T-14 Armata

Ahogy elnézem oldalról a motortér védelme is elég vaskornak tűnik:

szvsz üzemanyagtartály lesz ott...

Bizony az lesz az. Érdekes megoldás, ha jól látom, tulajdonképpen leemelhető a tankról a két tartály, legalábbis a fogantyúk ott vannak rajta. Csak tipp, de szerintem nem tudták máshova elrakni, ezért elég védtelen helyen van, cserébe tábori körülmények között is cserélhető.

Meg ugye előrébb is van valami kiemelhető cucc (képen jelölve), ami szerintem nem tartály, hanem esetleg szerszámos láda lehet.

r1wVR.png

Ami engem még érdekel, hogy mi lehet az a 4 adapter a tank hátulján, a kipufogó mögött? Kiegészítő tartálynak tartó, esetleg a kipufogót lehet leárnyékolni vele (mint ahogy a helikoptereknél)?

Ebben az évben meg megjelenik az DARPA által fejlesztett Armata killer.

Én a oroszok helyébe megvártam volna mivel rukkolnak elő a jenkik.

A bejelentések szintjén az amik nem maradnak az oroszok mögött, igy nem lenne érdemes az àllitólagos Armata killerre vàrni.

Ha az a két hátsó "doboz" üzemanyagtartály akkor szerintem jó helyen vannak.
1. Elég kicsi az esély rá, hogy pont ott találják el a tankot.
2. Ha el is találják, a túloldalt van egy másik.
3. Ha eltalálják kifele fog folyni az égő üzemanyag, nem pedig az MBT belsejébe, mint azon típusoknál ahol belső üzemanyagtartályt alkalmaztak. Ez is növeli a túlélés esélyét.
4. Itt közel is van a motorhoz, vagyis nem bonyolult a motorig eljuttatni az üzemanyagot.

Nekem nagyon bejön az Armata eddig, elég komoly páncélteste van, tele modern megoldásokkal. Előremutató koncepció.

Most, hogy okosabbak vagyunk ajánlom mindenkinek átnézni a topikot az elejétől. Nagyon sok, a látott járművekre kísértetiesen hasonlító grafika született, élmény mai szemmel átfutni őket. Külön kiemelném, és összevetésre javaslom a KBP fegyvergyártól kikerült gépágyútorony- és járműrajzokat. A szomszéd topikba beraktam két képet (T-15).

Nem értek hozzá, de a motor hűtőrács nagyon hívogató célpontnak tűnik, így fentről. A torony se takarja.

Én vártam volna az új tankkal és helyette a szintén jól védett t-90ms rendeltem volna meg .

Semmit nem tudtok róla, de fanyalogtok!
A teremtésit neki, hányan ültetek igazi harckocsiban? Elárulom néktek, hogy attól sikeres egy harckocsi (vagy egy ezred), hogy milyen rátermett a gazdája. Ugye? Én ismertem néhány magyar HK vezetőt, aki részt vett '67-es izraeli háború megpróbáltatásain és tanított minket a "fortélyokra"!

Semmit nem tudtok róla, de fanyalogtok!
A teremtésit neki, hányan ültetek igazi harckocsiban? Elárulom néktek, hogy attól sikeres egy harckocsi (vagy egy ezred), hogy milyen rátermett a gazdája. Ugye? Én ismertem néhány magyar HK vezetőt, aki részt vett '67-es izraeli háború megpróbáltatásain és tanított minket a "fortélyokra"!

Konkrétan miben tévednek a fanyalgók?

A Fort Russ oldalon Russian Blogosphere Survey for May 2.2015-ban van egy eddig ismeretlen Armata kép Getting ready for the Parade cimmel. A kep egyértelmüen bizonyitja, hogy az Armata egy technikai forradalmat jelent .
Sajnos képtelen vagyok a linket bemàsolni. Talàn valaki ügyesebb.

A Fort Russ oldalon Russian Blogosphere Survey for May 2.2015-ban van egy eddig ismeretlen Armata kép Getting ready for the Parade cimmel. A kep egyértelmüen bizonyitja, hogy az Armata egy technikai forradalmat jelent .
Sajnos képtelen vagyok a linket bemàsolni. Talàn valaki ügyesebb.

Itt már felfedték a titkot :)

http://htka.hu/kozosseg/discussion/comment/173451/#Comment_173451

Rolls-royce, vagy Csajka alapon döntitek, hogy jó vagy rossz?!
Nem a külalak dönt, hanem a megbízhatóság. Tudom, hogy közhely amit írok, de mit tudtok az igazi paramétereiről? Talán semmit! Majd kilencedike után. Talán!

Majd ha már legyártottak 600 darabot és kijavították a tervezési hibákat/gyermekbetegségeket.

Rolls-royce, vagy Csajka alapon döntitek, hogy jó vagy rossz?!
Nem a külalak dönt, hanem a megbízhatóság. Tudom, hogy közhely amit írok, de mit tudtok az igazi paramétereiről? Talán semmit! Majd kilencedike után. Talán!

Így van. Május 9. után a fórumokban "darabokra lesz szedve az Armata" . Még egy hét. :)

Ha az a két hátsó "doboz" üzemanyagtartály akkor szerintem jó helyen vannak.
1. Elég kicsi az esély rá, hogy pont ott találják el a tankot.
2. Ha el is találják, a túloldalt van egy másik.
3. Ha eltalálják kifele fog folyni az égő üzemanyag, nem pedig az MBT belsejébe, mint azon típusoknál ahol belső üzemanyagtartályt alkalmaztak. Ez is növeli a túlélés esélyét.
4. Itt közel is van a motorhoz, vagyis nem bonyolult a motorig eljuttatni az üzemanyagot.

Nekem nagyon bejön az Armata eddig, elég komoly páncélteste van, tele modern megoldásokkal. Előremutató koncepció.

Meg igazából véve üzemanyagra addig van szükség, amíg nem jutottál el az ellenségig. Ha kilövik az üzemanyagtartályodat, az azt jelzi, hogy megérkeztél :))

Az, hogy az ellenség vélhetően kilövi az Armata üzemanyagtartályát (legalábbis az egyiket), biztosítja, hogy az orosz harckocsizók ne tudjanak dezertálni, hanem helyben kénytelenek legyenek megküzdeni az ellenséggel.
Ahhoz pedig elegendő a maradék 1 üzemanyagtartály a túloldalon... Győzelem esetén pedig majd kapnak új tartályt a táborban, de csak ha győztek.

r1wVR.png

Az üzemanyagtartály elhelyezése ha ott van nekem inkább tetszik mint nem.

uj T14 killer szerintem egyhamar nem lesz. Mert itt arról van szó, hogy T14 most kerül be a királyklubba és nem ő az új királyklubb egydarab tagja.
Fejlesztések lesznek. Meg ahogy beindul a termelés mennyiség kell. Új pl francia-német mbt majd 10év múlva kb...

Új pl francia-német mbt majd 10év múlva kb...

Na meg a DARPA tankja babák azt el ne felejtsétek!