Sztem lenne sírás ha 76 dh 8x8at vennénk.Nekünk is így kellett volna!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Sztem lenne sírás ha 76 dh 8x8at vennénk.Nekünk is így kellett volna!
A szlovákok is összerakják a sajátjaik nagy részét. Üzemet nem kaptak, mert van nekik hol legyártani...Ugyan, dehogy kaptal volna mashol üzemet, maximum lof@szt a hátsó feledbe.
Hadiipari szempontból rossz döntést hoztak. Ha a régi, állami szlovák hadiipar lélegezetetőgépen tartása volt a cél, jó döntést hoztak.A szlovákok is összerakják a sajátjaik nagy részét. Üzemet nem kaptak, mert van nekik hol legyártani...
" Az első nyolc járművet Finnországban gyártják majd, így a szlovák cégek alkalmazottai közvetlenül a gyártás során tanulhatnak. Az összes többi jármű már a szlovák cégeknél elkészül, míg az első Szlovákiában gyártott jármű 2024-ben, az akvizíció utolsó járművének átadása pedig 2027-ben várható."
Értem én, hogy a legjobb döntéseket hozzuk, de ettől még a világ többi része sem sík hülye a piacon.
És akkor egyszerre lenne nekik CV90 meg Lynx?Hadiipari szempontból rossz döntést hoztak. Ha a régi, állami szlovák hadiipar lélegezetetőgépen tartása volt a cél, jó döntést hoztak.
Ha a Lynxet valasztják 150-200+ tornyot a hazai gyártását mellett tudtak volna minimum nekünk exportálni.
Őő nem a 76ra gondoltam remélem nem kell magyarázzam! Bementek a boltba beleraktak a 8x8-at a kosárba és a pénztárhoz fáradtak! Nem fejlesztgetnek 2100-ig...!Sztem lenne sírás ha 76 dh 8x8at vennénk.
Hadiipari szempontból rossz döntést hoztak. Ha a régi, állami szlovák hadiipar lélegezetetőgépen tartása volt a cél, jó döntést hoztak.
Ha a Lynxet valasztják 150-200+ tornyot a hazai gyártását mellett tudtak volna minimum nekünk exportálni.
Akkor is, ha a szerzodés része opció további 500 darabra?Sztem lenne sírás ha 76 dh 8x8at vennénk.
Mire?Hadiipari szempontból rossz döntést hoztak. Ha a régi, állami szlovák hadiipar lélegezetetőgépen tartása volt a cél, jó döntést hoztak.
46ra....a tobbi helyi lett volna.Mire?
Mi már vettünk tornyokat.
Nem a kenguruzabálók gyártják a tornyokat?46ra....a tobbi helyi lett volna.
De, de limitált megrendelést adtak le, az első 46 db német gyártású Lynxre, a többi a szomszédból jött volna. Persze most változik.Nem a kenguruzabálók gyártják a tornyokat?
Legalábbis az ifv-t?
Nem tudott volna mit szallitani. Ha tornyot csinaltak volna, akkor meg plane teljesen uj technologia jott volna.Úgy gondolod, hogy egy Lynxbe nem szállított volna be a már meglévő hadiparuk? Csupa új gyárakat építettek volna fel a tornyok gyártására?
De, alkatreszt biztosan, kerdes, mit, legalabbis az elejen.Egy Zuzana2, Eva alkatrész beszállító meg sem kísérelhette volna, hogy a Hiúzba valamit gyártson, mert ezek elmaradott, kommunista üzemek, ami csak a hidegháborús CV90-be tudnak bármit is gyártani?
What.Én sok mindenben nem értek egyet Lengyel_medikkel, de sok mindenben viszont igazat adok neki. Nincsenek univerzális válaszok. Én figyelnék arra is, hogy mit mondanak a barátaik/szövetségeseik, mert ezen a tenderen például pont ők embargózták meg a lengyel hadipar Rosomak elindulását, ha jól emlékszem és nem a svédek, nem a németek.
Heh...? A Vydra a finn Patria szlovak neve.Másfelől!
Szeretünk degradálóan beszélni a tót atyafikról és az ő hadiparukról, de az igazság az, hogy nem olyan elmaradottak. Nagyon későn kezdtek neki a fegyvervásárlásnak, ebben évekkel le vannak mögöttünk maradva. De magyaráznom sem kell, hogy egy Vidra és egy Patria között miért nincs érdemi különbség.
Eredetileg nem volt szo Patria gyartasrol, csak beszallitasrol. Beruhazas, es plane a finn tech transzfer nelkul most is max manufakturalis szinten menne, max reszdarabokig, es meg igy is szerintem a vegen 2x annyiba fog fajni minden egyes Vydra, mint amennyibol a finnek is legyartottak volna... mondjuk igy, honositott osszeszerelessel viszonylag olcson, $5-6M korul megkaptak a jarmuvet, a tetejere meg majd a sajat tornyukat eroltetik ra.Lényegében már évek óta tökéletesen képesek lennének ennek a sorozatgyártására, nem kell hozzá nekik német cég. És ma már le lenne gyártva ez az első 76 db, nem kell nekik különösebb nagy építkezés. A másik oldala, hogy elaludtak egy kicsit, de most roham tempóban igyekeznek felzárkózni hozzánk. Sem a CV90, sem a Patria nem rossz megoldás a céljaik eléréséhez.
Mit latunk meg? Egy farzseb meretu orszag, es megsem kepesek semmit atgondoltan eltervezni, majd levezenyelni, meg egy beszerzest sem. Ezt a Patria temat mar 2018-ban alairtak egyszer, az megvan?Meglátjuk, hogy mit hoz a holnap. Mindig azt mondom, meglátjuk az évtized végén, hogy ki hová jutott el. (A mai helyzet össze sem hasonlítható a 6 évvel ezelőttivel, ne most akarjunk eredményt hirdetni!)
Na ez az amit még csak fórumos találgatások közt olvastál és egyelőre a legkevésbé sincs megerősítve.a MH egyseges fegyverzetet a Lynx es az uj 8x8 kozott, ugyanaz a RM Mauser, ugyanaz a Lance 2 torony
Nem tudott volna mit szallitani. Ha tornyot csinaltak volna, akkor meg plane teljesen uj technologia jott volna.
Heh...? A Vydra a finn Patria szlovak neve.
finn tech transzfer nelkul
Mit latunk meg? Egy farzseb meretu orszag, es megsem kepesek semmit atgondoltan eltervezni, majd levezenyelni, meg egy beszerzest sem. Ezt a Patria temat mar 2018-ban alairtak egyszer, az megvan?
Ezt anno a 8x8 körüli cirkuszidejen Maroth is magyarázta mar, hogy amit csak lehet, mindenképpen felhasznalnak a Lynxbol, a Lance tornyot szerintem említette is.Na ez az amit még csak fórumos találgatások közt olvastál és egyelőre a legkevésbé sincs megerősítve.
Nem reagálok mindenre, mert rohadt fárasztó már a gondolata is. Két dolgot viszont megjegyeznék:Fő különbség első sorban a hadiipar korszerűsítésén kívüli dolgok, a CV90-nel olcsóbban jöttek ki, kiforrott, bizonyított terméket kapnak.