Ez az egész egy rettenet gagyi leíràs, csak nem volt eddig kedvem hozzàszólni.A hosszal valami nem stimmel, mert így egy oldalazó téglatest.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez az egész egy rettenet gagyi leíràs, csak nem volt eddig kedvem hozzàszólni.A hosszal valami nem stimmel, mert így egy oldalazó téglatest.
Pl. lehet a löveg alatt járkálni is....Nem csak lőszerpakolásért lehet kiszállni harckocsiból, hanem más tevékenységért is
Az M-55S közepes harckocsi jellemzői
Súly - 38 t
Hosszúság - 2390 mm
Szélesség (oldalvédelemmel) - 3500 mm
Magasság - 2390 mm
Szabad magasság - 440 mm
Páncél - Hengerelt páncél 100 mm-ig, Reaktív páncél
Legénység - 4
Fegyverzet - 105 mm-es löveg L7 (36 lövés), 7,62 mm-es géppuska (2800 lövés), 12 mm-es géppuska (250 lövés)
Motor - dízel V-12
Teljesítmény - 800 LE (600 kW)
Hatótáv – 580 km
Maximális sebesség – 50 km/h
Aki ért ehhez az izéhez (T-55AM) [m], tudna segíteni benne, hogy a képen látható technikai adatok
mennyire felelhetnek meg a valóságnak?
Illetve a nevezett pc, vmi Kelet-Német dolog volt?
köszi
Köszi. Nem vagyok otthon Pact technikában.Nem tudom mire vagy kíváncsi. A neten elég könnyen fellelhető a T-55AM típus. Az egy Cseh modernizáció volt éjjellátóval, lézertávmérővel, BDD kiegészítő páncéllal stb.... Amit látsz leírást róla az helytálló. A Csehek, a kelet-németek és mi Magyarok használtuk a típust.
Nem egészen pontos. Az AM egy modernizációs csomag volt. Volt cseh, szovjet és magyar változata. A háromból a cseh talán a legjobb, a magyar a cseh és a szovjet összelegózása.Nem tudom mire vagy kíváncsi. A neten elég könnyen fellelhető a T-55AM típus. Az egy Cseh modernizáció volt éjjellátóval, lézertávmérővel, BDD kiegészítő páncéllal stb.... Amit látsz leírást róla az helytálló. A Csehek, a kelet-németek és mi Magyarok használtuk a típust.
Szerintem összességében pontos. Az 54 km/h mondjunk inkább elmélti/jó minőségű úton jöhetett össze és kevésbé terepen. A védelme valami játékon belüli dolog lehet, mert a valóságan nem 18/8 -on mérik, ott nem tudom, hogy ez mit jelent.Aki ért ehhez az izéhez (T-55AM) [m], tudna segíteni benne, hogy a képen látható technikai adatok
mennyire felelhetnek meg a valóságnak?
Illetve a nevezett pc, vmi Kelet-Német dolog volt?
köszi
Mikor?70es években gyakorlatilag nem volt tüzvezető rendszere,csak egy sima optikai céltávcső.Se távmérő,se éjjellátó-semmi (Centurionok többségében is igy volt).80as évekre meg az összes hk-jukban ugyan azt a rendszert telepitették.Lézer távmérő,passziv éjjellátó,ballisztikus számitógép.Merkava I-nél elég jol megtalálod a leirását (meg a fejlődését,többé-kevésbé igyekeztek az összes hk-t folyamatosan egy szintre fejleszteni elektronikailag)Valakinek van valamilyen infója arról, hogy Tiran-5Sh-ba milyen optikai és tűzvezető rendszer került?
Van nekik még 46 darab M-84A4 Sniper, de abbol is aktívan csak 14 darabot használnak:Egyébként a szlovének nem igényeltek maguknak A4-et a lepasszolt T-55S kocsik helyett? Mert ha nem, akkor beszántanak egy fegyvernemet.
Ezek a gépek már kb 10 éve tartalékban voltak.Egyébként a szlovének nem igényeltek maguknak A4-et a lepasszolt T-55S kocsik helyett? Mert ha nem, akkor beszántanak egy fegyvernemet.
Mardereket kapnak helyettuk.Egyébként a szlovének nem igényeltek maguknak A4-et a lepasszolt T-55S kocsik helyett? Mert ha nem, akkor beszántanak egy fegyvernemet.
Volt nekik már mind Ukrajnában van!Van nekik még 46 darab M-84A4 Sniper, de abbol is aktívan csak 14 darabot használnak:
https://en.wikipedia.org/wiki/Slovenian_Ground_Force#Weapons_and_equipment
Nem csak a tartalék? Az aktív század szerintem megmaradt.Volt nekik már mind Ukrajnában van!
Mind ott van. Eleve donor volt egy része.Nem csak a tartalék? Az aktív század szerintem megmaradt.