Szu-75 / Su-75 Checkmate - Új orosz könnyű vadászgép (Szuhoj)

Lehet, hogy sokaknak ez meglepetés, de kedden már bemutatják az új gépet.
Meglepetés mert bőven volt olyan orosz fejlesztés ami megrekedt tervezési fázisban erről meg évekkel ezelőtt volt pár utalás és ennyi, aztán most Ványácska vontatja kifelé a sufniból a 82-es MTZ után kötve nagy hirtelen :D

• Tetszik
Reactions: endre and Wilson
Meglepetés mert bőven volt olyan orosz fejlesztés ami megrekedt tervezési fázisban erről meg évekkel ezelőtt volt pár utalás és ennyi, aztán most Ványácska vontatja kifelé a sufniból a 82-es MTZ után kötve nagy hirtelen :D
Mint pl.?

E6aWi96XIAU6pY6.jpg

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7
Honnan tudod, hogy nincs? Max. feltételezed, jóindulatúlag. Az is lehet, hogy egy külföldi megrendelő kérte, finanszírozta az egészet, a kiállításon meg megnézi és még tudni sem fognak róla.
Persze, lehet várni a csodát, csak hát az összes szuperfegyverről minden évben bejelentik, hogy jövőre már biztostutihótziher elindul a sorozat gyártás, és még mindig nem indult el, hiába játszották el ezt n+1 alkalommal az elmúlt tíz évben.

Bár tudom még nem láttuk a gépet, de az eddigi infókból nekem az jön le, hogy ez a gép egészen szokatlan lesz az oroszoktól. A 29-es is kicsit olyan volt mint egy zsugorított Flanker, erre itt van ez ami nemcsak egy hajtómúves, de ha igaz alig van rajta mozgatható vezérsík, ami inkább illik egy lopakodó koncepcióhoz. Szóval Ez nem egy Mig-29/Su-27 páros lesz az elég valószínű. Alig várom, h lerángassák a leplet és lássuk a medvét

Rosszul tudod, lásd Szíria.....
igaza van.

regen mar a ruszki nem az ami volt sssr idejeben..
ott a su57 peldaja, vagy az armatae, nagyobb a marketing bullshit mint a szorozatgyartas.

jo gep lesz az, jo az elkepzeles, de valahogy amit a mernokok osszehoznak, nagy szamu peldanyban az ipar nem birja kikohogni konnyen.

Bár tudom még nem láttuk a gépet, de az eddigi infókból nekem az jön le, hogy ez a gép egészen szokatlan lesz az oroszoktól. A 29-es is kicsit olyan volt mint egy zsugorított Flanker, erre itt van ez ami nemcsak egy hajtómúves, de ha igaz alig van rajta mozgatható vezérsík, ami inkább illik egy lopakodó koncepcióhoz. Szóval Ez nem egy Mig-29/Su-27 páros lesz az elég valószínű. Alig várom, h lerángassák a leplet és lássuk a medvét
Igazából a Flanker a felfpumpált 29-es.

Persze, lehet várni a csodát, csak hát az összes szuperfegyverről minden évben bejelentik, hogy jövőre már biztostutihótziher elindul a sorozat gyártás, és még mindig nem indult el, hiába játszották el ezt n+1 alkalommal az elmúlt tíz évben.
Ez nem az CCCP, hogy csődbe vigye a haditermelés. Különben meg prioritások vannak. 2014 óta a szankció cunamival meg akarják fojtani gazdaságilag. A Szu-57, T-14, T-15, egy-két repülőgép hordozó, új cirkáló nem fogja megvédeni. Viszont a hadászati rakéta csapatok, atom tengeralattjárók, légvédelmi-, és rakéta védelmi rendszer elég elrettentő erő. Szíriában elég sok haditechnikai eszközt tudtak kipróbálni, azok hibáinak kijavítása is időbe telik. Keleten és nyugaton a haditechnikai eszközök a sorozatgyártás beindítása után évekkel később érik el a teljes képességeiket. A média meg egy teljesen más kérdés. Hülyeségeket kommunikálnak. Azért arra kíváncsi lennék, hogy ha az USA szétesne államaira, vagy a FED nem sz@rná a $-t, milyen komoly fegyvekezést tudnának folytatni.

Egy aerodinamikai koncepció szerint tervezték a MiG-29-t és a Szu-27-t. Az akkori szovjet ipar a kisebbik frontvadász MiG-29-t nem tudta a kívánt színvonalon sorozatban gyártani, ezért túl kellett tervezni. Ahogyan AO írta, kb. 10 év múlva a MiG-29M-nél tudták már megcsinálni, amit eredetileg szerettek volna.

Ez nem az CCCP, hogy csődbe vigye a haditermelés. Különben meg prioritások vannak. 2014 óta a szankció cunamival meg akarják fojtani gazdaságilag. A Szu-57, T-14, T-15, egy-két repülőgép hordozó, új cirkáló nem fogja megvédeni. Viszont a hadászati rakéta csapatok, atom tengeralattjárók, légvédelmi-, és rakéta védelmi rendszer elég elrettentő erő. Szíriában elég sok haditechnikai eszközt tudtak kipróbálni, azok hibáinak kijavítása is időbe telik. Keleten és nyugaton a haditechnikai eszközök a sorozatgyártás beindítása után évekkel később érik el a teljes képességeiket. A média meg egy teljesen más kérdés. Hülyeségeket kommunikálnak. Azért arra kíváncsi lennék, hogy ha az USA szétesne államaira, vagy a FED nem sz@rná a $-t, milyen komoly fegyvekezést tudnának folytatni.
Hiába magyarázod, vannak akik ezt sosem fogják megérteni...(nálunk ezeket úgy hívják, hogy talián-értetlen, gyenge felfogású) Évi 35 milliárd USD-nek megfelelő Rubel védelmi kiadásból, teljes nyugati elektronikai, szerszám-gépipari blokád mellett kifejleszteni egy új 5. generációs gépet nagy dolog.

A véleményem szerint sokkal több, mint 35 milliárd $, mert a hadiipari beruházásokat másik zsebből kell, hogy finanszírozzák. Vannak területek, amiket majdnem a nulláról kellett kiépíteniük, ráadásul a legkorszerűbbet kellene kihozniuk úgy, hogy a civil szféra is fejlődjön. Lehet, hogy még az USA költségvetés is kevés volna.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Hiába magyarázod, vannak akik ezt sosem fogják megérteni...(nálunk ezeket úgy hívják, hogy talián-értetlen, gyenge felfogású) Évi 35 milliárd USD-nek megfelelő Rubel védelmi kiadásból, teljes nyugati elektronikai, szerszám-gépipari blokád mellett kifejleszteni egy új 5. generációs gépet nagy dolog.
Nem, teljesen nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem képesek ezeket olyan szinten sorozat gyártani, mint amire szükségük lenne, és ezt a vak is látja.
Csak akkor miért megy állandóan a propi a szuperfegyverek sorozatgyártásáról, meg hogy így meg úgy nem omlottak össze a "szankciócunamitól"? Minden évben elmondják hogy jövőre már ezer armata, Szu57, xyz lesz, közben meg a NATO légierőkben lassan több F35 lesz, mint oo-ban Flanker leszármazott.

Mert a médiának, propagandának ez a dolga. Régen a titkolózás volt a baj, most meg az, hogy hülyeségeket hadoválnak össze. Az összeomlás, meg a lassú fejlődés messze nem ugyan az. Messze nem fognak a falnak menni, hiába akarják őket neki ugrasztani.

Nem, teljesen nyilvánvaló, hogy egyáltalán nem képesek ezeket olyan szinten sorozat gyártani, mint amire szükségük lenne, és ezt a vak is látja.
Csak akkor miért megy állandóan a propi a szuperfegyverek sorozatgyártásáról, meg hogy így meg úgy nem omlottak össze a "szankciócunamitól"? Minden évben elmondják hogy jövőre már ezer armata, Szu57, xyz lesz, közben meg a NATO légierőkben lassan több F35 lesz, mint oo-ban Flanker leszármazott.
Mit mondanak el minden évben? Ismét hülyeségeket írkálsz. A Szu-57-re megmondták,hogy 76db lesz 2028-ig. Nem ígérgettek több száz gépet. Plusz nem is a Szu-57 a prioritás, még ha én személyesen például azt szeretem a legjobban, mert a legszebb 5.generációs vadászbombázó, és nagyon szépen is repül, láttam élőben 2 éve. Az atom ütőerő a fő prioritás, mert a katonai költségvetés nem végtelen, mint az USA esetében. Mert ha komoly baj van(háború, amiben Oroszország olyan szinten vesztésre áll,hogy már az állami léte kerül veszélybe) akkor egy darab Jarsz vagy Sarmat többet ér mint 1000db Szu-57. Igazi éles Jarsz-ot viszont nem szeretnék repülni látni, és szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki ezzel így van. Ám ettől még az utóbbi a prioritás.

Ezt a gépet meg majd meglátjuk milyen lesz. A szerencsésebbek a helyszínen, a kevésbé szerencsések pedig így,a képernyőn keresztül. Őszintén szólva egyelőre nem tetszik, de értem, hogy szükség van rá, mert le kell fedni ezt a piaci szegmenst is, különben lenyúlják az összes lehetséges vevőt az oroszok elől a kínaiak és az amerikaiak.

Az új gép az F35 elterjedésére válasz. Mivel nekik van jó hajtóművük elég 1 is. A kínaiaknak gyengébb van nekik 2 kell. De az is az F35 miatt kerül bevezetésre Az F35 annyira elterjedt már hogy kell valami korszerű ellene.

Érdekes eddig azt mondták jönnek pilóta nélküli vadász drónok meg ai, de eddig csak videojáték szintig jutottakat.