W
Wilson
Guest
Lásd a tweet kínai szöveget...Ebből a videóból ezt , hogy sikerült megállapítani?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Lásd a tweet kínai szöveget...Ebből a videóból ezt , hogy sikerült megállapítani?
Nem tudok kínaiul, de mielőtt írtam lefordítóztam. Ők se írják honnan sejtik, hogy T-72B3.... Csak úgy oda írták...Lásd a tweet kínai szöveget...
Honnan veszed, hogy sejtik?Szerintem ennek egyértelműbben nem is fogalmazhatnának...Nem tudok kínaiul, de mielőtt írtam lefordítóztam. Ők se írják honnan sejtik, hogy T-72B3.... Csak úgy oda írták...
Mutasd meg a videón a:A videón az a félelmetes pillanat látható, amikor az orosz T-72B3-ast az ukrán páncéltörő rakéta találta el, amitől a lőszer felrobbant,
Azért a Leopard 2 vedelmében, mert azt meg úgy írod le, hogy nem is nézed miért esett úgy, kellenek a tények is. És a tenyek azok, hogy a helyettük odaküldött midernizált M60T ugye tartalmazza azt a szót, modernizált. Ettől lett alkalmasabb. A török Leopard 2 javarésze mindamellett, hogy a modernizált szó nem volt a jellemzőjük akkor, amikor kilőtték őket, a korai szériák gyengébb páncelzatú tagjaiból tevődik össze. Ehhez jött egy teljesen eszetlen alkalmazás. Te is tudod, hogy ugyanott, ugyanígy egy csupaszt T-72, T-80, T-90, sima M1 Abrams ugyanígy járt volna. Szólva a másik vegletbe esel és úgy köpködöd a Leopardot, hogy a modernebb verziók egyébként eléggé kurvajó helytállását mellőzöd ami jóval megelőzte ezt az egy esetet. Robbantottak alattuk nemcsak aknát, komolyabb IED-t is, kiszállt a legenység. Nem rosszabb mint bármelyik kortársa.Ebből a videóból ezt , hogy sikerült megállapítani?
A BTR-90 pont ugyan olyan szarkupac, mint az összes eddigi elődje. Hogy sikerült ezt így megszakértened
A szutyok ruszki tankok meg köszönik jól bírják az ütközeteket, lásd. fentebb lévő BTR mentős videót, ahol a harckocsi elleni akna után simán kiszált a személyzet. (Volt ebből egy külsős videó is, ott láthatod ezt a részt)
De volt ugyan ilyen videó T-80-al ahol 2 aknára futott rá egymás után, se robbanás a tankban se semmi. Gondolom abból is kiszáltak.
Most a számtalan videóba ahol a T-64/72/80/90 elképesztő mennyiségű RPG/ATGM találatott túlél abba bele se menjünk.
A helyzet az, hogy nem a valóságban éltek, van egy virtuális hülyeség a fejetekben és azt szajkózzátok!
Nincs kilőhetetlen harckocsi, csak könnyen vagy nehezebben kilőhető, meg van amiben van esélyed túlélni és van amiben nincs.
Azért az eddigi videók alapján ki merem jelenteni, hogy az M1A2 a Merkava III/IV és az orosz T-64/72/80/90 tankok elég jók abban, hogy a személyzet élve szálljon ki belőlük, és elég sok behatást kibírnak.
A Leopárd 2 egyszer lett bevetve egy alacsony intenzitású háborúban ahol pár nap alatt olyan siralmasan leszerepelt, hogy azonnal ki kellet vonni a tűzvonalból, és tuning M60 asok mászkáltak helyettük....
Én tényleg csak arra várok, hogy kapjanak a nyugattól az ukránok "modern" harckocsit. Utána is kikérem majd a véleményeteket arról, hogy szerintetek mennyire "szutykok" a nyugati tankok....
(Nem is értem , hogy lehet háborút sosem látott technikákat így isteníteni.... LOL)
Most vagy elhiszed nekik vagy nem ezt te döntöd...Mutasd meg a videón a:
1.T-72-est
2. Az ukri páncéltörő rakétát
Hol látod te ezeket?
Én egy hatalmas robbanást látok, de előtte se a tankot nem látom se a találatott, azt se tudjuk milyen típus, melyik fél oldalán....
Én értem, hogy oda írt valaki valamilyen szöveget valamilyen szándékkal, csak a videón ez nem látható....
Azt azért el lehet mondani harci tapasztalat alapján,hogy az Abramsban és a Merkavában nagyobb esély van a túlélésre,mint a szovjet-orosz hk-ban.De nem az erősebb,"super" páncélzat miatt,hanem konstrukciós kialakitásuk okán.Ebből a videóból ezt , hogy sikerült megállapítani?
A BTR-90 pont ugyan olyan szarkupac, mint az összes eddigi elődje. Hogy sikerült ezt így megszakértened
A szutyok ruszki tankok meg köszönik jól bírják az ütközeteket, lásd. fentebb lévő BTR mentős videót, ahol a harckocsi elleni akna után simán kiszált a személyzet. (Volt ebből egy külsős videó is, ott láthatod ezt a részt)
De volt ugyan ilyen videó T-80-al ahol 2 aknára futott rá egymás után, se robbanás a tankban se semmi. Gondolom abból is kiszáltak.
Most a számtalan videóba ahol a T-64/72/80/90 elképesztő mennyiségű RPG/ATGM találatott túlél abba bele se menjünk.
A helyzet az, hogy nem a valóságban éltek, van egy virtuális hülyeség a fejetekben és azt szajkózzátok!
Nincs kilőhetetlen harckocsi, csak könnyen vagy nehezebben kilőhető, meg van amiben van esélyed túlélni és van amiben nincs.
Azért az eddigi videók alapján ki merem jelenteni, hogy az M1A2 a Merkava III/IV és az orosz T-64/72/80/90 tankok elég jók abban, hogy a személyzet élve szálljon ki belőlük, és elég sok behatást kibírnak.
A Leopárd 2 egyszer lett bevetve egy alacsony intenzitású háborúban ahol pár nap alatt olyan siralmasan leszerepelt, hogy azonnal ki kellet vonni a tűzvonalból, és tuning M60 asok mászkáltak helyettük....
Én tényleg csak arra várok, hogy kapjanak a nyugattól az ukránok "modern" harckocsit. Utána is kikérem majd a véleményeteket arról, hogy szerintetek mennyire "szutykok" a nyugati tankok....
(Nem is értem , hogy lehet háborút sosem látott technikákat így isteníteni.... LOL)
Azért a Leopard 2 vedelmében, mert azt meg úgy írod le, hogy nem is nézed miért esett úgy, kellenek a tények is. És a tenyek azok, hogy a helyettük odaküldött midernizált M60T ugye tartalmazza azt a szót, modernizált. Ettől lett alkalmasabb. A török Leopard 2 javarésze mindamellett, hogy a modernizált szó nem volt a jellemzőjük akkor, amikor kilőtték őket, a korai szériák gyengébb páncelzatú tagjaiból tevődik össze. Ehhez jött egy teljesen eszetlen alkalmazás. Te is tudod, hogy ugyanott, ugyanígy egy csupaszt T-72, T-80, T-90, sima M1 Abrams ugyanígy járt volna. Szólva a másik vegletbe esel és úgy köpködöd a Leopardot, hogy a modernebb verziók egyébként eléggé kurvajó helytállását mellőzöd ami jóval megelőzte ezt az egy esetet. Robbantottak alattuk nemcsak aknát, komolyabb IED-t is, kiszállt a legenység. Nem rosszabb mint bármelyik kortársa.
20 év alatt lószart nem tettek a katonáik védelméért mert pocakos semmire kellő hozzá nem értő (nem is érdekli ) féle szart raktak be védelmi miniszternek ! BTR-90 és a fekete sas tankokkal nem lenne iylen szar az eredmény ! Mit látunk ? t-72 B/b3/M t-80U/ BVM ! Ez 6 féle szutyok !
Ha Afganisztánból nem vonsz le semmi következtetést, akkor ugyanonnan az Abrams-re miért is? Az alapján amennyi hk-t és abban hány legenyseget vesztettek Irakban-Afganisztánban papucsosokkal szemben az amik, az Abrams-et még a Leopardnál is szarabbnak kellene megítélned.Hol volt a modernebb Leopárdok helytállása?
Afganisztánban? Ne vicceljünk már....
Azt se tudom értelmezni, hogy "csupasz" Leopárd. Mindegyik leopárd csupasz, borzasztóan szar a körkörös páncélvédelmük!
Egy orosz tankon ott vannak az ERA-k, de már jó ideje az M1A2-esen vagy a Leclercen is, vagy a Challangereken is.
Azokat így nem lőtték volna ki egy Konkurssal, ami kortársa a Leonak.
Emlékszem az egyik cikkre ahol arra voltak büszkék, hogy a Leopárd 2A7 már képes kivédeni oldalról egy mezei RPG-t.....
Basszus, erre az M1 a tornyán kezdetektől fogva képes volt, később az ERA-val a testén is. Leclerc, Challanger szintén.
Az oroszok ERA-val szintén.
A Leopárd 2 aknavédelme meg kifejezetten szar, mivel egyik oldalt a vezető ül a másikon meg fekszik a lőszer közvetlenül a padlón.
Egyik esetben a sofőr hal meg a másikban az egész tank felrobban.
Ehhez képest az M1-ben vagy a T-64 utáni szériákban középen ül a sofőr és mellettük az üzemanyag két oldalt. Az védi meg a sofőrt az aknáktól.
Ki is szoktak szállni belőlük aknatámadás után.
Én azokat a tankokat tartom valamire amik háborúban is helyt álltak.
A Leopárd 2 nem tartozik ezek közé.
Mondom, küldjenek ukrajnába és mutassák meg mit tudnak!
Magyarán semmi bizonyíték arra amit írnak, így helyes volt ezen meglátásom. Köszönöm!Most vagy elhiszed nekik vagy nem ezt te döntöd...
Egy NLAW szintű korszerű eszköz mindkettőt képes kilőni-meg a zsidó-amcsi párost is.Csak mig az utóbbiban az elszeparált/külön védett lőszerkészlet miatt a legénység túlélhet,némi szerencsével még javitható is marad,addig az elöbbiek javithatatlan roncsokká válnak a lőszerrobbanástol,és a legénységből eltemetni való sem marad.
Ha Afganisztánból nem vonsz le semmi következtetést, akkor ugyanonnan az Abrams-re miért is? Az alapján amennyi hk-t és abban hány legenyseget vesztettek Irakban-Afganisztánban papucsosokkal szemben az amik, az Abrams-et még a Leopardnál is szarabbnak kellene megítélned.
Gondolom azért állítják ezt mert az a kínai TV stáb aki ezt a felvételt készítette látta ezt a kilőtt T-72B3-t.Magyarán semmi bizonyíték arra amit írnak, így helyes volt ezen meglátásom. Köszönöm!
Szabad országban mindenki azt gondol amit akar, csak ez nem bizonyíték.Gondolom azért állítják ezt mert az a kínai TV stáb aki ezt a felvételt készítette látta ezt a kilőtt T-72B3-t.
Ha Afganisztánból nem vonsz le semmi következtetést, akkor ugyanonnan az Abrams-re miért is? Az alapján amennyi hk-t és abban hány legenyseget vesztettek Irakban-Afganisztánban papucsosokkal szemben az amik, az Abrams-et még a Leopardnál is szarabbnak kellene megítélned.
Szabad országban mindenki azt gondol amit akar, csak ez nem bizonyíték.
Fölösleges is ezen vitatkozni. Van egy poszt egy robbanásról, aztán valaki alá írt valamit.
Az különösen vicces a szövegben, hogy hibás tervezésűnek titulálja a T-72-est, miközben a kínai tankok felépítése ugyan ilyen...
De vegyem komolyan amit írnak
Attól még, hogy a kínai tervezésű tankok olyanok amilyenek, a T-72B3-ban nagyon könnyen be tud robbani a lőszer.Szabad országban mindenki azt gondol amit akar, csak ez nem bizonyíték.
Fölösleges is ezen vitatkozni. Van egy poszt egy robbanásról, aztán valaki alá írt valamit.
Az különösen vicces a szövegben, hogy hibás tervezésűnek titulálja a T-72-est, miközben a kínai tankok felépítése ugyan ilyen...
De vegyem komolyan amit írnak
A kínai tankok pontosan olyanok, mint a T-55/62/72-es. Ennek fényében kell nézni azt, hogy mennyire hiteles a kínai szöveg amit oda írtak.Attól még, hogy a kínai tervezésű tankok olyanok amilyenek, a T-72B3-ban nagyon könnyen be tud robbani a lőszer.
Mint írtam nem függ össze a kettő, attól még, hogy a kínai tankok milyenek igaz amit a 72-l ír.A kínai tankok pontosan olyanok, mint a T-55/62/72-es. Ennek fényében kell nézni azt, hogy mennyire hiteles a kínai szöveg amit oda írtak.
(semennyire)
A "könnyen berobban a lőszer" igaz, amennyiben azt éri találat. De ez minden tankra igaz. Teljesen szeparált tárolója meg csak az M1-nek van!
Viszont a tűz miatt felrobban a lőszerről már írtam, nem olyan gyors folyamat az. Általában ki is száll a személyzet a tankból.
Mint írtam nem függ össze a kettő, attól még, hogy a kínai tankok milyenek igaz amit a 72-l ír.