T
Törölt tag 467
Guest
Lehet megvesszuk Hawaii-t.Amcsi sztori. Mostanában Szíjjártó annyit jár oda, hogy nekem itt már minden gyanús.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lehet megvesszuk Hawaii-t.Amcsi sztori. Mostanában Szíjjártó annyit jár oda, hogy nekem itt már minden gyanús.
Most kicsit utánaolvastam itt-ott fórumokban, a tanulság az, hogy sztem jól tippelsz.Szerintem a KC-390-en kívül már bármelyik másikat megkaptuk volna ha rendelünk néhányat 4-5 éve. Úgyhogy részemről ez a tipp ... (vagy nem veszünk semmit, és jó nagy résszel beszállunk minden közös szállító-kapacitásba).
Persze, hogy el van döntve, megvárjuk míg elkészül a 10. KC390-es.A 11,12,13-as a miénk lesz. Viccet félretéve, egyértemű ,hogy KC vagy A 400-as lesz. Csak még egy dolog zavar engem, az USA-ban az LM cégnél függőben lévő 1 milliárd mi lehet? Ha jól tudom, ők gyártják a C 130-ast. Szerintem repülő technikát az USA-ból nem veszünk. Lehet, hogy további rakéták vagy Himars? Mondjuk azt el tudnám képzelni.
Nem valószínű, mert biztos èszrevette volna már valaki a madarat. Meg aztán a festés is meg kell előbb ejteni, de milyen köntöst kap majd a külügy tulajdon, de a Wizz kötelékében.? Egy sima fehérre tippelek.Tényleg a katari gépünk már hazajött?
11 nap és lejár a hataridő. Most már nagyon ketyeg az óra.Egyáltalán nem biztos az az 1 milliárd, csak a nagykövet nyilatkozta anno, lehet, hogy semmi nem lesz... De amúgy a Lockheed mindent IS gyárt, szóval kb bármi lehetne
Emlékezünk vissza mit írtam a szentkirályszabadja új logisztikai bázis hoz...Most kicsit utánaolvastam itt-ott fórumokban, a tanulság az, hogy sztem jól tippelsz.
11 nap és lejár a hataridő. Most már nagyon ketyeg az óra.
Talán Viktor volt kint, amikor az amerikai nagykövet bedobott egy olyat, hogy 1+1 milliárd dolláros üzletet csinálunk, amiben Raytheon-Lockheed lesz. De azóta semmi hír, pletyka nincs róla
Ezt nem a Pompeo látogatáskor mondták, 2019 februárjában?
Lehetséges, az a biztos, hogy régebben volt
A LM üzletre 1 milliárd dollár semmi. 2,5-5 milliárd alsó hangon. A gépek számától függően, már ha F-35ről beszélünk.Mégis, 2019 május, Viktor útja Trumphoz, e környékén kezdte pletykálni a nagykövet. A Raytheon és gáz vétel bejött, Lockheedről semmi azóta.
Pl:
https://www.direkt36.hu/orban-es-tr...szul-de-ennek-magyar-civilek-lathatjak-karat/
Majd este felrobbantom a fórumot valami marhasággal.A LM üzletre 1 milliárd dollár semmi. 2,5-5 milliárd alsó hangon. A gépek számától függően, már ha F-35ről beszélünk.
Az index is felkapta a témát.A csehek meg a németek most próbálják a légi utántöltés Gripenbe.
Szerintem biztos hogy nemAz index is felkapta a témát.
https://index.hu/belfold/2020/09/19/airbus_a400m-eket_vasarol_a_magyar_legiero/
Airbus A400M-eket vásárol a Magyar Légierő?
Az index is felkapta a témát.
https://index.hu/belfold/2020/09/19/airbus_a400m-eket_vasarol_a_magyar_legiero/
Airbus A400M-eket vásárol a Magyar Légierő?
Pörgetik a sztoritJaja, csak olvassák ezt a topikot meg a haferőgejlesztésest. Nem kell szerintem komolyan venni ...
Pörgetik a sztorit
https://nepszava.hu/3092608_hatalma...-vehet-magyarorszag-megint-csak-nemet-biznisz
Hatalmas, légcsavaros katonai szállítógépeket vehet Magyarország, megint csak német biznisz
Az egykor katari A332F nem katonai szállítógép, hanem civil cargogép, mely katonai feladatokra csak korlátozottan alkalmas...Nekem ez a szállítógép beszerzés egyszerűen már követhetetlen. Azt is nehezen tudom elképzelni,hogy semmilyet ne vegyünk. Például, ha valamit sűrgősen kell szállítani, csak pár tonnát, azzal fog majd egy C17-es repkedni? Vagy pedig egy A 400-as iderepül Németországból? Most a közutat hagyjuk ki. Még egy dolog: oké a közösködés, hogy nem kell nekünk nagy gép de még a legkisebb államoknak is lásd :Szlovákia, Litvánia: C27-est üzemeltetnek. A pár tonnás fuvart persze Európán belül értettem, de épp úgy lehet pl Közel- Kelet vagy miegymás. Az az állítólagos 1 milliárd dollár,amiről nem tudunk semmit,ha egyáltalán létezik az USA-ban az LM-nél,abból mondjuk játszva kijön 3 C130-as meg egyéb. Ja, a cseheket ki is felejtettem a 6 db 295-kel, na meg a szupergazdak bolgárokat a 3 db C27-kel. Nem más, be kell nyalni Quatar-nak csontig, koldulni tőlük egyet.