Szu-34 / Su-34 Fullback (Szuhoj)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 550
113
Igen, ha a nyugati légierők közül nézzük, akkor az USA-hoz képest darabra nem sok.
Minden más nyugati légierőhöz képest az orosz légierőben kb 300 darab modern negyedik generációs típus üzemel, ez velük összevetve nem kevés.
Viszont ezek komplex harci rendszerek, tehát a tényleges modernitásukat és képességeiket az információs és EW integráltságuk, a fegyverzetük képessége és a személyzet kiképzettsége, releváns harcértéke határozza meg. Ez pedig a valós harci tapasztalatokkal fejlődik.

Ha az arányokra értetted, hogy kevés a modern negyedik generációs gépek mennyisége az orosz légierőben, nos nem árt tudni, hogy 9.13-as MiG-29-es, Szu-27P és modernizáláson át nem esett MiG-31-es már egyátalán nincs, illetve csak nyomokban akad az aktív alakulatoknál.
Ami pedig a generációs besoroláson kívüli harcászati típusokat illeti, nos a Szu-24 és 25-ös gépek már csak az alacsonyabb prioritású éles harci bevetéseken repülik ki magukból a maradék üzemidőt.
Mostanra az orosz légierőt már sokkal nagyobb arányban jellemzik a 2006-2009 után átadott típusok, mint az 1994-95 előtti éra példányai.

Függetlenül attól, hogy igaz e ez a veszteség, azt kell látni, hogy heti 100-200 millió dollár értékű haditechnikát pusztítanak el csak ilyen módon. Ehhez adódik a harctéren elveszett szárazföldi eszközök értéke, illetve az a bődületes mennyiségű lőszer, alkatrész, amit a háború felemészt.
A lényeg a veszteség okozás.
Ez egy kemény anyagháború, ahol lassan, de folyamatosan fogy mindenkinek az ereje. A kérdés, hogy a jelenlegi patthelyzet én melyik fél esetében alakul ki akkora előny, amellyel változást tud eszközölni a harctéren.
Ebben az esetben a pénzügyi eszközök felemésztese az a hatás, ami akadályozza az oroszt céljai elérésében, hisz repülője van még sok.
Amikor pótolja ezeket, akkor viszont a gyártás ellenére sem tudja kapacitásait növelni a veszteségek miatt. Ezzel éri el a szembenálló fél, hogy "feltartóztassa" Putyint. Nem tudja belátható időn belül annyira növelni katonai képességeit, hogy változtasson a patthelyzeten.
Ha nem tud változtatni, akkor viszont az egyéb hátrányok, ember veszteség, gazdasági hatások, stb. fenttarthatatlanná teszik a háborús kalandot. Nem tud eredményt felmutatni.

A másik hatás sem elhanyagolható: a légierő eszközei folyamatos veszélyeztetettsége miatt többlet erőforrásokat igényel a további veszteségek elkerülése, vagy csökkentése érdekében. Ez is erőforrásai lekötését jelenti. Őrzés védelem, légvédelem, technikai eszközök, pénz, ember. Oroszország szerte.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 696
9 617
113
Nem csak megpróbálták. Még vígan videóztak is kozben:

A Szuhoj gyárt Transformer robotokat is? Csak mert tegnap még egy Szu-34-esről volt szó. Ma már Szu-35. El kéne dönteni, hogy akkor most mit is gyújtottak föl a "hősök" :D (tudom, szerintetek mindent is, már a bázis is leégett, csak pont lemerült a telefonjuk és nem tudták felvenni :D)
A videón egy Szu-34 ismerhető fel valamennyire. Meg a gyertyaláng szintű tűz. Aki látott már bármilyen repülőgépet égni, főleg amibe annyi üzemanyag fér mint egy Szu-34-be, vagy Szu-35-be, az ezen a "bizonyító erejű videón" ,csak nevetni tud.
Holnap gondolom már arról közölnek hírt, hogy a Dzemgin gyújtogatják sorban az átadásra váró Szu-57-eseket :D
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 448
63 889
113
A Szuhoj gyárt Transformer robotokat is? Csak mert tegnap még egy Szu-34-esről volt szó. Ma már Szu-35. El kéne dönteni, hogy akkor most mit is gyújtottak föl a "hősök" :D (tudom, szerintetek mindent is, már a bázis is leégett, csak pont lemerült a telefonjuk és nem tudták felvenni :D)
A videón egy Szu-34 ismerhető fel valamennyire. Meg a gyertyaláng szintű tűz. Aki látott már bármilyen repülőgépet égni, főleg amibe annyi üzemanyag fér mint egy Szu-34-be, vagy Szu-35-be, az ezen a "bizonyító erejű videón" ,csak nevetni tud.
Holnap gondolom már arról közölnek hírt, hogy a Dzemgin gyújtogatják sorban az átadásra váró Szu-57-eseket :D
Ott a beömlők között a PTB-3000-es tartály és a duplakerekes főfutó. Ez Szu-34-es.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 335
14 099
113

Az orosz légi kudarc és a Szu-34 hanyatlása Ukrajnában.​A Szu-34 Fullback kívülről vizuálisan jellegzetes látvány, szinte mitológiai vadállathoz hasonlít, egyedi orrával és pilótafülkéjével, amely szembeszegül a konvenciókkal. Ez a homlokzat azonban puszta álca, amely sokkal sötétebb és kiábrándítóbb valóságot rejt. Az orosz légi kudarc: a Szu-34 hanyatlása Ukrajnában. Az ukrajnai konfliktus kezdete óta rossz okok miatt szerepel a hírekben Oroszország egyre fogyatkozó Szu-34-es Fullback támadóvadász-flottája.

Ezek a fejlett vadászgépek vezették Moszkva légi offenzíváját Ukrajnában. Gyászos teljesítménye azonban csak hátráltatta a Kreml offenzív erőfeszítéseit. A háború első hónapjában az ukrán erők legalább négy Szu-34-est lőttek le. 2022 júliusában egy újabb Szu-34-est lőttek le. 2022 júliusában egy másik repülőgépet semmisítettek meg Alcsevszk felett. Ezúttal az orosz légvédelmi csapatok felelősek a szerencsétlenségért. Néhány héttel később egy ukrán állampolgárt tüntettek ki, mert puskával lelőtt egy Szu-34-est. Nyolc héttel később egy Szu-34-es egy lakóépületbe csapódott a Krím közelében, 15 ember halálát okozva. Bár elméletileg kifinomult és tele van lehetőségekkel, az orosz Szu-34 „Fullback” flotta és pilótái megszenvedték a nem megfelelő lőszert és a kiképzést.

A Szu-34: Ukrajnában vadászó orosz vadászrepülőgép eredetileg a Szu-27 Flankerből származott, a Szu-34 Szu-34 általános koncepciója az 1970-es évek végére nyúlik vissza. egy új, többcélú taktikai harci repülőgépváz, amely a Szu-27 lesz. Végül a Szu-34-ből Szu-27 lesz. Végül bejelentették a Szu-34 jelzést, és a repülőgépváz közvetlenül a Szovjetunió felbomlása előtt, az 1990-es évek végén hajtotta végre első repülését. Az orosz légierő által támasztott követelmények változása 2014-ig meghosszabbította a repülőgép hivatalos forgalomba helyezését. majd az egymást követő szerződések mintegy 140 Szu-34-et biztosítottak Moszkvához.

A Szu-34 Fullback, az orosz mérnöki tudomány állítólagos gyöngyszeme, óriási méretű csalódásnak bizonyult. Az állítólagos előrehaladott támadógép kiesett a kegyelemből, és az ukrajnai konfliktus kezdete óta a kudarcok spiráljába merült. Harctéri teljesítménye olyan gyenge, hogy a fejlesztésért és a működtetésért felelősök hozzáértését is felveti. A katasztrófa a háború első hónapjában legalább négy Szu-34-es elvesztésével kezdődött, ami megsemmisítő csapás volt minden flottára nézve, különösen annak, amelyik a fölényes volt. Egy másik Szu-34-es 2022 júliusában történt lelövése csak tovább sértette a sérüléseket. Még riasztóbb volt egy másik harcos baráti tűz általi megsemmisítése, ami taktikai zavar és az orosz berkekben tapasztalt alkalmatlanság egyértelmű jele.

Az anekdota arról az ukrán állampolgárról, aki egyszerű puskával lőtt le egy Szu-34-est, nemcsak megalázó, hanem csípős tanúbizonysága ezeknek a vadászgépeknek a sebezhetőségéről. Ennek az incidensnek komoly elgondolkodtatáshoz kell vezetnie e gépek feltételezett áthatolhatatlanságáról. De talán a legtragikusabb incidens az volt, hogy a Szu-34 egy lakóépületbe csapódott, és 15 ember meghalt. Ez az esemény nemcsak technikai hiányosságot tükröz, hanem az emberség és a felelősség hiányát is. A Szu-27-ből származó Szu-34 eredete egy elavult koncepciókban stagnáló evolúcióról árulkodik. A fejlett papírtechnológia ellenére a csatatéren a valóság megmutatta, hogy a régi platformok új igényekhez való igazítása nem mindig vezet sikeres termékhez. A repülőgép hivatalos üzembe helyezésének 2014-ig tartó késése, a követelmények kanyargós alakulása után, egy határozatlanságokkal és természetesen változásokkal sújtott projektre utal.

A Szu-34 Fullback: egy vadászgép, amely a kialakításával, nem a teljesítményével tűnik ki
A Szu-34 talán legmeghatározóbb jellemzője a „kacsacsőrű” orra és az egymás mellett elhelyezkedő pilótafülke. Ez az egyedi kialakítás teszi a vadászgépet könnyen megkülönböztethetővé. Megjelenése ellenére a Fullback megőrzi elődje alapvető elrendezését, felépítését, motorját, szárnyszerkezetét és fedélzeti felszereltségét. A repülőgép törzs hossza hozzávetőlegesen 77 láb, üzemanyag-kapacitása pedig közel 27 000 font. A két orosz AL-31FM1 hajtóművel meghajtott vadászgép 1,8 Mach végsebességet érhet el, és körülbelül 56 000 láb plafonnal rendelkezik. Elsősorban támadási funkció betöltésére tervezték, a Fullback fegyverek szempontjából nagyon erős.

A Szu-34-es vadászgép több mint 17 000 fontnyi fegyvert tud szállítani a szárnyak alatt és a törzs alatt elhelyezett tucatnyi keménypontban, valamint egy GSh-30-I 30 mm-es belső ágyút. A vadászgép 2 Vympel R-27 (az Észak-atlanti Szerződés Szervezete által „Nyár” beceneve), R-73 és Vympel NPO R-77 rakétát is szállíthat. Páncélozott kabinjának köszönhetően a Fullback alacsony magasságban is képes támadni a célokat. Ezen kívül a vadászgép állítólag továbbfejlesztett elektronikus rendszerrel, „nagy pontosságú fegyverekkel és több függő konténerrel rendelkezik felderítő felszereléssel”. A Fullback: az eredménytelenség látványossága az ukrán konfliktusban Az orosz légierő által csúcskategóriás vadászgépként népszerűsített Fullback nem váltotta be hírnevét Ukrajnában. Egyes elemzők még azt is feltételezik, hogy Moszkva a mai napig Ukrajnában lévő Szu-34 Fullback flottájának több mint 10%-át veszítette el.

Bár a repülőgép képes a fejlett precíziós irányítású rakéták és bombák széles skálájának szállítására, a készletek, a készpénz és a kiképzés hiánya arra kényszerítette a Fullback pilótáit, hogy rövid hatótávolságból „butabombákat” lőjenek ki célpontokra, így a törzseket rövid hatótávolságnak teszik ki. rakéták. A nemzetközi közösség által a Kreml ellen kirótt kiterjedt gazdasági szankciók miatt az orosz légierő nem számíthat arra, hogy hamarosan megfelelő lőszert kap a vadászgépeihez. A Szu-34 Fullback kívülről vizuálisan jellegzetes látvány, szinte mitológiai vadállathoz hasonlít, egyedi orrával és pilótafülkéjével, amely szembeszegül a konvenciókkal. Ez a homlokzat azonban puszta álca, amely sokkal sötétebb és kiábrándítóbb valóságot rejt. A Fullback felépítése és rendszerei annak ellenére, hogy a tiszteletreméltó Szu-27 örökösei, egy letűnt korszak emlékének tűnik, és nem tud alkalmazkodni a modern harc követelményeihez.

A fegyverkonfiguráció, bár papíron lenyűgöző, papírtigrissé válik a fejlett lőszer és a megfelelő képzés hiánya miatt. Ez a vadászgép, amelynek az orosz légierő pillére kellene, hogy legyen, pusztán nézővé süllyedt a háború színterében, ahol a hatékonyság és a precizitás a legfontosabb. A Fullback korlátai még nyilvánvalóbbá válnak az ukrajnai háború kontextusában. Flotta jelentős részének elvesztése nem csak a morális csapást jelenti, hanem a működési stratégia eredménytelenségét is bizonyítja. A nem irányított bombák használatának szükségessége egy olyan korszakban, ahol a pontosság a király, olyan anakronizmus, amely csak rávilágít a Fullback kialakítása és a kortárs harc valósága közötti kapcsolatra.

Forrás: https://israelnoticias.com/militar/el-fracaso-aereo-ruso-la-decadencia-del-su-34-en-ukrania/
2024. január 25-én
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 313
68 508
113

Az orosz légi kudarc és a Szu-34 hanyatlása Ukrajnában.​A Szu-34 Fullback kívülről vizuálisan jellegzetes látvány, szinte mitológiai vadállathoz hasonlít, egyedi orrával és pilótafülkéjével, amely szembeszegül a konvenciókkal. Ez a homlokzat azonban puszta álca, amely sokkal sötétebb és kiábrándítóbb valóságot rejt. Az orosz légi kudarc: a Szu-34 hanyatlása Ukrajnában. Az ukrajnai konfliktus kezdete óta rossz okok miatt szerepel a hírekben Oroszország egyre fogyatkozó Szu-34-es Fullback támadóvadász-flottája.

Ezek a fejlett vadászgépek vezették Moszkva légi offenzíváját Ukrajnában. Gyászos teljesítménye azonban csak hátráltatta a Kreml offenzív erőfeszítéseit. A háború első hónapjában az ukrán erők legalább négy Szu-34-est lőttek le. 2022 júliusában egy újabb Szu-34-est lőttek le. 2022 júliusában egy másik repülőgépet semmisítettek meg Alcsevszk felett. Ezúttal az orosz légvédelmi csapatok felelősek a szerencsétlenségért. Néhány héttel később egy ukrán állampolgárt tüntettek ki, mert puskával lelőtt egy Szu-34-est. Nyolc héttel később egy Szu-34-es egy lakóépületbe csapódott a Krím közelében, 15 ember halálát okozva. Bár elméletileg kifinomult és tele van lehetőségekkel, az orosz Szu-34 „Fullback” flotta és pilótái megszenvedték a nem megfelelő lőszert és a kiképzést.

A Szu-34: Ukrajnában vadászó orosz vadászrepülőgép eredetileg a Szu-27 Flankerből származott, a Szu-34 Szu-34 általános koncepciója az 1970-es évek végére nyúlik vissza. egy új, többcélú taktikai harci repülőgépváz, amely a Szu-27 lesz. Végül a Szu-34-ből Szu-27 lesz. Végül bejelentették a Szu-34 jelzést, és a repülőgépváz közvetlenül a Szovjetunió felbomlása előtt, az 1990-es évek végén hajtotta végre első repülését. Az orosz légierő által támasztott követelmények változása 2014-ig meghosszabbította a repülőgép hivatalos forgalomba helyezését. majd az egymást követő szerződések mintegy 140 Szu-34-et biztosítottak Moszkvához.

A Szu-34 Fullback, az orosz mérnöki tudomány állítólagos gyöngyszeme, óriási méretű csalódásnak bizonyult. Az állítólagos előrehaladott támadógép kiesett a kegyelemből, és az ukrajnai konfliktus kezdete óta a kudarcok spiráljába merült. Harctéri teljesítménye olyan gyenge, hogy a fejlesztésért és a működtetésért felelősök hozzáértését is felveti. A katasztrófa a háború első hónapjában legalább négy Szu-34-es elvesztésével kezdődött, ami megsemmisítő csapás volt minden flottára nézve, különösen annak, amelyik a fölényes volt. Egy másik Szu-34-es 2022 júliusában történt lelövése csak tovább sértette a sérüléseket. Még riasztóbb volt egy másik harcos baráti tűz általi megsemmisítése, ami taktikai zavar és az orosz berkekben tapasztalt alkalmatlanság egyértelmű jele.

Az anekdota arról az ukrán állampolgárról, aki egyszerű puskával lőtt le egy Szu-34-est, nemcsak megalázó, hanem csípős tanúbizonysága ezeknek a vadászgépeknek a sebezhetőségéről. Ennek az incidensnek komoly elgondolkodtatáshoz kell vezetnie e gépek feltételezett áthatolhatatlanságáról. De talán a legtragikusabb incidens az volt, hogy a Szu-34 egy lakóépületbe csapódott, és 15 ember meghalt. Ez az esemény nemcsak technikai hiányosságot tükröz, hanem az emberség és a felelősség hiányát is. A Szu-27-ből származó Szu-34 eredete egy elavult koncepciókban stagnáló evolúcióról árulkodik. A fejlett papírtechnológia ellenére a csatatéren a valóság megmutatta, hogy a régi platformok új igényekhez való igazítása nem mindig vezet sikeres termékhez. A repülőgép hivatalos üzembe helyezésének 2014-ig tartó késése, a követelmények kanyargós alakulása után, egy határozatlanságokkal és természetesen változásokkal sújtott projektre utal.

A Szu-34 Fullback: egy vadászgép, amely a kialakításával, nem a teljesítményével tűnik ki
A Szu-34 talán legmeghatározóbb jellemzője a „kacsacsőrű” orra és az egymás mellett elhelyezkedő pilótafülke. Ez az egyedi kialakítás teszi a vadászgépet könnyen megkülönböztethetővé. Megjelenése ellenére a Fullback megőrzi elődje alapvető elrendezését, felépítését, motorját, szárnyszerkezetét és fedélzeti felszereltségét. A repülőgép törzs hossza hozzávetőlegesen 77 láb, üzemanyag-kapacitása pedig közel 27 000 font. A két orosz AL-31FM1 hajtóművel meghajtott vadászgép 1,8 Mach végsebességet érhet el, és körülbelül 56 000 láb plafonnal rendelkezik. Elsősorban támadási funkció betöltésére tervezték, a Fullback fegyverek szempontjából nagyon erős.

A Szu-34-es vadászgép több mint 17 000 fontnyi fegyvert tud szállítani a szárnyak alatt és a törzs alatt elhelyezett tucatnyi keménypontban, valamint egy GSh-30-I 30 mm-es belső ágyút. A vadászgép 2 Vympel R-27 (az Észak-atlanti Szerződés Szervezete által „Nyár” beceneve), R-73 és Vympel NPO R-77 rakétát is szállíthat. Páncélozott kabinjának köszönhetően a Fullback alacsony magasságban is képes támadni a célokat. Ezen kívül a vadászgép állítólag továbbfejlesztett elektronikus rendszerrel, „nagy pontosságú fegyverekkel és több függő konténerrel rendelkezik felderítő felszereléssel”. A Fullback: az eredménytelenség látványossága az ukrán konfliktusban Az orosz légierő által csúcskategóriás vadászgépként népszerűsített Fullback nem váltotta be hírnevét Ukrajnában. Egyes elemzők még azt is feltételezik, hogy Moszkva a mai napig Ukrajnában lévő Szu-34 Fullback flottájának több mint 10%-át veszítette el.

Bár a repülőgép képes a fejlett precíziós irányítású rakéták és bombák széles skálájának szállítására, a készletek, a készpénz és a kiképzés hiánya arra kényszerítette a Fullback pilótáit, hogy rövid hatótávolságból „butabombákat” lőjenek ki célpontokra, így a törzseket rövid hatótávolságnak teszik ki. rakéták. A nemzetközi közösség által a Kreml ellen kirótt kiterjedt gazdasági szankciók miatt az orosz légierő nem számíthat arra, hogy hamarosan megfelelő lőszert kap a vadászgépeihez. A Szu-34 Fullback kívülről vizuálisan jellegzetes látvány, szinte mitológiai vadállathoz hasonlít, egyedi orrával és pilótafülkéjével, amely szembeszegül a konvenciókkal. Ez a homlokzat azonban puszta álca, amely sokkal sötétebb és kiábrándítóbb valóságot rejt. A Fullback felépítése és rendszerei annak ellenére, hogy a tiszteletreméltó Szu-27 örökösei, egy letűnt korszak emlékének tűnik, és nem tud alkalmazkodni a modern harc követelményeihez.

A fegyverkonfiguráció, bár papíron lenyűgöző, papírtigrissé válik a fejlett lőszer és a megfelelő képzés hiánya miatt. Ez a vadászgép, amelynek az orosz légierő pillére kellene, hogy legyen, pusztán nézővé süllyedt a háború színterében, ahol a hatékonyság és a precizitás a legfontosabb. A Fullback korlátai még nyilvánvalóbbá válnak az ukrajnai háború kontextusában. Flotta jelentős részének elvesztése nem csak a morális csapást jelenti, hanem a működési stratégia eredménytelenségét is bizonyítja. A nem irányított bombák használatának szükségessége egy olyan korszakban, ahol a pontosság a király, olyan anakronizmus, amely csak rávilágít a Fullback kialakítása és a kortárs harc valósága közötti kapcsolatra.

Forrás: https://israelnoticias.com/militar/el-fracaso-aereo-ruso-la-decadencia-del-su-34-en-ukrania/
2024. január 25-én
Vadaszpuskaval mi? Én is láttam azt a filmet.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 360
26 677
113
277361.jpg

169724.jpg

76bffec9e9c9316582890362898fa7a7.jpg

7d74fa0c1016b16f8ccf345d6daff5a6.jpg

114024.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 120
82 883
113
Az államvédelmi megrendelések/beszerzések keretében átadták az idei első Szu-34-es frontbombázókat az orosz légierőnek. . A repülőgépeket a Novoszibirszki V.P. Chkalov Repülési Üzemben gyártották.

A Szu-34-es frontbombázók fontos részét képezik az orosz frontvonali légierő csapásmérő erejének. A repülőgép képességei lehetővé teszik a fejlett repülési fegyverek alkalmazását, növelik a földi és felszíni célpontok megsemmisítésének hatótávját, és növelik a bombázások pontosságát.

„Az államvédelmi beszerzések végrehajtásában részt vevő UAC összes gyára nem csökkenti a termelési rátákat. Az aktuális évi gyártási program részeként megkezdtük a repülőgépek szállítását az első adag Szu-34-es frontbombázókkal. A novoszibirszki üzem magabiztosan megbirkózik feladataival. A gyári dolgozók megértik, milyen fontosak ma a berendezéseink” – mondta Jurij Szljusar, az UAC vezérigazgatója.

A novoszibirszki üzem a korszerűsítés új szakaszára és a termelés műszaki újrafelszerelésére vár. Az üzem stabil munkateherrel rendelkezik mind az államvédelmi megrendeléseknél, mind az ígéretes projekteknél. Ezzel kapcsolatban a tervek szerint új alkalmazottakatvesznek fel. Csak ebben az évben több mint 1000 termelő és mérnöki szakember felvételére van szükség.

oFikTJGR2Uk.jpg

IY3YJnV3cUM.jpg


Tg_JqGMLMjk.jpg

I049xIQqAW8.jpg

YJaguESr9nw.jpg
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 696
9 617
113
Nekem a Szu-34-esről, amellett, hogy tetszik a típus, a "Szergyukov-szürke" festéssel látva mindig egy elkap a Battlestar Galactica hangulat. Arra a cylon vadászcirkálóra emlékeztet, amit Kara "Starbuck" Trace lopott el az egyik részben.
 
 • Tetszik
Reactions: cirqle and Faboo78

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 386
11 366
113
Nekem a Szu-34-esről, amellett, hogy tetszik a típus, a "Szergyukov-szürke" festéssel látva mindig egy elkap a Battlestar Galactica hangulat. Arra a cylon vadászcirkálóra emlékeztet, amit Kara "Starbuck" Trace lopott el az egyik részben.

Amivel lezuhan és meghal, hogy később megtalálja a saját holttestét?
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 696
9 617
113
Amivel lezuhan és meghal, hogy később megtalálja a saját holttestét?
Arra ami ellen harcolt, meglőtte ugyan, de a harc közben a Vipere megsérült, plusz bekerült egy bolygó légkörébe, ahol katapultálnia kellett. A katapultálás után ott mászkált a bolygón, aztán egy völgyben megtalálta a kényszerleszállt cylon hajót.
Emlékeim szerint Viperrel zuhant le. A cylon vadászűrhajóval egyszer sem. Igaz, hogy már régen láttam. A Szu-34 főleg a törzsközéprész kialakítás miatt hasonlít nekem szürke festésben a cylon hajóra. A "púp" és az egész forma miatt.De ez a szürke festésnél jön ki igazán.