Szu-34 / Su-34 Fullback (Szuhoj)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Hamarosan újra biztonságos lesz nekik,és 5x annyit fognak dobálni.
Nyilván a helyi erők ráhaladnak a kérdésre, felderítik,demilitarizálják a kedves légvédelmi egységeket, és show will go on....
;)

Nyilván....
:D
Ezt sem kell már eladni SENKINEK.

Két év után sem képesek megszerezni a légifölényt.
A különleges katonai kudarc folytatódik.
:)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 309
37 285
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 344
55 855
113

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 929
56 880
113
Szúnyog csípések egy elefántnak...
Hogy az ilyen akciók (ha igazak...) mennyire javitják Kiev pozicióját a konfliktus végkimenetében, azt csak a 2 Z meg Budanov tudják.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 448
63 889
113
Tudod te hány modern 4.gen. repülője van az oroszoknak? Hát nem sok...
Igen, ha a nyugati légierők közül nézzük, akkor az USA-hoz képest darabra nem sok.
Minden más nyugati légierőhöz képest az orosz légierőben kb 300 darab modern negyedik generációs típus üzemel, ez velük összevetve nem kevés.
Viszont ezek komplex harci rendszerek, tehát a tényleges modernitásukat és képességeiket az információs és EW integráltságuk, a fegyverzetük képessége és a személyzet kiképzettsége, releváns harcértéke határozza meg. Ez pedig a valós harci tapasztalatokkal fejlődik.

Ha az arányokra értetted, hogy kevés a modern negyedik generációs gépek mennyisége az orosz légierőben, nos nem árt tudni, hogy 9.13-as MiG-29-es, Szu-27P és modernizáláson át nem esett MiG-31-es már egyátalán nincs, illetve csak nyomokban akad az aktív alakulatoknál.
Ami pedig a generációs besoroláson kívüli harcászati típusokat illeti, nos a Szu-24 és 25-ös gépek már csak az alacsonyabb prioritású éles harci bevetéseken repülik ki magukból a maradék üzemidőt.
Mostanra az orosz légierőt már sokkal nagyobb arányban jellemzik a 2006-2009 után átadott típusok, mint az 1994-95 előtti éra példányai.