T-54 / T-55 (Szovjetunió) / Type 59 (Kína)

Ha már szóba került a T-55 Enigma, itt van róla pár kép:
iu

iu

T-55_Enigma_add-on_armor.jpg

Erről meg tudtam, hogy meg van valahol a gépemen:
d13b477b23dd2889d4f93bd7069439b8.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ehhez is volt gumibetétes lánc?
Vagy ez már felpimpelt verzió?

Ukrán M-55S

• Tetszik
Reactions: fishbed
Lehet hogy megint egy lépessel kozelebb lennénk egy esetleges Challenger2 és T-34/85 csatához? ;) T-54/55-osok már vasúton vannak és nem hiszem, hogy a kohó felé.

• Hűha
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek and Robur
Már videókon is le van kapva a nyugat felé igyekvo T-55-os szállítmányról.

A vagonok 2022-ben voltak gyártva, szoval nem valami régebbi videórol van szó.

Fél éve írták hogy az oroszok főharckocsija hamarosan a t-34-lesz ! Háááátt ! még lesz belőle valami ! :D
Azokból csak kb 30 darabjuk van, melyeket valahonnan Laoszból kellet vásárolniuk és csehszovák eredetuek. :cool: Viszont T-10M még elég esélyes lehet. :oops:
De ha kihozzák Kubinkából a Turán II-est és ráhegesztenek Kontakt-5-ost, na az lesz majd a vég. :D

Azokból csak kb 30 darabjuk van, melyeket valahonnan Laoszból kellet vásárolniuk és csehszovák eredetuek. :cool: Viszont T-10M még elég esélyes lehet. :oops:
De ha kihozzák Kubinkából a Turán II-est és ráhegesztenek Kontakt-5-ost, na az lesz majd a vég. :D
A T-10-est megnézném.:-) Viszont annak 122-es lőszere van, szóval nem hiszem, hogy olyanból sokat összetudnának guberálni. Szóval szerintem az nem annyira esélyes.

• Tetszik
Reactions: endre

Amennyire "innen" meg tudom ítélni, MBT szerepben a T-55 csak gyenge töltelék lesz a "húsdarálóban", hatákony MBT-nek feljavítani aránytalanul --sőt szerintem gazdaságtalanul-- sokba kerülne,
viszont: MBTR/RAMKA/Terminator szerepre felhozni alig több erőforrást igényelne, mint a T-72-t.
...ami T-72-őkre viszont sokkal nagyobb szükségük lenne MBT-ként .

A T-55 teknő védelmét "felhúzni" a T-72=>RAMKA/Terminator szintre statisztikai tűrés szintű különbség --orosz kapacitások szintjén--, a torony/fegyverzet pedig ugyanaz a modul!
Nekem/"innen".
...és az UVZ "legendás lobbi-erejét" sem tudom megbecsülni ez ügyben! :oops:

Mindezeket tisztán technika és erőforrás és a létrejött képesség szempontjából, néztem:
költség-hatékonyság",
+ a minőség és mennyiség klasszikus egyensúlya!

.

Amennyire "innen" meg tudom ítélni, MBT szerepben a T-55 csak gyenge töltelék lesz a "húsdarálóban", hatákony MBT-nek feljavítani aránytalanul --sőt szerintem gazdaságtalanul-- sokba kerülne,
viszont: MBTR/RAMKA/Terminator szerepre felhozni alig több erőforrást igényelne, mint a T-72-t.
...ami T-72-őkre viszont sokkal nagyobb szükségük lenne MBT-ként .

A T-55 teknő védelmét "felhúzni" a T-72=>RAMKA/Terminator szintre statisztikai tűrés szintű különbség --orosz kapacitások szintjén--, a torony/fegyverzet pedig ugyanaz a modul!
Nekem/"innen".
...és az UVZ "legendás lobbi-erejét" sem tudom megbecsülni ez ügyben! :oops:

Mindezeket tisztán technika és erőforrás és a létrejött képesség szempontjából, néztem:
költség-hatékonyság",
+ a minőség és mennyiség klasszikus egyensúlya!

.

Egy olcsósított Terminátor kijöhet belőlük, Sok van olcsón, "takarítani" kvázi tökéletes, sokkal jobb védelme van a teknőnek mint BTR,BMP.

Itt néhányan örömködnek a régi cuccok elővételén. Szerintem nem kellene. A tapasztalatok mellett a régi cuccokkal olcsón, gyorsan lehet kevésbé fontos területeken eredményeket elérni, akár más szerepkörökben alkalmazva őket. A végén még ezek is padlóra teszik az ukrán/NATO-s egységeket, nem kellenek ahhoz szuper fegyverek.

Itt néhányan örömködnek a régi cuccok elővételén. Szerintem nem kellene. A tapasztalatok mellett a régi cuccokkal olcsón, gyorsan lehet kevésbé fontos területeken eredményeket elérni, akár más szerepkörökben alkalmazva őket. A végén még ezek is padlóra teszik az ukrán/NATO-s egységeket, nem kellenek ahhoz szuper fegyverek.
Ennél sokkal komolyabb fegyverek sem tudtak padlóra kuldeni az ukrán egységeket. Miből gondolod, hogy pont ezek fogjak?

• Tetszik
Reactions: waterloo