Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nyugalom, még nagyon sokáig ebből nem lesz semmi...Mindenesetre szép mennyiség!!!
Nemazé mondtam, Ausztria után Szlovákiával a legkisebb az esély konfliktusra.Nyugalom, még nagyon sokáig ebből nem lesz semmi...
pl. teljes 76 darabos első fázis a 8x8-ból, költségvetés a cikkből:
Láncos:
9.6M eurobol lancos IFV, plane az ultramodern Lynx? Szinte kizarom.Nemazé mondtam, Ausztria után Szlovákiával a legkisebb az esély konfliktusra.
Én csak egynek drukkolok. A láncoshoz legyen közünk.
20% ÁFA-val9.6M eurobol lancos IFV, plane az ultramodern Lynx? Szinte kizarom.
Én csak egynek drukkolok. A láncoshoz legyen közünk.
Ha jövő évi szállítással számolnak, akkor ez csak használt típus beszerzése lehet, ahol ez nagy számban rendelkezésre áll.Szlovákia a harci járművek tömeges vásárlására készül
https://www.armadninoviny.cz/slovensko-pripravuje-nakup-bojovych-vozidel.html
- További információk a BOV 8 x 8 programról a miniszteri dokumentumban találhatók: „Obstaranie Bojových obrnených vozidiel 8x8“ (BOV 8x8)
- További információk a PBV programról a miniszteri dokumentumban találhatók: „Obstaranie pásových bojových vozidiel“
Az a jovoévi szállítás úgy jon ki, hogy le lesz szállítva tesztelére egy darab, majd kovetkezo éven még néhány és csak utánna jonnek a rendes szállítások. Például a lánctalpasoknál kovetkezo a megosztás az 1. fázisba: 2023- 1db, 2024- 5db, 2025- 78db, 2026- 72dbHa jövő évi szállítással számolnak, akkor ez csak használt típus beszerzése lehet, ahol ez nagy számban rendelkezésre áll.
Kerekesnek javaslom a Strykert, láncosnak a Bradleyt.
Szerintem meg Pandur + ASCOD, mert ugy egy helyrol vasarolva sokkal nagyobb arengedmenyt lehet kicsikarni - marpedig az osszegek joval alatta vannak a piaci arnak... ami nekunk amugy mindegy, bar megnyugtato, ha a Lynxtol, na meg plane az uj 8x8-tol le lesz maradva mindenuk.Az a jovoévi szállítás úgy jon ki, hogy le lesz szállítva tesztelére egy darab, majd kovetkezo éven még néhány és csak utánna jonnek a rendes szállítások. Például a lánctalpasoknál kovetkezo a megosztás az 1. fázisba: 2023- 1db, 2024- 5db, 2025- 78db, 2026- 72db
Én a 8x8-as esetében SuperAV-ra tippelnék (ha nem porolják le a Vidrát), mert benne vagyunk az olaszokkal pont egy erre fókuszáló PESCO projektben (is) + az amerikaiak is már részben benne vannak. Láncosban pedig ezidáig ASCOD, CV90 és Lynx volt bemutatóba.
Pandur egy normálissab toronyal tokéletesen úszásképtelen (lásd példaul Corsac : https://www.msm.sk/downloads/15/msm_tech_list_corsac.pdf ) , szoval attól nem kel félni. Raadásul kétlem, hogy képes lenne a gyártója olyan gyorsan szálítani.Szerintem meg Pandur + ASCOD, mert ugy egy helyrol vasarolva sokkal nagyobb arengedmenyt lehet kicsikarni - marpedig az osszegek joval alatta vannak a piaci arnak... ami nekunk amugy mindegy, bar megnyugtato, ha a Lynxtol, na meg plane az uj 8x8-tol le lesz maradva mindenuk.
Az évi 7x db nem tűnik túlzásnak egy új láncos IFV-nél??Az a jovoévi szállítás úgy jon ki, hogy le lesz szállítva tesztelére egy darab, majd kovetkezo éven még néhány és csak utánna jonnek a rendes szállítások. Például a lánctalpasoknál kovetkezo a megosztás az 1. fázisba: 2023- 1db, 2024- 5db, 2025- 78db, 2026- 72db
Én a 8x8-as esetében SuperAV-ra tippelnék (ha nem porolják le a Vidrát), mert benne vagyunk az olaszokkal pont egy erre fókuszáló PESCO projektben (is) + az amerikaiak is már részben benne vannak. Láncosban pedig ezidáig ASCOD, CV90 és Lynx volt bemutatóba.
Sot, talán még kerekeseknél is túlzás lenne! Nekem is megutotte a szemem. Ki tudja miért utemezték így. Lehet hogy hasonló kiszúrás bizonyos gyártókkal rejlik emogott, mind 8x8-asoknál az úszóképesség, ami eleve kizárja például a Boxert.Az évi 7x db nem tűnik túlzásnak egy új láncos IFV-nél??
Van egyáltalán olyan új gyártású IFV amiből ennyit tudnak egy év alatt szállítani?Sot, talán még kerekeseknél is túlzás lenne! Nekem is megutotte a szemem. Ki tudja miért utemezték így. Lehet hogy hasonló kiszúrás bizonyos gyártókkal rejlik emogott, mind 8x8-asoknál az úszóképesség, ami eleve kizárja például a Boxert.
Ha az elso két évben gyártanának elegendo tobletet, amit majd a harmadik és negyedik év alatt leszálítanak, akkor elvileg megoldható. Melyik gyártónak vannak mostanába szabad kapacitásai, hogy ezt megtudja ugrani?Van egyáltalán olyan új gyártású IFV amiből ennyit tudnak egy év alatt szállítani?
BAE systems tán? A CV 90-nek áll a gyártósora.Ha az elso két évben gyártanának elegendo tobletet, amit majd a harmadik és negyedik év alatt leszálítanak, akkor elvileg megoldható. Melyik gyártónak vannak mostanába szabad kapacitásai, hogy ezt megtudja ugrani?
Nocsak, az általam tippelt SuperAV amerikai gyártásában is benne van a BAE Systems. Szépen kezdenek oszefonódni a szálak.BAE systems tán? A CV 90-nek áll a gyártósora.
Nekem ezek a számok kicsit irreálisak így.
Pont az, mint a Vidrabol-Patriabol...Pár hónappal ezelőtt mintha 44 tankot akartak volna venni, úgy, hogy előbb és gyorsabban kapják meg, mint mi.
Abból mi lett?
Vegul is csehul beszelo magyarok...Most is, mintha hozzánk mérnék maguk.
Időben is darabszámban is.