Szlovák haderőfejlesztési program (2030) és hadiipar

Jo, de a helikrol egy kukkot nem ír, a CGrol Brenrol, radarokrol semmit, 8x8 szoba sem jon stb.
A 8x8-ról külföldön kb semmit sem tudnak. Mi se nagyon ami azt illeti egykét elejtett félmondaton kívül. A cikk a nehéztechnika fejlesztésére koncentrál minden országnál és csak azokat említi, mivel az évtizedes lengyel szenvedéseket akarja böködni ezekben a témákban.

Egyébként most már több éves viszonylatban, hogy olvasok lengyel és román katonai oldalakat, számomra megdöbbentő, hogy mennyire készülnek az oroszok elleni összecsapásra és mindent ezen a szemponton keresztül néznek. Miközben teljesen más liga.

Ez a lengyel elégedetlenség egyik oka, pedig nekik van a térségben a legütőképesebb seregük.

Ami még nagyon vicces és ez a csehekre is vonatkozik, mki totál elégedetlen a saját haderőfejlesztésével, de a másikét faszának látja. Ez a szomszéd meg a zöld fű efekt.

Jo, de a helikrol egy kukkot nem ír, a CGrol Brenrol, radarokrol semmit, 8x8 szoba sem jon stb.
Hja a cikk kimondottan a V4 lengyeleken kívüli részének páncélozott harcjárműveit, és harckocsi beszerzéseit veszi sorra.
Még a Gidrán sincs megemlítve, ahogy a többiek hasonló 4x4-es beszerzései.
Igazság szerint, szerintem a cél valahol az volt, hogy némi körképet adjon a lengyel olvasóknak, hogy hol tartanak.
Nyilvánvalóan mi fejlődtünk/dünk a legnagyobbat, a lengyelek meg igencsak el vannak maradva az időhúzó megoldásaikkal. Már régen el kellett volna dönteniük a harckocsicsere program győztesét.
Az a vicces, hogy náluk a legkézenfekvőbb megoldás (úgymint a Leo2) szóba sem jön. Persze erről már 2-3 éve dönteniük kellett volna. Szerintem ha nagyon akarták volna, akkor a gyártást is megkapták volna, ahogy a görögök. Aztán a beérkező gépek mellett a modernizáció is folyhatott volna. Biztosan sokkal jobban kapkodták volna a németek is magukat, ha a közben 3-400 új Leo2 megrendelése figyelt volna a céges prezentációs sales oszlopaiban.
Persze a K2 is jó lesz, de mire eldöntik, és elkezdik gyártani ( ha végre elkészül a koreai motor) vesztenem vagy 7-8 évet.

Az az álláspontom, ami az üléspontom. Elvileg a lengyelek el sem kezdték a tankok támogató gyalogságának a személyi felszerelését átnyálazni. Ők boldogak attól, hogy elindult az APC és IFV gyártás. Azért a vak hívőkön túl vannak józanok is, akik látják, hogy a 4 országból nincs 1 db sem, amelyik teljes körű választ tudna adni. Mindegyiknél az látható -szerintem-, hogy a jelenlegi beszerzéseket le kell tudni 2026-ra, hogy újakba kezdhessenek.
Egyébként most már több éves viszonylatban, hogy olvasok lengyel és román katonai oldalakat, számomra megdöbbentő, hogy mennyire készülnek az oroszok elleni összecsapásra és mindent ezen a szemponton keresztül néznek. Miközben teljesen más liga.

Ez a lengyel elégedetlenség egyik oka, pedig nekik van a térségben a legütőképesebb seregük.

Ami még nagyon vicces és ez a csehekre is vonatkozik, mki totál elégedetlen a saját haderőfejlesztésével, de a másikét faszának látja. Ez a szomszéd meg a zöld fű efekt.

Kicsit pontosítanék. Én azt látom, hogy az olvasóközönségek borzasztóan megosztottak. Egyik tábor mindenhol ajnározza a hazai beruházásokat. Hiszik, hogy jó lesz az, csak egyszer érjenek a sor végére! A másikéban meg gyakran csak azt látják, hogy mit nem csinált meg azokon a területeken, amikben az én országom már jól áll. A másik felük az, akikről te beszélsz. És középmezőny az teljesen hiány cikk.

"A legjobb megoldásokat keressük az új lánctalpas páncélozott harcjárművek beszerzésének kérdésére a fegyveres erők gépesített egységeinek elavult felszerelésének helyettesítésére. A mai előadás során a BAE Systems Hägglunds mutatta be a CV-90 három változatát..."

E3ha47eXMAE-pJz

• Tetszik
Reactions: Wilson and SilvioD
Mi lett vege a sajat fejlesztésű fegyverzetuknek? Volt egy csomó panasz az elején a Grotra (mondjuk ez normális)...
40 000 darab van kint belőle nekik és ez még csak a tesztidőszak...
De a Beryl M egy nagyon jól sikerült AK modernizáció és ők nem spórolják le róla az optikát.

Itt meg a saját digitális katona programjuk
(és a jelenlegi szintjükkel az összehasoníltás ami jóval magasabb mint a mi jelenlegi szintünk
https://soldiersystems.net/2018/02/...olish-dromander-individual-equipment-program/

• Tetszik
Reactions: Pogány and Wilson
Ezek szerint a cikk nem túlzott, hogy kb a lengyelek állnak a legjobban ebben a mezőnyben?

A lengyeleké még mindig az egyik legerősebb haderő a kontinentális Európában.

Mire gondolsz ill. milyen merce szerint erted?
Letszamra biztosan nem, abban szerintem az osszes hasonloan nepes orszag mogott vannak (franciak-nemetek-olaszok a harom legnagyobb aktiv letszamu fegyveres erok, nem? Meg a spanyoloknal is tobbre tennem a letszamot biztosan.)
Felszereltsegre meg szerintem tutira mogotte vannak meg egy-ket kisebbnek is...?

Hű basszus, pár éve mekkora kedvencem volt a CV90-35/CV90-120 páros.

Kíváncsi vagyok mit tudna a 120-as egy valódi háborúban. Páncélzatban nyilván mérföldekre van egy korszerű MBT-től, az ágyúja viszont egyenértékű a Lökiével és a tűzvezető rendszere is biztosan rendben van.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Mire gondolsz ill. milyen merce szerint erted?
Letszamra biztosan nem, abban szerintem az osszes hasonloan nepes orszag mogott vannak (franciak-nemetek-olaszok a harom legnagyobb aktiv letszamu fegyveres erok, nem? Meg a spanyoloknal is tobbre tennem a letszamot biztosan.)
Felszereltsegre meg szerintem tutira mogotte vannak meg egy-ket kisebbnek is...?
Létszámra a BW a nagyobb csak . Viszont jóval kevesebb az összes eszköze mégha a lengyeleké részben elavult is.

• Tetszik
Reactions: Pogány and Wilson
Hű basszus, pár éve mekkora kedvencem volt a CV90-35/CV90-120 páros.

Kíváncsi vagyok mit tudna a 120-as egy valódi háborúban. Páncélzatban nyilván mérföldekre van egy korszerű MBT-től, az ágyúja viszont egyenértékű a Lökiével és a tűzvezető rendszere is biztosan rendben van.
Alacsony nyomású 120-as van benne, szóval nem egyenértékű a tűzereje egy normál MBT-vel.

Kapnak egy-egy atomot, ha nem bírnak magukkal aztán majd lenyugszanak mindörökre...Ámen.