket, radartechnika reszmegoldasait. Az amerikai, izraeli es mindenfele NATO pilotak meg jarhatnak gyakorlatokra Törökorszagba, meg ugyis, hogy ök is tudjak, hogy a valodi orosz rendszer tudhat 10%-kal többet, igy is erdekes tapasztalat marad.
Ha a törököktöl valami karpotlasuzletet vartak az oroszok a Szu-24 lelövesenek megbocsatasaert, adhattak volna el valami civil dolgot, vihettek volna fel török urhajost az ISS-re nagy penzert, vagy ha katonasag is, akkor is valami low-techebb cucc, Mi-17 helikopterek, barmi, de nem az aktualis legvedelmi csucstechnika....
.
Mondjuk most valami orosz barat ex-szovjet tagköztarsasag bejelentkezik THAAD rendszerert, adnanak el neki?
Cserealapként, jó tárgyalási/alkupozíciónak?Miért engednék a törökök,hogy bárki nézegesse?Nem azért vették...
Az Indiaiak azért pont nem egy alkalommal lettek ám megcirmogva az oroszok által olyan dolgokért, hogy túl közel engedtek pl. Szu-30 MKI-hoz Brit pilótákat közös Typhoon - Szu-30 gyakorló légiharcoknál, elvitték a gépet az USA-ba Red Flagra, otthon is repkedtek ha jól emlékszem Navy gépek egy F-15 ellen is. Egy biztos, törökországban hamarabb fog kiszivárogni török személyzet által üzemeltetett Sz-400 ról információ mint mondjuk Murmanszkból oroszok által üzemeltetve.Kifejtenéd, hogy erre hogyan kerülne sor?
Az nem tűnik fel, hogy Indiának eladtak a jenkik igen korszerű AH-64 változatot? Meg CH-47-et? Meg C-17-et? Meg anno Mirage-2000-et, amikor újnak számított?
Ti komolyan azt hiszitek, hogy az katona védelmi politikai szövetség vagy közös érdek azt jelenti, hogy egy ország az első adandó alkalommal felfedi eszközei képességét bárki előtt...?
Honnan jönnek ilyen vad gondolatok?
Pontosan. Nem is értem, hogy egyesek hogyan képzelik ezt. Hogy megjelenik 5 GI és szigorú tekintettel felparancsolja az török Sz-400-asokat néhány C-5 fedélzetére? Vagy hogy...?
Ami egy dedikált ABM rendszer. A számmisztika ne ejtsen rabul. Lehet ABM rendszerre is repülőgépre tüzelni, de kb. annyi értelme van, mint laptoppal szöget verni a falba.
Ismert hogy pontosan mekkora darabszamot vesznek a törökök?
.Miért engednék a törökök,hogy bárki nézegesse?Nem azért vették...