Szerb haderőfejlesztési program és hadiipar

A szerbek szerint az orosz T-72MS harckocsik a legjobbak a világon.​

Ár/Érték arányban ez igaz is, és nem az ajándék-árral(ingyen) számolva!

Ár/Érték arányban ez igaz is, és nem az ajándék-árral(ingyen) számolva!
Az tény, hogy ez nem rossz deal főleg mert B és még értelmes elektronika is van beletéve. Én a helyükben integrálnám rá a moderznizációs csomagjukat (már ha az oroszok engedik nekik) Mert abban biztos, vagyok, hogy a kontakt-1 nél ami ezeken van a szerb ERA tuti, hogy jobb.

• Tetszik
Reactions: Pogány

A szerbek szerint az orosz T-72MS harckocsik a legjobbak a világon.​

"A szerbek azt hiszik, hogy a világ legjobb tankja... T-72MS."

Bájos, hogy mindezt egy román oldal jelenti ki ilyen hangsúllyal. Nagy tanképítő nemzet, akik rendelkeznek két siker történet keresztezésével T-55 és Leopárd1.

• Vicces
Reactions: vata
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Robbanások történtek egy légvédelmi rakétákat készítő gyárban Belgrád mellett kedden, ketten életüket vesztették, 16-an megsérültek - közölte a szerb belügyminisztérium.

Robbanások történtek egy légvédelmi rakétákat készítő gyárban Belgrád mellett kedden, ketten életüket vesztették, 16-an megsérültek - közölte a szerb belügyminisztérium.

Robbanás történt az EDePro gyártóüzemében

Saját fejlesztésű automatizált légi felügyeleti rendszere is van a szerbeknek...

website

• Tetszik
Reactions: SilvioD and fishbed
Az első orosz gyártmányú Kornet páncéltörő rakéták 2021 vége előtt megérkeznek Szerbiába - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, miután Szocsiban tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Állítólag a szerbek vettek, valahol olvastam, 2 db C295-öst. Ha jól emlékszem, a csehek az utolsó 2 gépet 128 millió euróért vették. Mondjuk, én egy kicsit sokallottam, hogy előzőleg vettek 4-et, mondjuk attól függ, milyen felszereltségű. A szerbekre visszatérve, még az 1 AN26-uk 2026-ig repkedhet. Mi meg itt vagyunk egy szál szállítógép nélkül évekig, most a személyszállító gépeket hagyjuk. Nagyon jó dolognak tartom a KC-t, de azért a közelbe jó lenne repkedni szerintem egy kisebb is, nem egy sugárhajtású géppel, azért 1-2 db C235-ös vagy 295-ös szerintem elmenne. Mert az Airbus már szépen bent van nálunk. Most a logisztikát hagyjuk.

Serbia will buy new Russian-made Pantsyr anti-aircraft missile/gun systems, Serbian Interior Minister Aleksandar Vulin announced on December 2.

"We have received the Kornets [anti-tank missile systems]. We have received tanks, armored personnel carriers and are purchasing new Pantsyrs," Vulin said during talks with Russian Defense Minister Sergey Shoigu.

The Serbian interior minister conveyed "his personal regards and big gratitude from Serbian President Aleksandar Vucic" to the Russian defense minister "for all these years of the joint struggle and the development of relations."

"All that we have agreed upon with you is being implemented," Vulin said, addressing Shoigu.

The Serbian interior minister called the Russian defense chief his personal friend and a friend of Serbia. "My dear friend. It is a great honor and pleasure for me that in my new capacity I have the honor and pleasure to see you and talk with you. I consider you as a friend of Serbia and, as I like saying in Western media outlets, as my friend. This makes them very angry but this makes me feel very much pleased," Vulin said.

Oroszország új Pantsir-S1M légvédelmi rendszereket szállít Szerbiának