Szu-75 / Su-75 Checkmate - Új orosz könnyű vadászgép (Szuhoj)

A MiG-29 bukásához nem inkább annak volt leginkább köze, hogy az árulás következtében szinte mindent tudtak róla és fel is készültek teljes váll szélességgel ellene? Különben én inkább arra lennék kíváncsi, ami belül van, pl. hajtómű, lokátor, a szenzor fúzió elemei?
Az elktronikát kinlehet cserelni, a MIG-31-nél is megcsinálták.

• Tetszik
Reactions: jani22
A MiG-29 bukásához nem inkább annak volt leginkább köze, hogy az árulás következtében szinte mindent tudtak róla és fel is készültek teljes váll szélességgel ellene? Különben én inkább arra lennék kíváncsi, ami belül van, pl. hajtómű, lokátor, a szenzor fúzió elemei?
Árulás, vagy sem, annak a gépnek odahaza már nagyon rövid a hatótávja.
A légi harcászat alapja, hogy ki bírja tovább szuflával.
Akár jó a fegyverzet, hatékonyak a szenzorok, jó a pilóta, jó a háttér, akár nem, ha az egész csak az “ egy életem - egy halálom / üss és fuss” harcra jó, az nem sok teret enged az improvizációnak és a flexibilitásnak.

A MiG-29-es alapváltozatai, ha felfegyverezve a levegőbe emelkedtek, nagyon hamar elkezdték beszűkíteni a pilóta lehetőségeit.

288772.jpg

Nekem ez juttt eszembe:

• Tetszik
Reactions: endre
Ha ennek ennyire elől lesz a beömlője, akkor ez egy nagyon ronda gép lesz.
Nem is értem, miért kell így elnyújtani a szívócsatornát az orrig.

d66af2cf0d47.jpg

• Tetszik
Reactions: endre
Amikor már a felszállásnál lenullázzák, akkor teljesen mindegy, hogy mennyit tudna repülni. Különben igazad van.
Azért ez a "titok gép" nem olyan kicsi.

A Szu-57 program is csak akadozik, ennek mi értelme van?

Szu-57 kb. F-22 megfelelője, ez meg az F-35-ösé lesz. Ahogy a kínaiaknál a J-20 mellé jön a J-31 vagy most már -35.
Persze ez olyan oroszos lesz, nem fogja sose elérni a példaképek átalános szintjét, de legalább 1-2 paraméterben igen.

Inkább az hogy egy közel F15-ös méretű gép aminek kicsi a hatótávolsága,és kb fele akkora teherbírása van mint egy F16-osnak!Üzemeltetni meg nem sokkal olcsóbb mint a Su-27-est!

Azért a 29-es koránt sem egy közel F-15-ös méretű gép.
Jóval közelebb áll hozzá mint az F16-oshoz méretben.Üres tömege 11 tonna F15 12.5 tonna!17.5 méter hosszú a 29-es F15 19 itt sincs hatalmas különbség! Persze nagyobb az F15 de nem sokkal!Nem véletlen volt a 29-esek beceneve nagyvas nálunk!

Jóval közelebb áll hozzá mint az F16-oshoz méretben.Üres tömege 11 tonna F15 12.5 tonna!17.5 méter hosszú a 29-es F15 19 itt sincs hatalmas különbség! Persze nagyobb az F15 de nem sokkal!Nem véletlen volt a 29-esek beceneve nagyvas nálunk!
Kb 10 %-al nagyobb ez F15-ös persze csak üresen!Felszálló tömegben jóval nagyobb a különbség az Amerika "vas"jóval nagyobb teherbírásának és tüzelőanyag mennyiségének köszönhetően!