Sztem lenne sírás ha 76 dh 8x8at vennénk.Nekünk is így kellett volna!
Sztem lenne sírás ha 76 dh 8x8at vennénk.Nekünk is így kellett volna!
A szlovákok is összerakják a sajátjaik nagy részét. Üzemet nem kaptak, mert van nekik hol legyártani...Ugyan, dehogy kaptal volna mashol üzemet, maximum lof@szt a hátsó feledbe.
Hadiipari szempontból rossz döntést hoztak. Ha a régi, állami szlovák hadiipar lélegezetetőgépen tartása volt a cél, jó döntést hoztak.A szlovákok is összerakják a sajátjaik nagy részét. Üzemet nem kaptak, mert van nekik hol legyártani...
" Az első nyolc járművet Finnországban gyártják majd, így a szlovák cégek alkalmazottai közvetlenül a gyártás során tanulhatnak. Az összes többi jármű már a szlovák cégeknél elkészül, míg az első Szlovákiában gyártott jármű 2024-ben, az akvizíció utolsó járművének átadása pedig 2027-ben várható."
Értem én, hogy a legjobb döntéseket hozzuk, de ettől még a világ többi része sem sík hülye a piacon.
És akkor egyszerre lenne nekik CV90 meg Lynx?Hadiipari szempontból rossz döntést hoztak. Ha a régi, állami szlovák hadiipar lélegezetetőgépen tartása volt a cél, jó döntést hoztak.
Ha a Lynxet valasztják 150-200+ tornyot a hazai gyártását mellett tudtak volna minimum nekünk exportálni.

Őő nem a 76ra gondoltam remélem nem kell magyarázzam! Bementek a boltba beleraktak a 8x8-at a kosárba és a pénztárhoz fáradtak! Nem fejlesztgetnek 2100-ig...!Sztem lenne sírás ha 76 dh 8x8at vennénk.
Hadiipari szempontból rossz döntést hoztak. Ha a régi, állami szlovák hadiipar lélegezetetőgépen tartása volt a cél, jó döntést hoztak.
Ha a Lynxet valasztják 150-200+ tornyot a hazai gyártását mellett tudtak volna minimum nekünk exportálni.
Akkor is, ha a szerzodés része opció további 500 darabra?Sztem lenne sírás ha 76 dh 8x8at vennénk.

Mire?Hadiipari szempontból rossz döntést hoztak. Ha a régi, állami szlovák hadiipar lélegezetetőgépen tartása volt a cél, jó döntést hoztak.
46ra....a tobbi helyi lett volna.Mire?
Mi már vettünk tornyokat.
Nem a kenguruzabálók gyártják a tornyokat?46ra....a tobbi helyi lett volna.
De, de limitált megrendelést adtak le, az első 46 db német gyártású Lynxre, a többi a szomszédból jött volna. Persze most változik.Nem a kenguruzabálók gyártják a tornyokat?
Legalábbis az ifv-t?
Nem tudott volna mit szallitani. Ha tornyot csinaltak volna, akkor meg plane teljesen uj technologia jott volna.Úgy gondolod, hogy egy Lynxbe nem szállított volna be a már meglévő hadiparuk? Csupa új gyárakat építettek volna fel a tornyok gyártására?
De, alkatreszt biztosan, kerdes, mit, legalabbis az elejen.Egy Zuzana2, Eva alkatrész beszállító meg sem kísérelhette volna, hogy a Hiúzba valamit gyártson, mert ezek elmaradott, kommunista üzemek, ami csak a hidegháborús CV90-be tudnak bármit is gyártani?
What.Én sok mindenben nem értek egyet Lengyel_medikkel, de sok mindenben viszont igazat adok neki. Nincsenek univerzális válaszok. Én figyelnék arra is, hogy mit mondanak a barátaik/szövetségeseik, mert ezen a tenderen például pont ők embargózták meg a lengyel hadipar Rosomak elindulását, ha jól emlékszem és nem a svédek, nem a németek.
Heh...?Másfelől!
Szeretünk degradálóan beszélni a tót atyafikról és az ő hadiparukról, de az igazság az, hogy nem olyan elmaradottak. Nagyon későn kezdtek neki a fegyvervásárlásnak, ebben évekkel le vannak mögöttünk maradva. De magyaráznom sem kell, hogy egy Vidra és egy Patria között miért nincs érdemi különbség.
A Vydra a finn Patria szlovak neve.Eredetileg nem volt szo Patria gyartasrol, csak beszallitasrol. Beruhazas, es plane a finn tech transzfer nelkul most is max manufakturalis szinten menne, max reszdarabokig, es meg igy is szerintem a vegen 2x annyiba fog fajni minden egyes Vydra, mint amennyibol a finnek is legyartottak volna... mondjuk igy, honositott osszeszerelessel viszonylag olcson, $5-6M korul megkaptak a jarmuvet, a tetejere meg majd a sajat tornyukat eroltetik ra.Lényegében már évek óta tökéletesen képesek lennének ennek a sorozatgyártására, nem kell hozzá nekik német cég. És ma már le lenne gyártva ez az első 76 db, nem kell nekik különösebb nagy építkezés. A másik oldala, hogy elaludtak egy kicsit, de most roham tempóban igyekeznek felzárkózni hozzánk. Sem a CV90, sem a Patria nem rossz megoldás a céljaik eléréséhez.
Mit latunk meg? Egy farzseb meretu orszag, es megsem kepesek semmit atgondoltan eltervezni, majd levezenyelni, meg egy beszerzest sem. Ezt a Patria temat mar 2018-ban alairtak egyszer, az megvan?Meglátjuk, hogy mit hoz a holnap. Mindig azt mondom, meglátjuk az évtized végén, hogy ki hová jutott el. (A mai helyzet össze sem hasonlítható a 6 évvel ezelőttivel, ne most akarjunk eredményt hirdetni!)
Na ez az amit még csak fórumos találgatások közt olvastál és egyelőre a legkevésbé sincs megerősítve.a MH egyseges fegyverzetet a Lynx es az uj 8x8 kozott, ugyanaz a RM Mauser, ugyanaz a Lance 2 torony
Nem tudott volna mit szallitani. Ha tornyot csinaltak volna, akkor meg plane teljesen uj technologia jott volna.
Heh...?A Vydra a finn Patria szlovak neve.
finn tech transzfer nelkul
Mit latunk meg? Egy farzseb meretu orszag, es megsem kepesek semmit atgondoltan eltervezni, majd levezenyelni, meg egy beszerzest sem. Ezt a Patria temat mar 2018-ban alairtak egyszer, az megvan?
Ezt anno a 8x8 körüli cirkuszidejen Maroth is magyarázta mar, hogy amit csak lehet, mindenképpen felhasznalnak a Lynxbol, a Lance tornyot szerintem említette is.Na ez az amit még csak fórumos találgatások közt olvastál és egyelőre a legkevésbé sincs megerősítve.
Nem reagálok mindenre, mert rohadt fárasztó már a gondolata is. Két dolgot viszont megjegyeznék:Fő különbség első sorban a hadiipar korszerűsítésén kívüli dolgok, a CV90-nel olcsóbban jöttek ki, kiforrott, bizonyított terméket kapnak.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..