nem tandem fejes ATGM-et fogott meg...manapság ez már nem sokat érne
Ezt kinek írtad???
Minek/miért engem idézel???
...mert az aktuális hozzászólás-vonalban nem sokkal korábban ott van beírva, hogy
ekkor még nem voltak tandem-fejes ATGM-ek.
A "simák" között tartotta az akkori --és mostani-- szakma a Milant a legjobbak között számon.
k*rva senki nem beszélt most az oroszokról....arról van szó, hogy
@LMzek 2.0 -nek van ez a nünükéje, hogy lám az irakiak milyen primitív módszerrel meg tudták erősíteni a tankjukat (és akkor mi is meg tudnák ezt tenni párszáz T72-vel amit a világból talán valahogy össze tudnánk kukázni)....erre írtam, hogy egy ilyen primítív megoldás most már semmit sem érne
...és valóban: lám a sz@rrá embargózott Irak ki tudott fejleszteni egy védelmet korának egyik legjobb ATGM-je ellen!!!
Mi mit is tudtunk az elmúlt 10+ évben??? Mivel nem vagyok politikus leírhatom:
SEMMIT!!!
Viktor kb. 2 hónapja egy nyilatkozat közepén/végén, halkan, suttogva, "bevallotta", hogy kicsi lemaradtunk a haderő-fejlesztéssel az események mögött, és:
TOVÁBBRA SEM TÖRTÉNIK SEMMII!!!
Segítve a szöveg(félre) értelmezésed: írtam a hsz-emben, hogy az Enigma 8vagy bármi más)
továbbfejlesztése és alkalmazása, az amit hiányolok.
Írtam, hogy van rá kínai példa,
@Mark1993 hozta is előttem képpel. Szakmai munka, folyamatosan: Köszönet!
Ha már ide hoztad a T-72-t: írtam --ott, korábban--, hogy a 10+ év alatt nem tudták --nevesítem?
lesz@rták, nem akarták-- egységesre csereberélni a T-72-ket üzemeltető/kivonó országok(van vagy 40-50 ország) állományaiból(...csak az orosz gyártás 20.000+, az az töb mint húsz-ezer darab) a mi --részegek által-- összevissza-bevásárolt állományunkat!
Az 50-60-(-70 ?) éve tervezett, ma kb. pár ezer€/db-os árú BDD-t nem tudták megoldani a jelenlegi állományra,
SŐT:
SEMMIT nem tudtak/akartak megoldani, semmilyen szinten!!!
...és a kb. Mátyás óta tartó "szak"-poltitikai-"mindent-is elcsesző" magyar hagyományhoz igazodva most is csak vesznek, vesznek, vesznek!!!
Valamire való katonai felső-vezetők választják a pálya-elhagyást!!! Ez vajon mit jelez a politikai szándékról???
Háború van a szomszédba és 3-5-10+ éves határidőkkel
RENDELNEK!!! ...a "letolt-gatya"???
Mindet a Tiszán-túlra költöztetném, családostul!!!
Összegezve a fórumhoz tartozó rész: a ma már valóban semmire nem jó 30 éve is primitív de hatásos védelem bőven meglévő tovább-fejlesztésének és --bármilyen más védelem-- modern alkalmazásának elmulasztását tartom akkor is --a T-55-- esetében és most is --T-72/BTR-ek-- alapvető és primitív hibának!!!
Ez csak idén több tíz-milliárd HUF-ra becsülhető háttéralkukban elégetett összegre becsülhető!!!
A T-55 korában is a megfelelő időben hozott, megfelelő döntéssel a haderő-feljesztés modernizálás árának többszörösét nyerte volna Magyarország!
A nyereség tekintélyben és nemzetközi elismertségben pedig megbecsülhetetlen lett volna.
.