Ha a használt alatt azt érted, hogy kegyetlen szar állapotban vannak akkor ja végül is használtak....tehát egy 30 mm gépágyú cca 100 millio ft. csak a gépágyú. nekünk elég sok 30 mm es gépágyúnk van igaz használtak
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha a használt alatt azt érted, hogy kegyetlen szar állapotban vannak akkor ja végül is használtak....tehát egy 30 mm gépágyú cca 100 millio ft. csak a gépágyú. nekünk elég sok 30 mm es gépágyúnk van igaz használtak
Just WTF would make it historic, I cannot imagine - unless he meant signing the same deal again, after a corruption scandal.
Ez nem tul sok. IFV-kent hasznaljak majd oket?76 finn harcjárművet vásárol Szlovákia | 24.hu
Szlovákia megállapodást kötött Finnországgal 76 Patria AMVXP páncélozott harcjármű vásárlásáról 447 millió euró értékben – közölte kedden Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszter.24.hu
APC-ként elvileg. IFV szerepkörre vették a CV90-eseket.Ez nem tul sok. IFV-kent hasznaljak majd oket?
Kormányszétesés előtti aláírásdömping,...egy olyan minisztertől, aki már kijelentette, hogy a közelgő bukás után még véletlenül sem akar politizálni. #Telizseb, #üresállamkassza, #nemkorrupció, #átláthatóság, #jogállamiság rulez
Ez nem tul sok. IFV-kent hasznaljak majd oket?
Honnan a fenéből gondolod, hogy nem előzte meg, ezt a saját védelmi erőknél konzultációval. A tendert nem egy pillanat alatt szülik meg. (most nem a vizfej ottani minisztériumi politikai vezetésre gondolok, hanem a háttérben lévő katonai szakértőkről. A Patria nem egy "szar" jármű, tehát cca. tök mindegy melyik kormány írja alá.. Ez hasonló a mintha a Lynx helyett, a Puma-t válaszotta volna egy másik kabinet nálunk.. Egyik miatt sem sírnál, mert mindkettő potens jármű (mégha számomra Lynx túl méretes A fő, hogy a jelenlegi BTR-nél lényegesen megfelelőbb. (Nos a szlovákoknál meg már régen folyta a típus beszerzésének előkészítése.. Nem mindig jó, ha a politika beleszól a hosszútávú haderőfejlesztésekbe..Kormányszétesés előtti aláírásdömping,...egy olyan minisztertől, aki már kijelentette, hogy a közelgő bukás után még véletlenül sem akar politizálni. #Telizseb, #üresállamkassza, #nemkorrupció, #átláthatóság, #jogállamiság rulez
Vicces, hogy igy kérdőrevonsz szlovák témában...Honnan a fenéből gondolod, hogy nem előzte meg, ezt a saját védelmi erőknél konzultációval.
Én sehol sem értékeltem a Patria járművet, azt meg végképp nem irtam a tipussal kapcsoaltban hogy "szar", nem értem honnan szedsz ilyeneket...A Patria nem egy "szar" jármű, tehát cca. tök mindegy melyik kormány írja alá.
Valóban, ...de mindig is felvállaltam, hogy én ebben a "vitában" Puma párti voltam, a Lynx mérete meg ugyanúgy előny is mint hátrány. Ezt pl. a szlovák tanulmány is a maga módján kiemelte.Ez hasonló a mintha a Lynx helyett, a Puma-t válaszotta volna egy másik kabinet nálunk.. Egyik miatt sem sírnál, mert mindkettő potens jármű (mégha számomra Lynx túl méretes
Ez igaz. De az analitikusok számtalanszor kiemelték, hogy az F-16-hoz és az UH-60M-hez hasonlóan a vásárlás kormányközi megállapodás formájával lényegében mindkét esetben csak egy (1) gyártóval tárgyaltak. Itt ugyanúgy politikai döntés született.(Nos a szlovákoknál meg már régen folyta a típus beszerzésének előkészítése.. Nem mindig jó, ha a politika beleszól a hosszútávú haderőfejlesztésekbe.
Nyilvánvalóan az is, ...MG számtalanszor pedzegette ennek a történetnek a lényegét,...egyébként személy szerint nem tartom rossz döntésnek, sőt.De nálunk is politikai döntés volt az RM és az Airbus.
...ha azt mondod, hogy lehetett volna "minimálisan jobb-rosszabb" dolgokat venni a kategóriákban máshonnan, akkor szerintem nincs gond. A "francia-német tengelyt" szerintem pont nem az illiberális politika magyarázná meg, mert a két emlitett hatalomnál a mi egyszeri beszerzéseinkel "nem veszel meg senkit", a NER ügynek meg leginkább eddig csak az NG-beszerzés mondható (amit én is annak nevezek ami, egy jelen pillanatban telj. felesleges beszerzés ami forrásokat fog elvonni máshonnan).Közel azonos minimálisan jobb-rosszabb harceszközöket kaptnk volna a kategóriákban más gyártóktól is, összszerelő üzemmel is talán, de a regnáló kormányzat "illiberális politikája és a NER' miatt, a francia-német tengelyt akarta megvásárolni...
Lengyelországnak sem. A másik tengellyel. Pedig hát......de végül nem jött be.. Lásd nincs unios pénz..
USA dörgölőzéssel eu-s pénzt nem fogsz kapni. Nemrégiben éppen azt pedzegették hogy az EU-s fegyvervásrlási alapból, azok a tagországok, akik fegyvert adank ukrajnának, azok csak eu-s fegyverekkel pótolhassák. Ez szerintem evidens. Ami általánosságban a polákok vs. Eu-t fémjlezi, az a hasonló diktatorikus törekvés, a független bíróság elleni támadás, és a gyönyörű lengyel erők kivágása elleni EU-s tilalom semmibevétele. Tehát itt is szembemennek a többi tagországgal. Egyébként a magyar-lengyel történelem abban is hasonló, hogy soha nem voltak büszkék az építőmunkára, azok voltak a politikusoknak a jó időszakok, ha kurucoskodtak, lázadtak, és érdekes módon a szövetségeseik soha nem tetszettek (a szövetségesek lehettek akár pesze elnyomó hatalmak is, de lehettek segítők is. Lásd, Ausztria leverta orosz segítéggel a 48-as függetlenséget (a trónfosztás miatt is!) ugyanakkor aktív szerepet vállalat a dualista osztrák-magyar monarchiában.. Ekkor épült meg a polgári magyaroszág. Erre nem vagyunk büszkék, csak a kardozásra, vereségekre, hősökre és kivégzésekre.Nyilvánvalóan az is, ...MG számtalanszor pedzegette ennek a történetnek a lényegét,...egyébként személy szerint nem tartom rossz döntésnek, sőt.
...ha azt mondod, hogy lehetett volna "minimálisan jobb-rosszabb" dolgokat venni a kategóriákban máshonnan, akkor szerintem nincs gond. A "francia-német tengelyt" szerintem pont nem az illiberális politika magyarázná meg, mert a két emlitett hatalomnál a mi egyszeri beszerzéseinkel "nem veszel meg senkit", a NER ügynek meg leginkább eddig csak az NG-beszerzés mondható (amit én is annak nevezek ami, egy jelen pillanatban telj. felesleges beszerzés ami forrásokat fog elvonni máshonnan).
Lengyelországnak sem. A másik tengellyel. Pedig hát...
Szerintem dualista időszakra minden (kicsit is értelmes) magyar büszke, az volt az ország egyik fénykora 1914-ig.USA dörgölőzéssel eu-s pénzt nem fogsz kapni. Nemrégiben éppen azt pedzegették hogy az EU-s fegyvervásrlási alapból, azok a tagországok, akik fegyvert adank ukrajnának, azok csak eu-s fegyverekkel pótolhassák. Ez szerintem evidens. Ami általánosságban a polákok vs. Eu-t fémjlezi, az a hasonló diktatorikus törekvés, a független bíróság elleni támadás, és a gyönyörű lengyel erők kivágása elleni EU-s tilalom semmibevétele. Tehát itt is szembemennek a többi tagországgal. Egyébként a magyar-lengyel történelem abban is hasonló, hogy soha nem voltak büszkék az építőmunkára, azok voltak a politikusoknak a jó időszakok, ha kurucoskodtak, lázadtak, és érdekes módon a szövetségeseik soha nem tetszettek (a szövetségesek lehettek akár pesze elnyomó hatalmak is, de lehettek segítők is. Lásd, Ausztria leverta orosz segítéggel a 48-as függetlenséget (a trónfosztás miatt is!) ugyanakkor aktív szerepet vállalat a dualista osztrák-magyar monarchiában.. Ekkor épült meg a polgári magyaroszág. Erre nem vagyunk büszkék, csak a kardozásra, vereségekre, hősökre és kivégzésekre.
Na jó, ez szànalmas volt. Egyik pillanatban NATO-USA-demokràcia tengelyen tud a szellemi teljesítményed akàr beleszàllni a szuverén magyar kormànyba, màsik pillanatban baj van vele. Természetesen a NER az oka annak, hogy nem kapunk pénzt, nem pedig a brüsszelitàk nyomàsgyakorlàsi kísérlete igaz? Mennyi EU-s fegyvert is ajànlottak fel a lengyeleknek? És képes vagy elöadni mint valami értelmes dolgot, holott gonosz hülyék kavarjàk a szart, de te ezt szereted. GratulàlokUSA dörgölőzéssel eu-s pénzt nem fogsz kapni. Nemrégiben éppen azt pedzegették hogy az EU-s fegyvervásrlási alapból, azok a tagországok, akik fegyvert adank ukrajnának, azok csak eu-s fegyverekkel pótolhassák. Ez szerintem evidens. Ami általánosságban a polákok vs. Eu-t fémjlezi, az a hasonló diktatorikus törekvés, a független bíróság elleni támadás, és a gyönyörű lengyel erők kivágása elleni EU-s tilalom semmibevétele. Tehát itt is szembemennek a többi tagországgal. Egyébként a magyar-lengyel történelem abban is hasonló, hogy soha nem voltak büszkék az építőmunkára, azok voltak a politikusoknak a jó időszakok, ha kurucoskodtak, lázadtak, és érdekes módon a szövetségeseik soha nem tetszettek (a szövetségesek lehettek akár pesze elnyomó hatalmak is, de lehettek segítők is. Lásd, Ausztria leverta orosz segítéggel a 48-as függetlenséget (a trónfosztás miatt is!) ugyanakkor aktív szerepet vállalat a dualista osztrák-magyar monarchiában.. Ekkor épült meg a polgári magyaroszág. Erre nem vagyunk büszkék, csak a kardozásra, vereségekre, hősökre és kivégzésekre.
Ugyan, dehogy kaptal volna mashol üzemet, maximum lof@szt a hátsó feledbe. Ez már a totális tájékozatlanság netovábbja, csak hogy horoghess valamit a Zooorban ellen. Komolyan szánalmas. Lassna kezdesz ott tartani, mint a Fletoek meg a hozzajuk hasonló, undorító, gerinctelen hazatlan senki parazitaik.Sok vonatkozásban igazad van. De nálunk is politikai döntés volt az RM és az Airbus. Közel azonos minimálisan jobb-rosszabb harceszközöket kaptnk volna a kategóriákban más gyártóktól is, összszerelő üzemmel is talán, de a regnáló kormányzat "illiberális politikája és a NER' miatt, a francia-német tengelyt akarta megvásárolni, de végül nem jött be.. Lásd nincs unios pénz..
Tényeket nem tudsz leírni, vekegsz mint a bányászbéka.. A tények azok, hogy a hadiipart "kvázi" újraalkották és eladták azonnal az RM-nek, Szijj Lacinak. stb. Az Airbus más tészta kvázi korrekt üzlet..Ugyan, dehogy kaptal volna mashol üzemet, maximum lof@szt a hátsó feledbe. Ez már a totális tájékozatlanság netovábbja, csak hogy horoghess valamit a Zooorban ellen. Komolyan szánalmas. Lassna kezdesz ott tartani, mint a Fletoek meg a hozzajuk hasonló, undorító, gerinctelen hazatlan senki parazitaik.
Nekünk is így kellett volna!Szlovákia 447 millió eurós szerződést kötött Finnországgal 76 darab 8x8-as páncélozott harcjármű megvásárlásáról, az elsőt 2023 szeptemberében szállítják le.
A 8x8-as finn Patria AMVXP harcjármű Turra-30-as toronnyal és 30 mm-es gépágyúval van felszerelve, a pályázaton öt ország vett részt. A harcjárművek a szlovák nehézgépesített dandár gerincét alkotják majd, melynek létrehozására kötelezte magát az ország a szövetségeseinél.