Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Dudi!
Ne vedd zokon, de valamire azt mondják: "nicsevó", de az, ami, arra meg, hogy "nyet!". Ha, érted az orosz logikát! Lehet, hogy így sokak számára érthetetlen, de aki kint élt, vagy dolgozott, az érti! Magyarul:
- Ha Ötvös József dumáját veszem alapul: "Van másik"!
Sz.v.sz!Pont ez a bajom!Túl kevés másik van nekik.
Ne értsd félre én is jól megbambultam őket kecsón és vigyorogtam mint egy kisgyerek,hogy Szuhojjjjj.De az orosz légierő jelenleg nem áll úgy modern gépekkel,hogy ezt a párat piar feladatokra használja csak(főleg,hogy a SZU-30M2 eléggé impotens gép).
A Szu-30M2-es se impotensebb, mint az SzM, csak egyelőre Szu-27UB feladatkörben használják. Az SzM-ekhez a haditengerészetnek bedolgozó alakulat kapott H-31-es rakétát, az M2-esekhez nincs ilyesmi, pedig lényegében minden modern orosz fegyver integrálva van mind a két variánshoz.
Továbbmegyek, az SzM-eket is UB feladatkörben használják. Egyelőre.
Tök érdekes, eléggé zihált a pilóta, és közepes magasságon, ahol azért van még tolóerő gazdagon, 3-4000 m en, én legtöbbször 0.7 mach alatt láttam a sebességet... Ha valaki tudja hogy mire gondolok...Szu-35 közelharc.
Tök érdekes, eléggé zihált a pilóta, és közepes magasságon, ahol azért van még tolóerő gazdagon, 3-4000 m en, én legtöbbször 0.7 mach alatt láttam a sebességet... Ha valaki tudja hogy mire gondolok...
Pont arra volt jó ez számomra, hogy elég jól látszott, VWR légiharcban nem feltétlenül nyomják folyamatosan 0.7 mach felett még 3000-4000m-en sem ahol a hajtóműveknek tolóerő, a sárkánynak pedig légsűrűség szempontjából kedvező kormányfelület van. A TVC volt olyan sebesség tartomány, ahol HA KELL, bizony be tudott avatkozni, nem is feltétlen állásszögeknél, hanem mondjuk jobbra-balra roll manővernél, vagy ahogy említetted, kisebb korrigálásoknál. Egész egyszerűen most azt láttam, hogy nem valós az, hogy "jellemző légiharc sebességnél, közepes tartományon KI VAN KAPCSOLVA a TVC". Én ennyit láttam...Kár, hogy se az állásszög, se a g érték nincs megjelenítve, de szerintem nem dolgozott különösebben a TVC (csak alap korrekciókat végezhetett), viszont tartósan 3-4 g felett lehetett a küzdelem. A Szu-35Sz TVC-s gép, de nem ez a fő előnye, hanem a jókora tolóerő/tömeg arány. Nagyon komoly energiatartalékkal tud manőverezni.
Tartós alacsonyabb g is igénybe veszi a szervezetet, akkor is ha a PPK g ruhát is viselik.
Én erről nem halottam de érdekességnek berakom.
http://iho.hu/hir/veszelyes-tipusu-talalkozasok-a-kozel-keleti-legterben-151007
Sokkal veszélyesebbnek tűnik az orosz légierő és a törökök két találkozása: a The Aviationist összefoglalója szerint október 3-án egy Szu-30-as, egy nappal később egy Szu-24-es repült török légtérbe, amire a török készültség válaszul F-16-osokat emelt. A 24-es egy régebbi generációs bombázó, a Szu-30-as viszont egy 4+ generációs többfeladatú típus, vagyis légi harcra nagyon is alkalmas: nos, ez a gép egyes török közlések szerint öt percen és negyven másodpercen keresztül(!) tartotta radarjával befogva a török F-16-osok valamelyikét, ami gyakorlatilag már az utolsó lépés a valóságos légi harc, a rakétaindítás előtt.
Szu-35 közelharc.
Pancir-S1 meg T-90 átadása után ez is csak egy lépcső abból, amit átadnak a technológiájukból az amerikaiaknak. Kiváncsi vagyok mi lesz a következő, tengeralattjárók?http://worlddefencenews.blogspot.hu/2017/04/uae-reportedly-in-talks-with-russia-for.html
Ezeknek is most ment el az eszük?
Szép montázs, de igazság szerint ez a festés és a kétüléses változat miatt soha nem tetszettek ezek a festésű és kinézetű gépek. Nekem a '80-as évek beli Szu-27Sz és annak festése a kedvenc, meg az új szürke festés.Egy "elavult" kép molninak