Szárazföldi haditechnikai eszközök közbeszerzései, fejlesztési programok

Status
Not open for further replies.
Nem igazán tudtam hova tegyem...Valamilyen szinten ez is egy állandóan változó fejlődés része. A forrás minőségéről nem tudok mit mondani, de nem állhat messze a valóságtól.
Sokszor szóba került a mi lenne ha az összeomló szövetségi rendszerek vagy kiéleződött konfliktus miatt valamelyik ország hadserege megindulna...?
Vagy egy adott konfliktusban mekkora emberi erőforrásokkal rendelkező hadseregek vesznek/vennének részt. Most azt is kiderül hol állomásozik a legtöbb katona a környékünkön. Érdekes, az EU-s országok egyike sem került bele a 25-be...
http://toochee.reblog.hu/vilag-25-legnagyobb-hadserege

Zavar az Erőben. A wiki szerin
Fehéroroszország haderejének néhány összefoglaló adata[szerkesztés]
  • Katonai költségvetés: 450 millió USD, a GDP 1,4%-a.
  • Teljes személyi állomány: 79 800 fő (30 000 fő sorozott, 4000 nő)
A cikk szerint
Fehéroroszország - 447,500

A különbség túl van a hibahatáron. Egy kicsit.....

• Tetszik
Reactions: antigonosz
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A koreai APCt be is mutatták a múlt heti Védelmi kiállításon, sok mással együtt. Koreai+angol narreátor van.

https://www.janes.com/article/84925/latvia-seeks-medium-range-gbads-as-part-of-wider-military-revamp

Lettország közepes hatótávolságú légvédelmi rakétát keres meglévő MANPAD eszközei mellé. Noha a lehetséges típusokról nem nyilatkoztak (sem a kritériumokról), azonban azt már leszögezték, hogy az amerikai Patriot valószínűleg nem kerül beszerzésre (finoman utalva van rá a hírben, hogy nem kívánják az oroszok kedélyeit borzolni, valószínűleg politikai döntés a Patriot "kizárása").

Nem friss fejlesztés, de elég hatásos lehet. :D

:oops:
https://www.armyrecognition.com/ede..._air_defense_system_based_on_8x8_armored.html
New_Hanwha_Biho_II_mobile_air_defense_system_based_on_8x8_armored_925_001.jpg

New_Hanwha_Biho_II_mobile_air_defense_system_based_on_tracked_chassis_AS21_Redback_925_001.jpg

• Tetszik
Reactions: luperator
Nem tudom, volt-e, de ez a világ legfejlettebb páncélozott csapatszállító járműve, Ghánából. Külön figyelmet érdemel a kísérő katonák exo-skeleton-ja is!

Nem tudom, volt-e, de ez a világ legfejlettebb páncélozott csapatszállító járműve, Ghánából. Külön figyelmet érdemel a kísérő katonák exo-skeleton-ja is!

Olyanok, mint a Bádogember, csak a tölcsér hiányzik a fejükről. Amúgy nem akkor a marhaság a járgány, mint amekkorának kinéz. Ez valami kórházszerűség lehet.

Olyanok, mint a Bádogember, csak a tölcsér hiányzik a fejükről. Amúgy nem akkor a marhaság a járgány, mint amekkorának kinéz. Ez valami kórházszerűség lehet.
Az autók műszerfalából készült légkondi és a színes tévé se erre utal. Kórházi alkalmazásnak nyoma sincs. Ez egy perverz afrikai újraötletelése annak, hogy hogyan kell teherautóból valami terepszínű marhaságot csinálni.

Az autók műszerfalából készült légkondi és a színes tévé se erre utal. Kórházi alkalmazásnak nyoma sincs. Ez egy perverz afrikai újraötletelése annak, hogy hogyan kell teherautóból valami terepszínű marhaságot csinálni.
Ez csak berendezés kérdése. Gyanítom, hogy nekünk ilyen sincs.

Az ilyet még élvezném is kilőni RPG-vel...:)

Na ez a korrupció. Mi penzt elkölthettek erre az izére.

Láttam én is, de inkább nem osztottam meg. Nem is tudom pontosan eldönteni, hogy mit látok?
1. Valamilyen fegyverfejlesztés, amit valaki komolyan is gondolt?
2. AGITPROP anyagot amit a lakosságnak találtak ki elsősorban, hogy a civileket lelkeítsék?
3. Valami hasonló, mint az előbbi, de inkább a gyerekeket vették célba. Mint mondjuk az amerikaiak egy jobb videójátékkal.

Status
Not open for further replies.