Nem értem mi köze hozzá, hogy milyen hajók voltak haderndben.
...
Mikor van egy ország flottájának fénykora? Akkor amikor érkeznek az új osztályú korszerünek mondható hajók, amikor a flottában a legnagyobb számú és korszerü hajó szolgál, amikor a hajógyárak "ontják" a hajókat, amikor sok pénz megy a flottához és amikor a legtöbb katona szolgál a hadiflottánál. Mikor is érkeztek a Szovremennij, Udaloj, Atlant, Kirov, Kijev-osztályú hajók, DeltaIV,Akula, OscarII-osztályú tengeralattjárók...stb? 80-as években(néhány még a 70-es évek végén)
Itt némi ellentmondást vélek felfedezni. Ha nincs köze hozzá, akkor utána miért sorolod fel azt, hogy milyen egységek érkeztek az 1980-as években?
Molni a szovjet / orosz offtopicba rángatta a témát, ott válaszoltam neki, én úgy véltem, hogy az 1950-es évek végén, 60-as évek elején élhette igazán a fénykorát a szovjet flotta. Hatalmas bővülés mennyiség terén, javulás minőség terén, koncepcionális váltások, sikerült valamennyire felnőnie a feladatokhoz, amelyeket kitűztek nekik. Aztán ezen a szinten nagyjából meg is rekedtek - fejlődtek, de nem tudtak továbblépni, komolyabb változásokat elhozni.
Ráadásul a szovjetek menet közben folyamatosan hoztak modern és innovatív egységeket és megoldásokat, lásd a November osztály kijövetelekor a leggyorsabb vadásztengeralattjáró volt, és ezt tartották is folyamatosan. Jöttek a hajóról majd tengóról indítható robotrepülőgépek, jöttek a rakétás gyorsnaszádok (amelyek aztán a harctéren is jól szerepeltek) és így tovább. Folyamatosan.
Amit az 1980-as években összehoztak, nem volt kiugró, ami a Tájfun vagy a Delta IV volt az 1980-as években, az volt a Yankee osztály az 1960-as és 70-es években.
Ami az Oscar II. osztály volt az 1980-as években, az volt a Juliet, Echo I. és Echo II. osztály az 1960-as években vagy a Charlie I., II. és Papa osztály az 1960-as évek végén és az 1970-es években.
Ami a Szovremennij osztály volt az 1980-as években, az volt a Kasin-osztály az 1960-as és 70-es években.
És így tovább...
Szerintem....