T-54 / T-55 (Szovjetunió) / Type 59 (Kína)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 476
2 834
113
???
Talán RHA?

Az ATGm-es topicba feldobtam egy linket é-koreai ATGN tesztről.

Van ott a képek között egy T-55 torony, amit komolyabb cuccal kinálltak meg...

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 249
5 293
113
Három videó a szovjet "T-54/T-55"-ről.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: senki
M

molnibalage

Guest
A T-54AM2K-ról ki mit tud? Ki volt állítva Ostravában. Ez proto volt, vagy széria is volt belőle?

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
A T-54AM2K-ról ki mit tud? Ki volt állítva Ostravában. Ez proto volt, vagy széria is volt belőle?
Volt itt úgy tavaly tavasszal linkelve egy oldal ahol országra lebontva voltak a típusok, altípusok, és a legyártott darabszámok is ha jól rémlik. Talán ebben a topicban van, én a csehT- 55AM2-ket néztem.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
1562297_62985_african_union_main_battle_tank_01.jpg

Ugandaiak Szomáliában.

• Tetszik
Reactions: Kurfürst and fip7

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
A csehektől Grúziába 2000-2001-ben 120db-ot vettek T-55AM2-ből, 67000 cseh korona /db áron. Mág a 70-es években készültek T-55A-ként és 10 évre rá doppingolták fel AM2-re.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
55-ből gyártottak, exportálták is az NDK-ba. Volt K1 századparancsnoki, K2 zászlóaljparancsnoki, K3 ezredparancsnoki változat. Korábban már tudtam ezt a 3K változatot csak elfelejtettem.

M

molnibalage

Guest
55-ből gyártottak, exportálták is az NDK-ba. Volt K1 századparancsnoki, K2 zászlóaljparancsnoki, K3 ezredparancsnoki változat. Korábban már tudtam ezt a 3K változatot csak elfelejtettem.
A csehektől Grúziába 2000-2001-ben 120db-ot vettek T-55AM2-ből, 67000 cseh korona /db áron. Mág a 70-es években készültek T-55A-ként és 10 évre rá doppingolták fel AM2-re.
1562297_62985_african_union_main_battle_tank_01.jpg

Ugandaiak Szomáliában.
Köszi, akkor ez nem csak elméleti, ez bizony létező dolog.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
A képen nem tudom mi van, mert hátul messze van. Csak betettem ugandai még nem volt itt. Valahol megvan az a link, a cseh gyártó hivatalos oldala volt azt hiszem, valami kékes háttere volt emlékeim szerint. Ott tételesen leírtak mindent, minket is hogy mennyi jött ide, milyen AM, vagy AM2B stb.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
Parancsverziók
T-55K1, K2 és K3; T-55AK1, AK2 és AK3; A T-55MK1, MK2 és MK3 a T-55, a T-55A és a T-55M származtatott parancsversenyei voltak. A "K", amely "Komandorski" -ra állt. A K1 és K2 további R-123 / R-123M rádiós készleteket kapott, és cégeknek és zászlóaljoknak adtak át (5 ciklust veszítettek a folyamatban), míg a K3 R-130M, R-123M, 10 méteres antenna az árbóc és az AB-1-P / 30 generátor (és 12 kör veszteség). Ez volt az osztott szintű parancsváltozat. A modernizált T55MK R-173 (K1, K2) és R-143T2 (K3) hosszú hatósugarú rádiókat kapott.

http://www.tanks-encyclopedia.com/coldwar/USSR/soviet_T-55.php

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 252
113
Az utolsó T-54 szériák egyike szóval nem ebből volt a legtöbb a világon,hacsak a korábbiakat át nem alakították.
Úgy tudom korábbiak voltak csak upgradelték őket. Nem merem most fejből kijelenteni hogy minden T 55AM upgradelt, lehet köztük pár eredetileg is így gyártott ilyen olyan államnak, hadseregnek. Az AM2-k már mind upgradek, átlag 85-től. Az 54AM-AM2 stb meg eleve azok mert 54-est valami kb 68-ig gyártottak talán a cseheknél. Fejből nem tudom meddig gyártották a csehek a T-55 típust, talán 83-84-ig? A Szu talán 81-ig? Lengyelek is kb addig, vagy addig se mert átálltak már korábban a 72-re, 79 körül?
Nem volt egységes a lengyel -cseh-szovjet modernizáció. Szóval belül-kívül voltak eltérések az 1980 után modernizáltak közt. Az Szu javarészt a Drozd-al, bastionnal kísérletezett, de ott én el nem igazodok mert sok variáció volt. A lengyeleknél a Merida volt, cseheknél a Kladivo. Az oroszok még T-72 toronnyal is bemutatózták nemrég, vagy 10 éve?
Szóval ami T-55 akármicsoda merida az lengyel. Ami T-55 akármicsoda D, vagy B az drozd, vagy bastion. A K meg komandirszkíj, tehát parancsnoki.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 643
113
Valaki harckocsizó szakértse már meg ezt a kis videót! Mit tökölt annyit a töltő, és miért lőtt mellé?

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 875
7 166
113
@gacsat
gyakorlatlan volt egy kicsit az öreg na , megesik a legjobbakkal is nem ? :D , jó viccet félretéve, gondolom hogy a filmben fokozzák az izgalmat , meg eltudják sütni hogy hogy az embernek lerepül a feje a toronyban.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 643
113
@gacsat
gyakorlatlan volt egy kicsit az öreg na , megesik a legjobbakkal is nem ? :D , jó viccet félretéve, gondolom hogy a filmben fokozzák az izgalmat , meg eltudják sütni hogy hogy az embernek lerepül a feje a toronyban.
Inkább az érdekelne, hogy a valóságban ez mennyi idő?. És hogy nehéz-e párszáz méterről eltalálni egy autót.