Nem értem, hogy minek szítod a hangulatot. Az orosz gépek elfogása Alaszkában mínuszos hír, ahogy az volt az is, amkor végigreült a Tu-160 a keleti parton.
Komolyan mondom néha azt értem, hogy Pravda költözött be ide a HTKA-ra...
Én meg azt nem értem hogy miért nem lehet egyenlő mércével - kiegyensúlyozottan - nézni, vagy legalábbis próbálni a dolgokat.
A Tu-95 nem éppen felderítő gép és a Tu-160 sem. Azért ők se olyan hülyék, hogy ezekre telepítsenek különleges adatgyüjtő berendezéseket. És bombákat se vittek. Valószínűleg egyszerűen visszaadtak valamit, amiről a sajtó nem számolt be, másrészt egy ilyen kiterjedésű ország mindig is jelzi hogy jelen vannak, és ők is el tudnak repkedni az amerikai felségvizek feletti területek
mellett, egy gyakorló, fenntartó repülés alkalmával. Ez jogi terminológiával befogás, az elfogás amikor a felségvíz felett kapják el. Tudom ilyen is volt - viszont mindkét részről. (máshol pl.Hainannál a kínaiak meg is "borították" a felderítőt.)
A sajtófigyelésben megfáradt szemgolyóim azért összehasonlíthatatlanul több ruszki "légtérsértést" láttak a nyugati sajtóban, mint "hazait".
Most megy a vetítés, hogy nemzetközi vizek, meg juj meg hű.
Közben meg egy átlagosan tájékozott is leveszi hogy itt adatszipkázásról volt szó, "kintről", hogy le legyen fedve, kellenek a krími radarok adatai, és egyéb forgalmazások, infók, fotók. (amennyire ismerem a ruszki maszkirovkát, nem hinném hogy a legmodernebb cuccaikat bekapcsolnák ilyenkor, több mint valószínű olyannal "dolgoznak" ami már egyébként is megvan a jenkiknek)
Nincs itt semmi pravdázás, mint ahogy szovjetek sincsenek, és demagógia-mentes sajtó sem. Amit a politika diktál, egyiken, azt diktálja a másikon.
Nálunk pedig momentán nyugati véleménymonopólium van, a másik fél még csak el sem mondhatja a véleményét, bármiről legyen is szó, vagy csak marginális szinten, amúgy viszont nincs rá lehetőségük.
A közvélemény hangja, hozzáállása nagyon fontos, mit nyomnak le a polgárok torkán, érzelmi manipuláció, mert amiről nem tudnak az nincs. Ősi taktika a nagy világháborúk óta.
Az egész "oroszozás" eredője, hogy Putyin saját elitet épített és nem engedte be a nyugati multikat, akik így nem kaptak "koncot" a zsákmányból, ami azért valljuk be nem kicsi. Ezért kell riogatni a szovjet mintára történő "megszállással" meg hasonlókkal, holott aki egy picit is tisztában van a valósággal, az pontosan tudja, hogy se pénzük nincs erre és nem is érdekli őket. Az oroszok is ugyanolyan tőkések lettek, némi hazai felhanggal, mint bárkik a világon, őket is a profitmaximalizálás vezérli és kész.
A többit boki is leírta fentebb.