Én abból a feltételezésemből indulok ki, hogy kritikán aluli a flotta felkészültsége, az egységek technikai színvonala..
.
Kizart, hogy egy egö-sullyedö hajo mentesekor az összeegett hullakat mentenek. Ha nincs is atomfegyver a hajon, akkor is gondonam, a rejtjelezö eszközök, erzekeny adatokat tartalmazo szamitogepek kimentese vagy tönkretetele lehet a feladat inkabb, feltetelezve, hogy a sekely vizben az ellenseg kezere juthatnak. Biztos, hogy nem 200 vagy akarhany hulla mentesevel foglalkoztak.
.
.
Amugy egy kerdes: szerintetek egy ilyen hajonak nincs "fekete doboza"? Valami központi adatgyujtö rendszer, ami utolagos objektiv kiertekelest segitve rögziti a rendszerek muködeset, be volt-e a radar kapcsolva, vagy sem, mettöl-meddig, muködtek-e fegyverek, es ilyenek.
Így szinte biztos vagyok benne, hogy a kódkönyvek stb-k ugyan ott vannak, ahol voltak.
Ilyen fekete dobozok sztem csak az új, 'digitális' hajókon vannak, meg a sub -okon.
Legalábbis igen fura lenne ha pont ez az egy dolog lenne modern fícsör az RU hajókon