T-54 / T-55 (Szovjetunió) / Type 59 (Kína)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 460
61 553
113
Ha már szóba került a T-55 Enigma, itt van róla pár kép:
iu

iu

T-55_Enigma_add-on_armor.jpg

Erről meg tudtam, hogy meg van valahol a gépemen:
d13b477b23dd2889d4f93bd7069439b8.png

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 406
58 583
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ehhez is volt gumibetétes lánc?
Vagy ez már felpimpelt verzió?

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 451
113
Ukrán M-55S

• Tetszik
Reactions: fishbed

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 733
15 083
113
Lehet hogy megint egy lépessel kozelebb lennénk egy esetleges Challenger2 és T-34/85 csatához? ;) T-54/55-osok már vasúton vannak és nem hiszem, hogy a kohó felé.

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek and Robur

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 733
15 083
113
Már videókon is le van kapva a nyugat felé igyekvo T-55-os szállítmányról.

A vagonok 2022-ben voltak gyártva, szoval nem valami régebbi videórol van szó.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 733
15 083
113
Fél éve írták hogy az oroszok főharckocsija hamarosan a t-34-lesz ! Háááátt ! még lesz belőle valami ! :D
Azokból csak kb 30 darabjuk van, melyeket valahonnan Laoszból kellet vásárolniuk és csehszovák eredetuek. :cool: Viszont T-10M még elég esélyes lehet. :oops:
De ha kihozzák Kubinkából a Turán II-est és ráhegesztenek Kontakt-5-ost, na az lesz majd a vég. :D

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 249
5 293
113
Azokból csak kb 30 darabjuk van, melyeket valahonnan Laoszból kellet vásárolniuk és csehszovák eredetuek. :cool: Viszont T-10M még elég esélyes lehet. :oops:
De ha kihozzák Kubinkából a Turán II-est és ráhegesztenek Kontakt-5-ost, na az lesz majd a vég. :D
A T-10-est megnézném.:) Viszont annak 122-es lőszere van, szóval nem hiszem, hogy olyanból sokat összetudnának guberálni. Szóval szerintem az nem annyira esélyes.

• Tetszik
Reactions: endre

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 189
14 433
113

Amennyire "innen" meg tudom ítélni, MBT szerepben a T-55 csak gyenge töltelék lesz a "húsdarálóban", hatákony MBT-nek feljavítani aránytalanul --sőt szerintem gazdaságtalanul-- sokba kerülne,
viszont: MBTR/RAMKA/Terminator szerepre felhozni alig több erőforrást igényelne, mint a T-72-t.
...ami T-72-őkre viszont sokkal nagyobb szükségük lenne MBT-ként .

A T-55 teknő védelmét "felhúzni" a T-72=>RAMKA/Terminator szintre statisztikai tűrés szintű különbség --orosz kapacitások szintjén--, a torony/fegyverzet pedig ugyanaz a modul!
Nekem/"innen".
...és az UVZ "legendás lobbi-erejét" sem tudom megbecsülni ez ügyben! :oops:

Mindezeket tisztán technika és erőforrás és a létrejött képesség szempontjából, néztem:
költség-hatékonyság",
+ a minőség és mennyiség klasszikus egyensúlya!

.

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 926
5 443
113
Amennyire "innen" meg tudom ítélni, MBT szerepben a T-55 csak gyenge töltelék lesz a "húsdarálóban", hatákony MBT-nek feljavítani aránytalanul --sőt szerintem gazdaságtalanul-- sokba kerülne,
viszont: MBTR/RAMKA/Terminator szerepre felhozni alig több erőforrást igényelne, mint a T-72-t.
...ami T-72-őkre viszont sokkal nagyobb szükségük lenne MBT-ként .

A T-55 teknő védelmét "felhúzni" a T-72=>RAMKA/Terminator szintre statisztikai tűrés szintű különbség --orosz kapacitások szintjén--, a torony/fegyverzet pedig ugyanaz a modul!
Nekem/"innen".
...és az UVZ "legendás lobbi-erejét" sem tudom megbecsülni ez ügyben! :oops:

Mindezeket tisztán technika és erőforrás és a létrejött képesség szempontjából, néztem:
költség-hatékonyság",
+ a minőség és mennyiség klasszikus egyensúlya!

.

Egy olcsósított Terminátor kijöhet belőlük, Sok van olcsón, "takarítani" kvázi tökéletes, sokkal jobb védelme van a teknőnek mint BTR,BMP.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 930
29 997
113
Itt néhányan örömködnek a régi cuccok elővételén. Szerintem nem kellene. A tapasztalatok mellett a régi cuccokkal olcsón, gyorsan lehet kevésbé fontos területeken eredményeket elérni, akár más szerepkörökben alkalmazva őket. A végén még ezek is padlóra teszik az ukrán/NATO-s egységeket, nem kellenek ahhoz szuper fegyverek.

szasa30

Well-Known Member
2013. augusztus 9.
245
868
93
Itt néhányan örömködnek a régi cuccok elővételén. Szerintem nem kellene. A tapasztalatok mellett a régi cuccokkal olcsón, gyorsan lehet kevésbé fontos területeken eredményeket elérni, akár más szerepkörökben alkalmazva őket. A végén még ezek is padlóra teszik az ukrán/NATO-s egységeket, nem kellenek ahhoz szuper fegyverek.
Ennél sokkal komolyabb fegyverek sem tudtak padlóra kuldeni az ukrán egységeket. Miből gondolod, hogy pont ezek fogjak?

• Tetszik
Reactions: waterloo