Olvasd végig amit írtam.Az inerciális navigáció önmagában nem elég pontos ahhoz, hogy szárazföldön bármilyen cél ellen értelmesen lehessen használni. (Ha rajta van a 350kt, akkor persze más a helyzet)
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Olvasd végig amit írtam.Az inerciális navigáció önmagában nem elég pontos ahhoz, hogy szárazföldön bármilyen cél ellen értelmesen lehessen használni. (Ha rajta van a 350kt, akkor persze más a helyzet)
Erről jut eszembe, hogy amikor néztem hogy mi is hajtja-e "ladikot"
A P1000 szerintem nem volt modernizálvaEzek modernizált rakétafegyvevzetek, volt is róla szó itt a HTKA-n.
Nem okvetlenül, ez egy kb 10,000 tonnás hadihajó amely erősen balra dől így a hajót ért találatok által okozott kár nagy része nem látható.Sziasztok, nem nagyon ismerem, sőt egyáltalán nem, a hajók elleni rakéták potenciálját, de ha egy hajót rakétatámadás ér, annak azért jobban sérültnek kellene lennie. Ugyan csak a bal oldal látszik a képen, de én súlyos szerkezeti kárt itt nem látok. A tűz nyomai egyértelműek és valamiért meg is dőlt a hajó ( persze, mert víz került a testbe ... tűzoltóvíz ? ) . Nekem egyelőre nem állt össze a rakétatámadásos narratíva.
ok. köszönöm ... ugye ismert a Harpoon-os kép és az egy 221 kg-os töltettel bír. Azért az eléggé szétcsapta a célhajót. Itt pedig 2 Neptunról van szó. Persze a célhajó láthatólag nem egy rakétás cirkáló volt.Nem okvetlenül, ez egy kb 10,000 tonnás hadihajó amely erősen balra dől így a hajót ért találatok által okozott kár nagy része nem látható.
Az ukrán Neptun rakéta egy 160 kg-s harci résszel rendelkezik és az ukránok szerint elsősorban 5000 tonna alatti hajók megsemmisítésére alkalmas.
Ez egy b@aszott nagy hajó és ahová a rakéták csapódtak ott páncélozott is (nem 300mm mint régen a csatahajóknak, de attól még a páncél nagyban erősíti a aszerkezetet), nem fog egy kvázi H35 olyan sérüléseket okozni rajta mint amikoet a Falklandi háborúban láttál az ehhez képest pöttöm fregattoknál.Sziasztok, nem nagyon ismerem, sőt egyáltalán nem, a hajók elleni rakéták potenciálját, de ha egy hajót rakétatámadás ér, annak azért jobban sérültnek kellene lennie. Ugyan csak a bal oldal látszik a képen, de én súlyos szerkezeti kárt itt nem látok. A tűz nyomai egyértelműek és valamiért meg is dőlt a hajó ( persze, mert víz került a testbe ... tűzoltóvíz ? ) . Nekem egyelőre nem állt össze a rakétatámadásos narratíva.
Ha már Harpoon és hadihajó akkor szerintem ez egy jobb fotó...ok. köszönöm ... ugye ismert a Harpoon-os kép és az egy 221 kg-os töltettel bír. Azért az eléggé szétcsapta a célhajót. Itt pedig 2 Neptunról van szó. Persze a célhajó láthatólag nem egy rakétás cirkáló volt.
Pont erről beszéltem az előbb, hogy ez nagyon rossz példa. A HMS Boxer egy fregatt volt ami 146m hosszú, 14,8m széles, 4800 tonna és teljesen páncélozatlan. A Moszkva meg egy cirkáló volt ami 186m hosszú, 20,8m széles és 12490 tonna és pont tott van páncélozva ahol a rakéták becsapódtak.Ha már Harpoon és hadihajó akkor szerintem ez egy jobb fotó...
Ez az egykori HMS Boxer 2004-ben, miután egy Harpoon eltalálta....
Ok egyetértek veled, de a másik fotó meg ennél is rosszabb példa, mivel az nem hadihajó volt.Pont erről beszéltem az előbb, hogy ez nagyon rossz példa. A HMS Boxer egy fregatt volt ami 146m hosszú, 14,8m széles, 4800 tonna és teljesen páncélozatlan. A Moszkva meg egy cirkáló volt ami 186m hosszú, 20,8m széles és 12490 tonna és pont tott van páncélozva ahol a rakéták becsapódtak.
Nézd már meg légy szíves mennyire megdőlt a hajó bal oldalra legalább 20 fokban, a hajó tatjánál a Moszkva felirat nem is látszik, a találatok okozta sérülések nagy részét de lehet, hogy az egészét nem is láthatjuk, mivel a víz alatt van, ráadásul ahogy @dudi is rámutatott nagy valószínűséggel ahol eltalálták a Moszkvát az egy páncélozott rész volt.Értelek Titeket, de egy picit továbbra is tamáskodom. Legalább egy ilyen felgyűrődés látszódjon a becsapódás eredményeként, még ha nem is ilyen mértékű. Én is osztom egyelőre kevesek véleményét ( főleg, hogy a Moszkva jobb oldalát nem láttuk ) , hogy tűzesetet követő lőszerrobbanás okozta a hajó vesztét.
No ... szétnéztem a nagyvilágban ... az alábbi felvételen egy Oliver Hazard Perry osztályú fregattot lőnek mindenféle eszközzel. Nos a Harpoon nem sok (!?) kárt tett benne, összehasonlítva a torpedóval ...Ez egy b@aszott nagy hajó és ahová a rakéták csapódtak ott páncélozott is (nem 300mm mint régen a csatahajóknak, de attól még a páncél nagyban erősíti a aszerkezetet), nem fog egy kvázi H35 olyan sérüléseket okozni rajta mint amikoet a Falklandi háborúban láttál az ehhez képest pöttöm fregattoknál.
A torpedóval összehasonlítani max egy Granitot lehet.No ... szétnéztem a nagyvilágban ... az alábbi felvételen egy Oliver Hazard Perry osztályú fregattot lőnek mindenféle eszközzel. Nos a Harpoon nem sok (!?) kárt tett benne, összehasonlítva a torpedóval ...
Be kell látnom, simán bekaphatott akár két rakétát is, főleg, hogy a Neptunnak kisebb a harci része ... vélhetőleg a találatok kényes részen érték és abból lett tűz és(vagy) lőszerrobbanás ...A torpedóval összehasonlítani max egy Granitot lehet.
Ha már Harpoon és hadihajó akkor szerintem ez egy jobb fotó...
Ez az egykori HMS Boxer 2004-ben, miután egy Harpoon eltalálta....
Már 3x vagy 4x indítottak szárazföldi célok ellen P-800 Oniks rakétát. A Bastion partvédelmi rakétakomplexum Oniks rakétát használ.Pár hete indítottak P-800-asokat is ukrán szárazföldi célpontok ellen. Vagy az Bastion verzió volt?
duriInerciális navigációról még nem hallottál?A GPS előtt is voltak nagy batótávolsúg fegyverek. Egy ilyennek a tadar csak korrekcióhoz kell.
Ez igy van. Block II tol mar alapAz ős változatáról beszéltem. Abban semmiféle GPS nem volt.