A szlovén M-55S-ek már Ukrajnában vannak, képek és videók szerint is. Harci teljesítményről vagy veszteségről nincs eddig hír.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Már videókon is le van kapva a nyugat felé igyekvo T-55-os szállítmányról.
Azokból csak kb 30 darabjuk van, melyeket valahonnan Laoszból kellet vásárolniuk és csehszovák eredetuek. Viszont T-10M még elég esélyes lehet.Fél éve írták hogy az oroszok főharckocsija hamarosan a t-34-lesz ! Háááátt ! még lesz belőle valami !
A T-10-est megnézném. Viszont annak 122-es lőszere van, szóval nem hiszem, hogy olyanból sokat összetudnának guberálni. Szóval szerintem az nem annyira esélyes.Azokból csak kb 30 darabjuk van, melyeket valahonnan Laoszból kellet vásárolniuk és csehszovák eredetuek. Viszont T-10M még elég esélyes lehet.
De ha kihozzák Kubinkából a Turán II-est és ráhegesztenek Kontakt-5-ost, na az lesz majd a vég.
Amennyire "innen" meg tudom ítélni, MBT szerepben a T-55 csak gyenge töltelék lesz a "húsdarálóban", hatákony MBT-nek feljavítani aránytalanul --sőt szerintem gazdaságtalanul-- sokba kerülne,
viszont: MBTR/RAMKA/Terminator szerepre felhozni alig több erőforrást igényelne, mint a T-72-t.
...ami T-72-őkre viszont sokkal nagyobb szükségük lenne MBT-ként .
A T-55 teknő védelmét "felhúzni" a T-72=>RAMKA/Terminator szintre statisztikai tűrés szintű különbség --orosz kapacitások szintjén--, a torony/fegyverzet pedig ugyanaz a modul!
Nekem/"innen".
...és az UVZ "legendás lobbi-erejét" sem tudom megbecsülni ez ügyben!
Mindezeket tisztán technika és erőforrás és a létrejött képesség szempontjából, néztem:
költség-hatékonyság",
+ a minőség és mennyiség klasszikus egyensúlya!
.
Ennél sokkal komolyabb fegyverek sem tudtak padlóra kuldeni az ukrán egységeket. Miből gondolod, hogy pont ezek fogjak?Itt néhányan örömködnek a régi cuccok elővételén. Szerintem nem kellene. A tapasztalatok mellett a régi cuccokkal olcsón, gyorsan lehet kevésbé fontos területeken eredményeket elérni, akár más szerepkörökben alkalmazva őket. A végén még ezek is padlóra teszik az ukrán/NATO-s egységeket, nem kellenek ahhoz szuper fegyverek.
Szerintem ami belemegy a D-30-ba azt a T-10 is ki tudja lőni, szóval még lehet reménykedni.A T-10-est megnézném. Viszont annak 122-es lőszere van, szóval nem hiszem, hogy olyanból sokat összetudnának guberálni. Szóval szerintem az nem annyira esélyes.
Igen, már legalåbb két ukràn haderőt bedaràltak ezek a buta oroszok. Most daràlják a harmadikat. Nem hiszem, hogy lesz negyedik, mert arra már a NATO-nak sem futja.Ennél sokkal komolyabb fegyverek sem tudtak padlóra kuldeni az ukrán egységeket. Miből gondolod, hogy pont ezek fogjak?
Kompatiblis a kettő?Szerintem ami belemegy a D-30-ba azt a T-10 is ki tudja lőni, szóval még lehet reménykedni.
Mélyen nem kutattam a témát, a wikipedia szerint van olyan lövedék, ami mind a két ágyúba tölthető. A töltet biztosan más.Kompatiblis a kettő?