T-14 Armata

Dudi/Joker!
Ez olyan volt, mint a klasszikus párbeszéd a Rózsa Sándor sorozatban (Rózsa Sándor szerpében Oszter Sándor) mikor RS találkozik egy ismerőssel:
Gyöttél?
Gyöttem!
Azér'?
Azér'!

Lefordítva Dudi/Joker:
Buzi nagy!
Van nagyobb!
Attól még nagy!
Nem mondtam hogy kicsi!

Nagggyon jÓ!!!!!

Buzi nagy ez a harckocsi.

YPkTy.jpg

Amikor ezt a képet láttam, nekem is pont ez jutott eszembe, hogy durva nagy ez a tank.

Erdekes, szamomra szubjektiv (nem technikai) ertelemben ez az egyik legrondabb tank, amit valaha lattam. Pedig az ujak kozul a Kurganyec, Bumerang bejon.

A mostani torony szerintem is bűnronda, akár a T-90-hez, Type-10-hez, újabb Leóhoz, stb. hasonlítom. Viszont, ha csak a teknőt nézem, az kifejezetten tetszik, formára és méretre is.

Nagy,nagy,minél nagyobb,annál könnyebb célpont.Gondolom ebbe már annyi minden van,ami a régi T-k teknőjébe már nem fért volna bele,tök új az egész,70 év után új motort terveztek bele,gondolom a jobb hely kihasználás miatt,hja,a sok kütyünek kell a hely.

Én is így vagyok vele , szemből eléggé t-55 :confused:

Hát, az esztétika egy dolog. Tudom, mivel mondtad már, hogy neked sem tetszik a tornya.És tényleg eléggé csúf. De ott pont nem a kinézet számít. Szerintem a teknő a fontos, pláne, hogy a torony amúgy is személyzet nélküli. És a teknőre olyan tornyot tesznek, amilyet épp akarnak. Ugye tervben van egy 152 mm-es löveg is. A teknő viszont kinézetre nagyon rendben van szerintem.

• Tetszik
Reactions: ghostrider
Nagy,nagy,minél nagyobb,annál könnyebb célpont.Gondolom ebbe már annyi minden van,ami a régi T-k teknőjébe már nem fért volna bele,tök új az egész,70 év után új motort terveztek bele,gondolom a jobb hely kihasználás miatt,hja,a sok kütyünek kell a hely.

Ennek a "nagy méret=nagy célpont" dolognak egyre kisebb jelentősége van a modern "precíziós" fegyverek esetében. Az aktív és passzív védelem többet számít szerintem.

• Tetszik
Reactions: gioo