30-40 millio USD ert zsir ujat !!!??? Ugyan hol ? Segits mar nekem mert tudtommal egy ilyen hajo ujkori ara valahol 1 milliard USd korullenne ma !
Honnan vetted ezt az arat?
Igazából csak a hajótest volt használható semmi más az meg kijön annyiból.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
30-40 millio USD ert zsir ujat !!!??? Ugyan hol ? Segits mar nekem mert tudtommal egy ilyen hajo ujkori ara valahol 1 milliard USd korullenne ma !
Igazából csak a hajótest volt használható semmi más az meg kijön annyiból.
1 milliárd? Egy csúcs romboló 1,5 legalább. Egy akkora korszerű hajó, mint a Szláva, inkább 2 milliárd lehet tokkal-vonóval.
Ez nem igy van. A teljes hajtas eroatviteli rendszer, amotorok es egyebb segedberendezesek tengelyek kormanymu stb stb mind mind borzasztoan hasznosak meg akkor is ha nincsenek mukodo allapotban. Ugyanis megtudod azt csinalni hogy felujitod esott var a raktarban es ha meghal a hajon akkor csak csere es nem szarazdokk es hosszu javitas. Ezert borzasztoan hasznos egy ilyen hajo es ezt mulasztottak el az oroszok.
Majd 20 évet állt,abban sem vagyok biztos,hogy ennyi állás után még bárki felelősséget vállal azért,hogy felújítja és az működőképes lesz.Még a harcjárművek egyszerű acélpáncéljának is van "szavatossági ideje",azon túl már a gyártó nem garantálja a védelmi képességet.
Azért arra feltennék pár sört, hogy hiába olcsóbb a munkaerő (ha olcsóbb még?), hogy a kínaiak sem hoznak ki egy Type 052D, pláne egy 055 rombolót 7-800 millióból, miközben egy új FIIA AB, vagy például egy japán Atago-Maya alsó hangon másfél milliárd, lassan közelít a kettőhöz. Iszonyat drágák ezek a hajók.Ez egy lassan 30-40 éves hajó, 30-40 évvel ezelőtti technológiai színvonalon, ami csak azért nevezhető egyáltalán hajónak, mert még úszik a vízen.Vagy legalábbis lebeg a felszínén.
Egy újkori hajó kerül 1 milliárdba, nem a fent említett éppenhogy-hajó.
Azt ne mondd nekem, hogyha ugyanazt a hajót, mint ami most is ott rohad Ukrajnában ha megépítenék maguknak az oroszok, akkor 1 milliárdba kerülne.A kínaiak kihozzák 7-800 millióból is a mai modern hajóikat, nem a 30-40 évvel ezelőttieket.Jó, hogy nem már zumwalt-szinten számolod ki 4-5 milliárdra darabját....
Szerintem nem mulasztottak el, egyyzeruen nem ert annyit amennyit az ukrik kértek.
Ez egy lassan 30-40 éves hajó, 30-40 évvel ezelőtti technológiai színvonalon, ami csak azért nevezhető egyáltalán hajónak, mert még úszik a vízen.Vagy legalábbis lebeg a felszínén.
Egy újkori hajó kerül 1 milliárdba, nem a fent említett éppenhogy-hajó.
Azt ne mondd nekem, hogyha ugyanazt a hajót, mint ami most is ott rohad Ukrajnában ha megépítenék maguknak az oroszok, akkor 1 milliárdba kerülne.A kínaiak kihozzák 7-800 millióból is a mai modern hajóikat, nem a 30-40 évvel ezelőttieket.Jó, hogy nem már zumwalt-szinten számolod ki 4-5 milliárdra darabját....
És a két ferde kocka?A Pr.1164 Atlan osztály "Varjag" hajóján.
Saját erőből nem is tud. Nincs befejezve.Mióta nem mozdult?
És a két ferde kocka?