Szlovák haderőfejlesztési program (2030) és hadiipar

Mindenesetre szép mennyiség!!!
Nyugalom, még nagyon sokáig ebből nem lesz semmi...
pl. teljes 76 darabos első fázis a 8x8-ból, költségvetés a cikkből:
xalwTpgaTh6VjNm_4Sk3xg~N-klady-na-prv-f-zu-obstarania-vozidiel-8x8.png

Láncos:
dn4a_txLSsfjTLXJPY6u5g~N-klady-na-obstaranie-prvej-f-zy-p-sov-ch-vozidiel.png

Én csak egynek drukkolok. A láncoshoz legyen közünk.

Én inkább annak drukkolok, hogy legyen egy jól kidolgozott marketing szöveg -ami mögött persze valós tények állnak- arra, hogy egy 8*8-asunk és a Lynxünk egymást erősíthesse egy ilyen tenderen. Ennek egyik erős bástyája a csatairányítás. Közös sw, ezért ha egymással jobban kommunikálnak, mint a vetélytársak várható szintén dupla ajánlatai, akkor az összképesség határozhatja meg... esetleg... mind a két induló jármű sorsát.
Ez annyiból is hasznos, mert egyre több helyen mintha az IFV-k lecserélése rácsúszna az APC-k cseréjére. Elképzelhetőek még hasonló dupla tenderek. (Tudom, indulhatunk csak a Lynxszel is, de a kedvező az lenne, ha Kaposvárt is bele tudnánk szuszakolni és hasonló alkatrészek miatt alacsonyabb szerviz hálózatot ajánlanánk a nagyobb együttműködés mellett.)

• Tetszik
Reactions: Szittya

Szlovákia a harci járművek tömeges vásárlására készül​

https://www.armadninoviny.cz/slovensko-pripravuje-nakup-bojovych-vozidel.html

- További információk a BOV 8 x 8 programról a miniszteri dokumentumban találhatók: „Obstaranie Bojových obrnených vozidiel 8x8“ (BOV 8x8)
- További információk a PBV programról a miniszteri dokumentumban találhatók: „Obstaranie pásových bojových vozidiel“
Ha jövő évi szállítással számolnak, akkor ez csak használt típus beszerzése lehet, ahol ez nagy számban rendelkezésre áll.
Kerekesnek javaslom a Strykert, láncosnak a Bradleyt. :D

Ha jövő évi szállítással számolnak, akkor ez csak használt típus beszerzése lehet, ahol ez nagy számban rendelkezésre áll.
Kerekesnek javaslom a Strykert, láncosnak a Bradleyt. :D
Az a jovoévi szállítás úgy jon ki, hogy le lesz szállítva tesztelére egy darab, majd kovetkezo éven még néhány és csak utánna jonnek a rendes szállítások. Például a lánctalpasoknál kovetkezo a megosztás az 1. fázisba: 2023- 1db, 2024- 5db, 2025- 78db, 2026- 72db

Én a 8x8-as esetében SuperAV-ra tippelnék (ha nem porolják le a Vidrát), mert benne vagyunk az olaszokkal pont egy erre fókuszáló PESCO projektben (is) + az amerikaiak is már részben benne vannak. Láncosban pedig ezidáig ASCOD, CV90 és Lynx volt bemutatóba.

Az a jovoévi szállítás úgy jon ki, hogy le lesz szállítva tesztelére egy darab, majd kovetkezo éven még néhány és csak utánna jonnek a rendes szállítások. Például a lánctalpasoknál kovetkezo a megosztás az 1. fázisba: 2023- 1db, 2024- 5db, 2025- 78db, 2026- 72db

Én a 8x8-as esetében SuperAV-ra tippelnék (ha nem porolják le a Vidrát), mert benne vagyunk az olaszokkal pont egy erre fókuszáló PESCO projektben (is) + az amerikaiak is már részben benne vannak. Láncosban pedig ezidáig ASCOD, CV90 és Lynx volt bemutatóba.
Szerintem meg Pandur + ASCOD, mert ugy egy helyrol vasarolva sokkal nagyobb arengedmenyt lehet kicsikarni - marpedig az osszegek joval alatta vannak a piaci arnak... ami nekunk amugy mindegy, bar megnyugtato, ha a Lynxtol, na meg plane az uj 8x8-tol le lesz maradva mindenuk. :p :D

• Tetszik
Reactions: Pogány
Szerintem meg Pandur + ASCOD, mert ugy egy helyrol vasarolva sokkal nagyobb arengedmenyt lehet kicsikarni - marpedig az osszegek joval alatta vannak a piaci arnak... ami nekunk amugy mindegy, bar megnyugtato, ha a Lynxtol, na meg plane az uj 8x8-tol le lesz maradva mindenuk. :p :D
Pandur egy normálissab toronyal tokéletesen úszásképtelen (lásd példaul Corsac : https://www.msm.sk/downloads/15/msm_tech_list_corsac.pdf ) , szoval attól nem kel félni. Raadásul kétlem, hogy képes lenne a gyártója olyan gyorsan szálítani.

Az évi 7x db nem tűnik túlzásnak egy új láncos IFV-nél??

Az évi 7x db nem tűnik túlzásnak egy új láncos IFV-nél??
Sot, talán még kerekeseknél is túlzás lenne! Nekem is megutotte a szemem. Ki tudja miért utemezték így. Lehet hogy hasonló kiszúrás bizonyos gyártókkal rejlik emogott, mind 8x8-asoknál az úszóképesség, ami eleve kizárja például a Boxert.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Sot, talán még kerekeseknél is túlzás lenne! Nekem is megutotte a szemem. Ki tudja miért utemezték így. Lehet hogy hasonló kiszúrás bizonyos gyártókkal rejlik emogott, mind 8x8-asoknál az úszóképesség, ami eleve kizárja például a Boxert.
Van egyáltalán olyan új gyártású IFV amiből ennyit tudnak egy év alatt szállítani?

Van egyáltalán olyan új gyártású IFV amiből ennyit tudnak egy év alatt szállítani?
Ha az elso két évben gyártanának elegendo tobletet, amit majd a harmadik és negyedik év alatt leszálítanak, akkor elvileg megoldható. Melyik gyártónak vannak mostanába szabad kapacitásai, hogy ezt megtudja ugrani?

• Tetszik
Reactions: borisz