1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Török drónok

Diskurzus a(z) 'Pilóta nélküli légi jármûvek (UAV/UCAV)' témában - gacsat által indítva @ 2020. március 4..

 1. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  A Béke Forrása hadművelet során használt natív rendszerek: légiplatformok és lőszerek
  Író Ahmet Alemdar
  Publikálva 2019. október 27-én

  1.rész

  [​IMG]

  2019. október 9-én, 16.10-kor Recep Tayyip Erdoğan elnök bejelentette,hogy elindította a Béke Forrása hadműveletet. Erdogan kijelentette: "Célunk a terrorista folyosó elpusztítása, és ezzel megpróbálunk békét hozni a déli határunkhoz, és a régióban."

  Ebben a tanulmányban; Megvizsgáljuk, hogy milyen belföldi és nemzetközi repülőgép-rendszereket használtak biztonsági erõink a Béke Forrása hadûvelet során, amelyet a török fegyveres erõk indítottak a terrorista folyosó elpusztítására,a régióban.

  Kék Honvédőnk az égen
  A Peace Spring műveletben részt vevő biztonsági erők leltárában különféle osztályú és konfigurációjú légi platformok vannak. A helyszínen biztonsági erõink által használt légi platformok általában;

  • Légitűz-támogatás nyújtása a szárazföldi csapatok számára
  • Megfigyelési tevékenységekben való részvétel
  • Tevékenységek folytatása az ellenséges elemek semlegesítésére
  • Hírszerzési információk biztosítása a helyszínen található csapatok számára


  T129 ATAK helikopter
  T129 TUSAŞ által kifejlesztett támadó helikopter; Ez egy olyan platform, amelyet a "forró levegő-magas tengerszint feletti magasságú" feladatok elvégzésére optimalizáltak nehéz fegyverekkel együtt. A T129 Attack helikoptert a nemzeti képességekkel és képességekkel összhangban fejlesztették ki annak érdekében, hogy kielégítsék a török fegyveres erők támadó helikopterének igényét, a helikopterek magas manőverező képességgel és teljesítőképességükkel - éjjel-nappal - aktívan részt vesznek a török fegyveres erők műveleteiben.  Az AselFLIR-300T nappali és éjszakai képalkotó rendszer , amely a helikopter fején található , 360 ° -kal elforgatható, 20 km-es távolságot képes észlelni, és 10 km-es távolságot is azonosíthat .

  T129 ATAK, legfeljebb 76 nem vezetett rakéta és 500 db lőszer kapacitású, 20 mm-es ágyúval felszerelve a közvetlen légi támasztási missziókhoz , 8 UMTAS tank-ellenes rakéta, 16 CİRİT lézeres irányítású rakéta, 8 STINGER Air- rakéta többcélú küldetésekhez. Ez magában foglalja a legmodernebb elektronikus hadviselést és az elektrooptikai rendszereket is.

  [​IMG]
  T-129 ATAK
  ANKA - fegyveres / pilóta nélküli légi jármű
  Az ANKA rendszer, amelyet valós idejű képalkotó feladatokra fejlesztenek ki, ideértve a nappali és az éjszakai időt is, ideértve a rossz időjárási körülményeket is, felderítés, megfigyelés, rögzített / mobil célpont észlelés, diagnosztizálás, azonosítás és nyomon követés céljából, a következő hasznos terheket hordozza e feladatok teljesítése érdekében:

  • Elektrooptikai nappali kamerarendszer,
  • Nappali / infravörös / lézeres távolságmérő eszköz és lézeres mutató ,
  • SAR / MTI-ISAR hasznos terhelés

  SATCOM funkciójának köszönhetően, az Anka-S , a közepes magasságú, hosszú légi tartózkodási osztályú, személyzet nélküli légi járműrendszer ,. Az Anka-S üzemtartománya, amelyet nemzeti műholdakon keresztül lehet irányítani, több ezer kilométert ér el. Az Anka-S-nál a nemzeti kriptokommunikációs rendszer kielégíti az e terület igényeit a felfedezés-megfigyelő rendszerrel, amely Full HD felbontású éjszakai és nappali kamerából, gyenge megvilágítású kamerákból, lézermutatóval és lézeres távolságmérő rendszerekből áll.

  [​IMG]
  ANKA-S
  Bayraktar TB2 - fegyveres / pilóta nélküli légi jármű
  A Bayraktar TB2, az első hazai és nemzeti SİHA rendszer, amely a TAF nyilvántartásba lépett, a korábbi belső biztonsági és határokon átnyúló műveletekhez hasonlóan támogatja a biztonsági erőket. A török repülési történelem során a légiforgalmi (27 óra 3 perc) idő- és magassági rekord (27 ezer 30 láb) megdöntésével a Bayraktar TB2 55 kilogramm hasznos rakományt képes szállítani, és kommunikációs távolsága 150 kilométer.

  A taktikai pilóta nélküli légijármű-rendszer, amelyet a Bayraktar TB2, közepes magasságú és hosszú távú (MALE) osztályú UAV koncepció alapján fejlesztettek ki, nemzeti és eredeti teljesen automatikus repülési irányítási funkciókkal (taxi, felszállás, körutazás, leszállás és park), valamint három redundáns repülési irányítási rendszerrel,ez egy egyedi felfedező és megfigyelő eszköz, amelyet a világszínvonalú navigációs és szenzorfúziós alkalmazásokkal szereltek fel.

  [​IMG]BAYRAKTAR TB2

  Mini pilóta nélküli légi jármű
  A Bayraktar Mini UAV rendszert teljesen önállóan fejlesztették ki, ez Törökország első mini-robotrendszere. A K + F-csoport intenzív munkájával és erőfeszítéseivel kifejlesztett rendszer sikeresen teljesítette az összes tesztet, és 2007-n először lépett a török fegyveres erők szolgálatába.

  [​IMG]
  Mini IHA
  KARGU - UAV
  A KARGU, az autonóm Rotary Wing Strike UAV egy forgószárnyú nemzeti UAV-megoldás, amelyet egy ember szállíthat aszimmetrikus hadviselés vagy terrorizmusellenes területeken történő felhasználáshoz, önállóan vagy távirányítóval működtetve.

  [​IMG]
  Kargu, Autonomous Rotary Wing Strike UAV
  ALPAGU Beater UAV
  Az ALPAGU egy rögzített szárnyú UAV-megoldás, amelyet egy személy aszimmetrikus hadviselés vagy terrorizmus elleni területeken is használhat, indítóból lőhető fel, önállóan vagy távirányítóval működhet . Az ALPAGU hatékonyan használható rögzített vagy mozgó célok ellen az eredeti beágyazott és valós idejű képfeldolgozási és mély tanulási algoritmusoknak köszönhetően.
  Az Alpagu csatár UAV működési távolsága 5 km,rövid idő alatt készen áll a használatra 10 perc alatt már a levegőben tartózkodhat. , Súlya 1,9 kg.

  [​IMG]
  Alpagu Block-I IDEF'19
  SERÇE-1 UAV
  A SERÇE-1 Multi Rotor UAV egy teljesen autonóm repülési rendszer, amelyet különféle hasznos teherrel lehet felszerelni, a feladat igényeitől függően, mint például a közúti forgalmi információk és a határbiztonság, különös tekintettel a megfigyelési és hírszerzési feladatokra.

  [​IMG]
  SERÇE-1 UAV
   
  Ocses, therob, Bleroka and 2 others like this.
 2. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  2.rész

  Lőszer és irányítókészletek

  [​IMG]
  UMTAS nagy hatótávolságú tankok elleni rakéta

  Az UMTAS, amelyet a Roketsan elsősorban a támadó helikopter számára fejlesztett ki, tankok elleni rakétarendszer. Csúcstechnológiájával hatékony a modern csatatéri páncélozott fenyegetések ellen.

  Az UMTAS maximális 8 km-es távolságra képes éjjel-nappal és minden időjárási körülmények között dolgozni.

  [​IMG]
  UMTAS nagy hatótávolságú tankok elleni rakéta
  MAM-L Mini intelligens lőszer
  A MAM-L egy UMTAS technológián keresztül kifejlesztett rakétamotor nélküli sikló lőszer.

  A kis súly kritikus követelmény; Az IHA-t úgy fejlesztették ki, hogy a közeli légitámogató és könnyű támadású repülőgépekből földi célokat lőjenek.

  Küldetési képességek:

  • Használat lehetősége rögzített és mozgó földi célpontok ellen.
  • Hatékony nem erősített szerkezetekre, szárazföldi járművekre, radar-antennákra és az ellenséges személyzetre 25 méteres pontossággal.

  [​IMG]
  MAM-L
  MAM-C Mini intelligens lőszer
  Mini intelligens lőszert (MAM-C) fejlesztettek ki pilóta nélküli légi járművekhez (UAV), könnyű támadási repülőgépekhez és levegő-föld-küldetésekhez, kis súlyú . A MAM-C nagy érzékenységgel rendelkezik a rögzített és mozgó célokra.

  [​IMG]
  MAM-C Mini intelligens lőszer

  Precíziós útmutatókészlet: HGK
  A HGK max 25 km-es távolságot 40 000 láb tengerszint feletti magasságban éri el. A technológia legújabb terméke, amely a meglévő 2 000 font MK-84 és NEB bombákat intelligens bombákká változtatja, és ez egy vezetőkészlet, amely 6,3 méteres szórást biztosít nagy pontosságú találati képességgel, még ha távolról is dobják le.

  [​IMG]
  HGK
  UPS
  Egy szárnyas vezetőkészlet, amely a meglévő nem irányított 1000 lb MK-83 és 500 lb MK-82 általános célú bombákat levegő-föld hosszú távú intelligens lőszerré alakítja. Ezáltal a meglévő bombák nagy pontosságú lövési képességet biztosítanak akár 10 m pontossággal, minden időjárási körülmények között akár 100 km-t meghaladó távolságból is. Ez lehetővé teszi a repülőgépek számára, hogy biztonságosan teljesítsék küldetéseiket anélkül, hogy megközelítenék a veszélyes zónát.

  Mk-82 és


  • Hossz: 2500 mm
  • Szárnyak hossza: 2600 mm
  • Átmérő: 275 mm
  • Súly: 300 kg

  Mk-83 a


  • Hossz: 3200 mm
  • Szárnyak hossza: 2600 mm
  • Átmérő: 355 mm
  • Súly: 600 kg


  A TÜBİTAK SAGE által kifejlesztett KGK-t az ASELSAN gyártja .

  [​IMG]

  Lézervezérelt bombakészlet: LGK
  Az LGK egy lézeres irányítókészlet, amely 500 lb osztályú MK-82 és 2000 lb osztályú MK-84 bombákat költséghatékony és rendkívül megbízható intelligens lőszerré teszi. Az LGK nagyobb ütési érzékenységet, alacsonyabb másodlagos károkat és lövés utáni váltás képességét teszi lehetővé rögzített / mozgó célokkal szemben.

  [​IMG]
  Lézervezérelt bombakészlet: LGK
  Radar és érzékelők
  ASELPOD elektro-optikai felderítő, megfigyelő és célzó rendszer
  Az ASELPOD egy új generációs, többérzékelős célzó rendszer, amelyet harci repülőgépekhez terveztek. Az ASELPOD a következő egységeket és képességeket tartalmazza, mindegyik fejlett funkciókkal:

  • Nagyfelbontású, 3. generációs hőkamera (FLIR)
  • Lézeres távolságmérő / céljelző
  • Lézerpont nyomkövető egység
  • Lézervilágító egység
  • A fejlett automatikus video célkövetővel, a többcélú nyomkövetéssel, Thermal és a
  • Képes nyomon követni a nappali kamerák videóit egyidejűleg
  • Termikus / napi videó felvétele
  • Speciális képfeldolgozási algoritmusok
  • A cél érzékeny földrajzi információinak kiszámítása
  • Bővítési lehetőség a jövőbeni feladatokhoz


  [​IMG]
  ASELPOD elektro-optikai felderítő, megfigyelő és célzó rendszer
   
  Rotten878, Ocses, therob and 2 others like this.
 3. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Bayraktar TB2
  Író Rasim Anil Kunt
  Publikálva 2017. május 25

  [​IMG]
  A Bayraktar TB2 és a TEKNOFEST 18 mobil vezérlőállomás  A taktikai pilóta nélküli légijármű-rendszer, amelyet a közepes magasságú és nagy távolságú (MALE) osztályú UAV koncepciónak megfelelően fejlesztettek ki, a teljesen automatikus repülési irányítási funkciókkal (taxi, felszállás, körutazás, leszállás és parkolás), valamint három redundáns repülési irányítási rendszerrel, navigációval és érzékelővel Ez egy felfedező és megfigyelő eszköz, amelyet a világszínvonalú navigációs és szenzorfúziós alkalmazásokkal szereltek fel

  2009. szeptember-októberben a Bayraktar Tactical UAV rendszerrel megcélzott összes teljesítménykritérium sikeresen teljesült, és ezt hivatalos repülési tesztekkel bizonyították
  . Ezen repülési tesztek során olyan funkciókat teszteltek, mint a teljesen automatikus felszállás, repülés, leszállás, és visszatérés a hangárba,

  Katar
  Március 12–14-én Katarban / Dohában megrendezett DIMDEX 2018 haditengerészeti vásáron aláírt szerződés keretein belül 6 SİHA, 3 földi irányítóállomás-rendszert és -berendezést, valamint UAV kiképző szimulátort szállítottak Katarba.

  A Baykan a Katar fegyveres erõivel aláírt megállapodás alapján a Bayraktar TB2 sihai katonai személyzet képzését fogja lefolytatni Törökországban,ezt 2019-ben fejezték be. 55 katari gyakornok befejezte négy hónapos képzését, és SİHA pilótaként, hasznos rakománykezelőként és karbantartóként.

  [​IMG]
  Katar Bayraktar TB2 SİHA
  Ukrajna
  2019. január 12-én az ukrán elnök, Petro Porošenko, és Törökország, a Bayraktar TB2 pilóta nélküli légi jármű (UAV),megvételéről írt alá megállapodást Az említett vásárlás keretében a Baykar Defense 6 db Bayraktar TB2 S / UAV és 3 földi irányító állomást szállított le rövid idő alatt az ukrán légierőnek .

  [​IMG]
  Ukrajna Bayraktar TB2 SİHA
  A Baykarktar TB 2 Tactical S / UAV rendszer, amelyet a Baykar fejlesztett ki, egy integrált hálózat-alapú rendszer-architektúra, amely nagyon sokrétű megoldást kínál a felhasználók számára. A rendszer a Bayraktar TB2 S / UAV platformból, a földi vezérlőállomásból, a földi terminálból, és utánfutó modulokból áll. A Baykar technológiai képességeinek és képességeinek köszönhetően a teljes rendszert teljes egészében Törökországban gyártják.

  150 ezer óra
  A Bayraktar TB2 taktikai fegyveres pilóta nélküli légi jármű egy közepes magasságú, hosszú távú repülési időosztályú (MALE) pilóta nélküli légi jármű, mely felderítési és hírszerző missziókhoz fejlesztették ki. Három redundáns avionikai rendszerével és érzékelő-fúziós architektúrájával egy teljesen autonóm taxi, felszállás, leszállás és normál utazási képességgel rendelkezik. Több mint 150 000 órányi repüléssel a TB2 2014 óta aktívan dolgozik a Török Fegyveres Erőkben, a Csendőr és Rendőrségben.

  Jelenleg 107 teljes Bayraktar S / H Platform leltár szolgál Törökországot. A Bayraktar TB2 megdöntötte a levegőben (27 óra 3 perc) eltelt idő és magasság (27 ezer 30 láb) rekordját a török légiközlekedési történelemben. A Bayraktar TB2 emellett viseli az első ilyen méretű exportált repülőgép címét.

  Gyártó: Baykar Makina

  Felhasználók: Biztonsági Főigazgatóság, Csendőrségi Főparancsnokság, Török Fegyveres Erők, Ukrán Fegyveres Erők, Katar Fegyveres Erők

  Technikai előírások

  Repülési magasság 24000 láb


  A levegőben maradás időtartama 24 óra

  Kommunikációs tartomány 150 km

  Működési elv Teljes automatikus Repülésirányítás

  Navigálás belső érzékelő-fúzióval, GPS-függőség nélkül

  Utazósebesség 70 csomő

  Szárnyfesztávolság 12 m

  Hossz 6,5 m

  Súly max: 630 kg .

  Hasznos teher 55 kg

  Üzemanyag: Benzin

  Alapvető repülési teljesítménykritériumok

  • 24 000 láb repülési magasság
  • 24 órás merülés
  • 150 km kommunikációs tartomány
  • Teljesen automatikus repülésvezérlés és 3 redundáns autopilot rendszer (hármas redundáns)
  • Teljesen automatikus leszállás és felszállás funkció, a földi rendszerektől függetlenül
  • Navigációs funkció belső érzékelő-fúzióval, GPS-függőség nélkül
  Speciális szolgáltatások

  • Teljesen automatikus körutazás és útvonalkövető szolgáltatás
  • Precíziós automatikus felszállás és leszállás funkció
  • Teljesen automatikus taxi és parkolási szolgáltatás
  • Félig önálló repülési módok támogatása
  • Hiba toleráns és 3 redundáns érzékelő-fúziós alkalmazás
  • Cross Backup YKİ rendszer
  • Eredeti redundáns szervo működtető egységek
  • Eredeti redundáns lítium-alapú akkumulátorok
  A , folyamatos légi megfigyelést, hírszerzési feladatokat sikeresen végrehajtó rendszer a hadszinterek terek elengedhetetlen elemévé vált a Roketsan MAM-L és MAM-C intelligens lőszerek integrációjával. A Bayraktar TB2 SİHA pontos légi csapást képes végrehajtani a beépített lézeres céljelölővel, és ez lehetővé teszi, hogy akár négy okos lőszert is a kijelölt célpontokra vezessen . A Bayraktar TB2 egy olyan rendszer, amely képes nagyon pontos légicsapásokat végrehajtani amelyel így el lehet kerülni a célhoz közeli területek sérülését ..

  [​IMG]
   
  Tegin, Rotten878, Ocses and 2 others like this.
 4. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  2, rész

  Valós Idő transzfer és videó lejátszó rendszer.

  A Baykar Real Time Image Transfer System (BGAM) valós idejű képátviteli és archívumkezelési megoldásokat kínál a védelmi ipar számára. A BGAM lehetővé teszi, hogy nagyszámú felhasználó egyidejűleg nagy felbontású, késleltetés nélküli élő közvetítést nézzen meg. A BGAM egy webalapú alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy táblagépük segítségével biztonságosan megnézhessék az élő közvetítéseket a hálózaton vagy a mobilalkalmazáson és az interneten keresztül.

  Az összes élő adást a rendszer automatikusan rögzíti 30 perc alatt. A felhasználók élő képeket nézve jegyzeteket készíthetnek a rendszeren, és ezekhez több címkét adhatnak hozzá. Ezekkel a jegyzetekkel és címkékkel archív videókban kereshetnek. Ezekkel a jegyzetekkel létrehozhat és exportálhat egy feladatátírást. Az archív fájlok beolvashatók dátum és metaadatok szerint.
  A rendszer automatikusan ideiglenes jelszavakat használ az élő és archivált képekhez való hozzáférés biztosításához, ezáltal biztonságosabbá téve a hozzáférést a képszerverhez. A felhasználónév vagy az eszköz adatait vízjelekként menti az élő közvetítésű képekre és az archív képekre.

  Az Image Transfer Systembe integrálható opcionális mobil megoldásnak köszönhetően az élő közvetítések a Windows platformon lévő mobileszközökön is megfigyelhetők. A magas biztonságú hálózatban az adásokat biztonságosan továbbítják a mobil eszközökre, végpontok közötti titkosítás és egyirányú adatátvitel útján (más néven diódás megoldás).

  [​IMG]
  A Bayraktar TB2 és a TEKNOFEST 18 mobil vezérlőállomás
  Földi irányító állomás


  • A NATO Spek ACE-III konténer
  • Rádiórendszerek
  • Belső kommunikációs rendszerek
  • Állítható torony
  • Pilóta konzol
  • Nagy teljesítményű teherautó


  • Képértékelő konzol
  • Rack típusú szekrények
  • Villamos rendszerek, szűrők
  • Tápegység
  • Két katonai típusú légkondicionáló egység
  • NBC szűrőrendszer
  [​IMG]

  BAYRAKTAR TB2 FÖLD KEZELŐÁLOMÁS


  A Mobil YKİ egy NATO ACE III konténerből, hidraulikus antennaplatformból áll, amelyet fel lehet emelni 12 méterig, automatikus irányított antennarendszerekből, nagy teljesítményű teherautóból és hidraulikus parkoló lábakból áll. A Mobil YKİ-k köszönhetően a rendszer biztonságosan és gyorsan telepíthető és üzembe helyezhető.
   
  Ocses and pöcshuszár like this.
 5. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  MAM-L
  Író Rasim Anil Kunt
  Publikálva 2017. május 25

  [​IMG]
  MAM-L Mini intelligens lőszer

  A MAM-L egy UMTAS technológián keresztül kifejlesztett rakétamotor nélküli sikló lőszer.

  A kis súly kritikus követelmény; Az IHA-t úgy fejlesztették ki, hogy a közeli légitámogató és könnyű támadó repülőgépekből földi célokat támadjanak vele .

  Küldetési képességek:

  • Egyaránt használható álló és mozgó földi célpontok ellen.
  • Hatékony nem megerősített szerkezetekre, szárazföldi járművekre, radar-antennákra és az ellenséges személyzetre 25 méteres hatókörben.  Technikai előírások

  Maximális hatósugár 8 km


  Robbanófej 10 kg


  Vezérlés Félig aktív lézer

  Súly 22.5 kg

  Átmérő 160 mm

  Hossz 1000 mm
   
  Ocses, pöcshuszár and LMzek 2.0 like this.
 6. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Folyt köv.ahogy készülnek a fordítások folyamatosan töltöm fel őket ide:)
   
 7. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  AKSUNGUR

  Publikálva: 2019. május 5-én

  [​IMG]

  AKSUNGUR MALE osztályú UAV rendszer: hírszerzési, megfigyelési, felderítési és támadási műveleteket képes végrehajtani minden időjárási körülmények között éjjel-nappal; EO / IR, SAR és Signal Intelligence (SIGINT) képességekkel rendelkező közepes magasságú, hosszú távú, pilóta nélküli légi járműrendszer, amely különféle elektronikus felderítőrendszereket és különféle levegő-föld fegyverrendszereket képes szállítani. Két darab, turbófeltöltéssel ellátott PD-170 dízelmotorral rendelkezik, amelyek elérhetik a 40 000 láb tengerszint feletti magasságot, és akár 40 óráig is a levegőben tud maradni ezáltal lehetővé válik a legigényesebb műveletek elvégzése is.  A rendszer jellemzői:

  • Teljes autonóm működés
  • Kettős redundáns automatikus repülésvezérlő rendszer
  • Kettős redundáns automatikus felszállási és leszállási rendszer
  • Kettős redundáns elektromos áramtermelő rendszer
  • DO-178B kompatibilis szoftver
  • DO-254 kompatibilis hardver
  • A földi vezérlőállomás és az adatkapcsolat kompatibilitása a meglévő ANKA UAV rendszerekkel
  • Jégtelenítő rendszer
  • SATCOM
  • Autonóm visszatérési és leszállási képesség a felszállási bázison kapcsolat vesztés esetén
  • Összecsukható leszállító hajtómű
  • Kompozit felépítés
  • Integrált üzemanyagtartály
  [​IMG]

  Műszaki adatok:
  Szárnyfesztávolság 24 m
  Hossz 11,6 m
  Magasság 3,1 m
  Támadás / Naval Patrol Mission 12 óra 25 km-en, 750 kg külső terheléssel
  Signal Intelligence Mission 24 óra 35 km-en, 150 kg hasznos terheléssel
  Maximális felszállási súly 3300 kg
  Motor Tipi PD-170 dupla turbó dízel
  Motor erő 2 × 170 LE (tengerszint, ISA)
  Maximális magasság 40.000 láb (MSL)
  Hasznos teherbírás 750 kg
  [​IMG]

  Elektronikai rendszerek

  • Kép intelligencia
   • Elektromos optikai / infravörös / lézermutató / lézeres távolságmérő kamera
   • A SAR / GMTI-ISAR
   • Széles körű megfigyelő kamera
  • Signal Intelligence (SIGINT)
   • COMINT/DF(HF/VHF/UHF)
   • ESM / ELINT
  • Adat kapcsolat
   • Műholdas kommunikáció (SATCOM)
   • Személyzeti helymeghatározó rendszer (PLS)
   • V/UHF Rádió
   • Kommunikációs szolgáltatás Pod
  • Hasznos tengeri járőr
   • A SAR / GMTI-ISAR
   • Automatikus azonosító rendszer
   • MAD
  • Fegyverrendszerek
   • 3 db fegyverpilon 500 kg, 300 kg és 150 kg szárnyanként
   • TEBER-81 (lézervezérelt Mk-81)
   • TEBER-82 (lézervezérelt Mk-82)
   • 50-UMTAS
   • MAM-L (LUMTAS irányított rakéta variáns
   • MAM-C (Javelin által irányított rakéta variáns)
   • HKG-3 (precíziós irányítókészlet)
   • UPS (82)
   • Miniatűr bomba
  változatok
  [​IMG]
  Alap koncepció
  [​IMG]
  Támadó koncepció
  [​IMG]
  Hírszerzési koncepció
  [​IMG]
  Tengeri járőr koncepció
   
  LMzek 2.0 and Ocses like this.
 8. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  ALPAGU Beater UAV
  Író Rasim Anil Kunt
  Publikálva 2017. június 1

  [​IMG]

  Az ALPAGU egy rögzített szárnyú UAV-megoldás, amelyet egy személy aszimmetrikus hadviselés vagy terrorizmus elleni területeken is használhat, indítóból lőhető fel, önállóan vagy távirányítóval működhet . Az ALPAGU hatékonyan használható rögzített vagy mozgó célok ellen a beágyazott és valós idejű képfeldolgozási és mély tanulási algoritmusoknak köszönhetően.
  Az Alpagu csatár UAV működési távolsága 5 km,rövid idő alatt készen áll a használatra 10 perc alatt már a levegőben tartózkodhat. , Súlya 1,9 kg.

  Általános jellemzők:
  • Könnyű és kompakt felépítés
  • Autonóm vagy kézi használat
  • 45 másodperc az előkészítési idő
  • Felderítés megfigyelés és kamikaze feladatprofilok
  • Használható rögzített vagy mozgó célok ellen
  Fejlesztő: Defense Technologies and Engineering Inc. (STM)

  Technikai előírások:
  Működési tartomány 5 km
  Utazási sebesség 50 csomó (92,6 km / h)
  Maximális sebesség 65 csomó (120,38 km / h)
  Súly 1,9 kg
  Üzemi hőmérséklet - 20 ° / + 50 ° C
  Akkumulátor Li-Po
   
  LMzek 2.0 and Ocses like this.
 9. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  SERÇE-1 UAV
  Író Rasim Anil Kunt
  Publikálva 2017. május 25

  [​IMG]
  leltár  A SERÇE-1 Multi Rotor UAV egy teljesen autonóm repülési rendszer, amelyet különféle hasznos teherrel lehet felszerelni, a feladat igényeitől függően, mint például a közúti forgalmi információk és a határbiztonság, különös tekintettel a megfigyelési és hírszerzési feladatokra. A SERÇE-1, arra fejlesztettek ki, hogy nehéz körülmények között dolgozzon, nagy teherbírási képessége mellett, nappal és éjszaka is képes működni a beépített kamerájával.

  Felhasználó: Török fegyveres erők


  A rendszer jellemzői

  • Súly: <6,5 kg
  • Repülési idő:> 30 perc (1 kg hasznos teherrel)
  • Utazó sebesség: 45 km / h
  • Kommunikációs tartomány:
   • 3 km (standart)
   • > 5 km
  • Szolgálati magasság: 10 000 láb
  • Összecsukható fogantyúk
  • Redundáns motor felépítése
  • Lézerrel támogatott leszállási rendszer
  • Autonóm felszállás és leszállás
  • Teljes autonóm navigáció
  • Egypontos célzás
  • Útpont-követés
  • A misszióterv változása repülés közben
  • Automatikus hazatérés, ha a kapcsolat megszakad
  • Intelligens akkumulátorkezelés (Képesség a bázisra történő visszatérésre vonatkozó automatikus döntéshez az akkumulátor töltöttségi szintjének és aza bázis távolságának az értékelésével)
  Környezeti feltételek

  • Működési hőmérséklet: -20 ° C / + 52 ° C
  • Szélállóság: 54 km / h
  • Védettség: IP52
  Hasznos teher

  • Beépített 3 tengelyes Gyro-stabilizált gimbal
  • Fúziós képfeldolgozó technológia, amely lehetővé teszi a hőkamera és a nappali kamera képeinek egyidejű monitorozását
  • Hiperspektrális kamera (opcionális)
  Földi irányító állomás

  • Katonai típusú taktikai térkép támogatás
   (RASTER és DTED kompatibilis)
  • Feladatterv feltöltése és mentése
  • A hordozható földi állomásrendszerekbe integrálható szerkezet
  • Integrációs struktúra a parancsnoki és irányító rendszerekhez
  • Digitális hálózat alapú kommunikáció
  • Valós idejű videó megtekintése és rögzítés
   
  LMzek 2.0 and Ocses like this.
 10. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Elkészült az Akıncı TİHA második prototípusa
  Író Ahmet Alendar
  Publikálva 2020. április 10-én

  [​IMG]


  Elkészült az AKINCI támadó pilóta nélküli légi jármű (TİHA) második prototípusa, amelyet a Baykar Defense mérnökei terveztek, és hamarosan végrehajtja az első repülését. Ezt a Baykar védelmi műszaki vezetője Selçuk Bayraktar Akıncı jelentette be.

  Bayraktar Akıncı rendszer általános információk

  Az Akıncı TİHA, amely hosszabb és szélesebb, mint a Bayraktar TB2, szárnyának szélessége 20 méter egyedi szárnyszerkezettel rendelkezik és számos hazai fejlesztésű okos fegyver szállítására képes. Az Akıncı egyedülálló mesterséges intelligencia rendszerének köszönhetően fejlett repülési és diagnosztikai funkciókat kínál a felhasználók számára.

  [​IMG]

  Az Akinci, amelynek célja, hogy osztályában vezető szerepet töltsön be, hasonlóan a TB2-hez, a vadászrepülők néhány feladatát is elvégzi. Sokkal fejlettebb elektronikus felderítő rendszereket és fegyver rendszereket hordozhat ,így például(a teljesség igénye nélkül) levegő-levegő radarokat, és szintetikus apertúra-radart. Légibombázást Akıncı-vel is végrehajthatunk, amely csökkenti a katonai repülőgépek terheit. A hazai fejlesztésű levegő-levegő rakétákkal felszerelt Akıncı UAV levegő-levegő küldetésekben is felhasználható.

  A Bayraktar Akıncı olyan támadó pilóta nélküli légi járműrendszert, amely osztályának legfejlettebb technológiai rendszerévé akar válni,A következő hazai fejlesztésű illetve nemzetközi fegyverrendszereket hordozhatja: MAM-L, MAM-C, Javelin, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK- A 83. sz. Szárnyas irányítókészlet (KGK) -MK-8 Gökdoğan, Bozdoğan, SOM-A.

  [​IMG]

  A Bayraktar Akıncı akár 40 ezer láb tengerszint feletti magasságba is felemelkedhet és 24 órán át is a levegőben maradhat, hasznos teherbíró képessége akár 1350 kilogramm is lehet.
  [​IMG]

  Alapvető repülési teljesítménykritériumok
  • 40 000 láb repülési magasság
  • 24 órás tartózkodás a levegőben
  • 150 km kommunikációs tartomány
  • Teljesen automatikus repülésvezérlés és 3 redundáns autopilot rendszer (hármas redundáns)
  • Teljesen automatikus leszállás és felszállás funkció, a földi rendszerektől függetlenül
  • Navigációs funkció belső érzékelő-fúzióval, GPS-függőség nélkül
  [​IMG]

  AKINCI UAV műszaki specifikációk:
  • Levegőben: 24 óra
  • Magasság: 40 000 láb
  • Hasznos terhelés: 1.350 Kg (900 kg külső - 450 kg belső)
  • Felszállási súly: 4,5 tonna
  • Szárnyszélesség: 20 m
  • Motor: 2 × 900 LE turboprop
  • Adathálózat: LOS \ SATCOM
  • Radar: Milli AESA (Hava / SAR)
  • Elektronikus hadviselés: elektronikus támogatás Pod
  • Fegyverek: MAM-L, MAM-C, Javelin, L-UMTAS, UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Precíziós útmutatókészlet (HGK), Szárnyas irányítókészlet (KGK) -MK-82, Teber-82, Gökdoğan rakéta, Bozdoğan rakéta, SOM-A,
  AKINCI SİHA képességek:
  • Elektronikai hadviselés
  • SAR
  • EO \ IR
  • Széles körű megfigyelés  • [​IMG]
   
 11. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Ezekből kellene Erdoganéktól vásárolni Eyder Yalcinok helyett.
   
 12. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  TEBER irányítókészlet
  Író Rasim Anil Kunt
  Publikálva 2017. május 25

  [​IMG]
  leltár  A TEBER egy lézervezérlő készlet, amelyet az MK-81 és az MK-82 általános célú bombákba integráltak a találati pontosság növelése érdekében. A TEBER az általános célú bombákat intelligens fegyverrendszereké alakítja, az inerciális mérőegység (MOU), a globális helymeghatározó rendszer (KKS) és a félig aktív lézeres keresőfej (LAB) felhasználásával.  A TEBER farok szakasz inerciális mérőegységből (MOU) és globális helymeghatározó rendszerből (KKS) áll, és amelyet a terepi felhasználó nagyon gyorsan integrálhat a bombába. A stabilitás és a felhajtóerő mellett a bomba testén lévő bélések nagy manőverezőképességet biztosítanak a terminálvezetési szakaszban is.

  A TEBER moduláris kialakítása gazdaságos és innovatív funkciókat kínál. A félig aktív lézer-kereső fej (LAB), amelyet bármikor a bomba orrához rögzíthet, pontos találati képességet biztosít a fegyverrendszer számára mozgó célok ellen. Lehetőség van közelségérzékelők hozzáadására a Lézeres kereső fejléc (LAB) szakaszhoz.

  Technikai előírások
  Irányítási módok AÖB AÖB + KKS AÖB + KKS + LAB AÖB + LAB
  Robbanófej: MK-81, MK-82
  Kereső: Lézeres kereső fejléc (LAB)
  Megközelítés érzékelő 2-15m
  Indítási távolság (Min, Max) 2-28 km
  Pontosság <3m
  Manőverezhetőség ± 3 g
  Mozgó célképesség <50 km / h
  Súly (TEBER-82, TEBER-81) ~270 kg (595 lb), ~155 kg (345 lb)
  Hossz (TEBER-82, TEBER-81) 2,65 m (104 ″), 2,1 m (81,5 ″)
  Gyártó: ROKETSAN
   
  pöcshuszár likes this.
 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Az biztos,hogy nekünk tökéletesen megfelelnének.:)
   
 14. Roni

  Roni Well-Known Member

  Az oroszok erre sem jöttek rá pedig van buta bombájuk lenne mit átalakítani .
   
 15. Azzurro

  Azzurro Well-Known Member

  Nem hittem volna, hogy ezt fogom írni egy török hadiipari termékről, de a sajtóhírek szerint a Bayraktar drónok nagyok jól szerepeltek Líbiában. A Tripoliért vívott többhetes csatát (törökök támogatta nemzetközileg elismert kormány kontra oroszok (Wagner) , franciák, arabok támogatta Khalifa Haftar tábornok/diktátor) a kormányerők nyerték meg, jelentős részben a felfegyverzett Bayraktar drónoknak (és a törökök által átdobott szíriai zsoldosoknak) köszönhetően. Haftar már a győzelem köszöbén állt, lényegében csak Tripoli volt hátra amikor súlyos vereséget szenvedett. Egyiptom már fenyegetődzik, hogyha a törökök támogatta komány előrenyomul Bengázi felé akkor beavatkoznak. Úgyis olyan nagy barátok vagyunk most a törökökkel, vehetnénk ebből a Bayraktar drónból. A jenkik úgysem fogják nekünk eladni, az ára sem volna nekünk elérhető, az európai drón még 10-15 év, így vehetnénk akár törököt is.
   
  svajcibeka and LMzek 2.0 like this.
 16. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Nekünk teljesen jó lenne de én inkább már az Aksungurt venném ugyanazt tudja mint a Bayraktar de jóval nagyobb tömegű fegyvert vihet magával.
   
 17. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

  OFF


  Egy minimálisan használható mennyiség -az ukránokhoz hasonlóan- 5-6-7 db. Ez kb 20 m$ ( földi állomással együtt)!
  Vagyis kb. 6 Milliárd HUF.
  Ennyiért Magunknak/V4-nek is lehet hasonlót/jobbat csinálni.
  Nem lebecsülve, de ez repüléstechnikailag egy "segédmotoros" vitorlázó/U(ltraL(ight) repülőgép kategória -->> 10+ hazai vállalkozás tudna ilyet gyártani.
  Az érzékelők, IT, távközlés/"közvetítés" a nagyobb feladat, de annak egy része is a NATO/... kompatibilitási követelmények miatt (ha fontos) "modulos"/Lego-s/"egyszerű" felépítésű.

  A 6 milliárdból összesen kb. 50 mérnököt/munkatársat/"tábornokot ( "szokott kelleni", sajnos :( ) lehet 4 az az négy évig fizetni, és akkor még mindig maradt a 6-ból kb. 2-3 milliárdnyi HUF anyagra/*rezsire/...

  "Akaráson" múlik ! ! !


  ON


  ...csak mert egy haderőfejlesztés nem csak vásárlásból állt amikor az elődök sikeresen készültek fel/vívtak meg háborúkat.
  ..."vmi" Hunyadiak, Zrínyi...

  ...Amúgy figyelemre méltó, -sőt- követendő példa. ...kellene, hogy legyen!
  Nem pedig megint kiállítási-darab/díszszemle mennyiségű (megvett) hadieszköz.
  jó ötlet volt, mentek a like-ok


  u.i: határ-felügyeletre kiváló ! ! ! Sajnos -úgy érzem- megint indul a "turista-szezon" dél felől (Nyugat-)Európába.
   
 18. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Úgy néz ki most fog igazán megméretni a Bayraktar TB2 drón az ukrán hadsereg most kezdi majd élesben is használni és abban biztos vagyok,hogy Donyeckben
  mind a szeparatisták mind az oroszok felkészültek a török drónok fogadására ha itt jó eredményeket érnek el akkor nyugodtan kijelenthető,hogy a török drónok ott vannak a világ élvonalában.

  Az ukrán hadsereg aktívan használja a Bayraktar TB2-t


  [​IMG]

  Ruslan Khomchak, az ukrán fegyveres erők parancsnoka válaszolt a Defense Express kérdéseire , a Javelin anti-tank rendszer és a Bayraktar TB2 drón használatával kapcsolatban.

  Defense Express: Megemlítette az amerikai tank elhárító rendszereket. Most szeretném megkérdezni, mit lehet mondani a Bayraktar TB2-l és azok képességeivel kapcsolatban?

  Ruslan Khomchak: Most egy olyan alakulat használja, amely most fejezte be azt a képzést, amelynek révén a JFO (Operation Joint Forces) részeként feladatokat tudjon végrehajtani. Ezen felül aktívan tanulmányozzák a Javelin taktikák alkalmazását. Ez javította az ATGM csapatok működési képességét. Személy szerint szeretnék megbizonyosodni arról, hogy katonáink hatékonyan tudják használni ezeket a tank-ellenes rendszereket. Most sokkal több amerikai ATGM van a készletünkben. A kiképzett személyzet számáról sajnos nem áll módomban nyilatkozni mivel ez bizalmas információ. Csak azt tudom mondani, hogy a Javelin alkalmazása sokkal hatékonyabbá tehet minden olyan alakulatot, amely a jövőben csatlakozik a JFO műveleti területéhez.
  [​IMG]

  Az ukrán fegyveres erők egy ideje fontolóra vették a Bayraktar TB2 pilóta nélküli légi járművek használatát az orosz szeparatistákkal ellen folytatott harcban .Azonban nem árt hangsúlyozni Szíriával ellentétben,Ukrajnában Oroszország egyre több és egyre fejlettebb elektronikus hadviselési rendszert használ amely nagyon megnehezíti a pilóta nélküli légi járművek eredményes használatát.

  [​IMG]
  Az ukrán hadsereg személyzete a Bayraktar TB2-re való kiképzésen
  Ukrajna először hadgyakorlatokon során használta a Bayraktar TB2s
  A Bayraktar TB2 S / UAV-ot először a célok megsemmisítésekor használták az ukrán fegyveres erők egy nagyszabású hadgyakorlat során a Rivne régióban.

  A gyakorlat során a török pilóta nélküli légi járművet használták fel az ellenség pozícióinak felderítésére, és a török pilóta nélküli légi jármű nagy pontosságú fegyverével semmisítették meg a kijelölt célpontot..

  A cél megsemmisítésére során a Roketsan által kifejlesztett MAM-L fél aktív lézervezérelt fegyverét használták..A MAM-L 10 kg robbanófejjel és maximum 8 km hatótávolsággal rendelkezik.

  Ime egy videó azokról a pillanatokról, amikor a Bayraktar TB2-t használták a gyakorlat során.

  Videók


  A Bayraktar TB2 eladása Ukrajnában
  2019. január 12-én az ukrán elnök, Petro Porošenko, és Törökország, a Bayraktar TB2 pilóta nélküli légi jármű (UAV),megvételéről írt alá megállapodást Az említett vásárlás keretében a Baykar Defense 6 db Bayraktar TB2 S / UAV és 3 földi irányító állomást szállított le rövid idő alatt az ukrán légierőnek .


  Azt követően,hogy a Bayraktar TB2 a teszteket sikeresen teljesítette 2019 márciusában, Petro Porošenko ukrán elnök a következőket mondta: „ Gratulálok török partnereinknek és Ukrajna fegyveres erőinek ”. A teszteket követően az első tételeket 2019. márciusában szállították az ukrán légierőhöz. Az első szállításkor 3 Bayraktar TB2 S / UAV és földi irányító állomást szállítottak a megrendelés keretében .

  A második tételt 2019. októberében szállították le A 3 db Bayraktar TB2 S / UAV mellett szimulátort, kamerarendszert, valamint földi adatállomásokat szállítottak az ukrán légierőhöz. Az átvételi tesztek sikeres befejezése után az ukrán Starokostiantyniv légibázison állították szolgálatba mind a 6 Bayraktar TB2 UAV-t.

  [​IMG]
  A Bayraktar TB2 fegyveres pilóta nélküli légi jármű az ukrán hadsereg (SİHA) leltárában
  A sikeresen végrehajtott tesztrepülések
  Az ukrán hadsereg tisztviselői, 2020 márciusában , bejelentették, hogy a Baykar Defense által gyártott Bayraktar TB2-k sikeresen teljesítették az ukrán tesztrepüléseket,és a következőket mondták:

  "Gyorsan rendszeresítettük a Bayraktárt és velük harci küldetésekbe kezdtünk"

  A küldetéseket kiértékelik és a kiértékelést követően döntenek további Bayraktar TB2 pilóta nélküli légi járművek beszerzéséről.
   
  gacsat and LMzek 2.0 like this.
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Kis korrekció valamiért lemaradt a fentebbi cikkből a videó
   
 20. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Íme a hiányzó videó:

   

Ezen oldal megosztása