T-72

Sziasztok,

Nem gondoltam, hogy annyira modern felszerelese volt a Magyar Honvedsegnek a 90-es evek kozepen, hogy most, 2022-ben is azzal tamad Oroszorszag (es az ontopic T-72A-n kivul minden megvolt mar a 80-as evek vegen):
10 T-72A
8 BRM-1K
1 BRDM-2
110 MT-LB
28 BMP-1(P)
42 BTR-80
1 100mm MT-12
6 122mm 2S1 Gvozdika
22 152mm 2S3 Akatsiya
32 122mm BM-21 'Grad'
3 23mm ZU-23
2 ZSU-23-4 'Shilka'
7 9K35 Strela-10
6 Mi-8 transport helicopter
2 Mi-24V/P attack helicopter

Ez egyre jobb…

Sok is, meg kevés is.
sok, mert nekûnk nincs ennyi. Kevés, mert nincs sok kihatàsa az oroszok harci képességeire. Kevés, ha figyelembe vesszük, hogy az ukik mennyi fegyvert kaptak.
( Szerintem, mint laikus.)
ahhoz képest hogy a különböző alverzióikból vagy summ 500 darab volt a készleten, ahhoz képest például nagyon nem kevés....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ilyet hogy lehet hátrahagyni ? ! :hadonaszos:
:hadonaszos:

Én már az irányzó helyében kerestem volna a célt

dL64S.jpg

Ukrán Stugna-P VS orosz T-72-s jól látható, a torony tetején "levegőző" orosz katona...

Ukrán Stugna-P VS orosz T-72-s jól látható, a torony tetején "levegőző" orosz katona...

Mondjuk a tank simán továbbment,még fordult is a végén,ki sem gyulladt,persze a parancsnok elesett,de ilyen van.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7
Én inkább port látok. A legvégén a két füstpamacs az inkább a kipufogóból jön.
(lehet bele dízelt nyomni, hogy füstöljön, vagy csak szimplán nagy gázt adnak ez meg nem Euro VI.....)
Tudom de szerintem az már a találatot következtében keletkező füst kár, hogy nem hosszabb a videó...

• Tetszik
Reactions: fip7

Ukrajna saját, egyedi T-72 tankjait használja az Oroszország elleni harcban​

Az ukrán katonaság körülbelül 20 T-72-est üzemeltetett a sofőr/szerelő kiképző egységekben, és a harckocsik többségét raktárban tartotta. De miután 2014-ben Ukrajna harckocsik százait veszítette el az orosz csapatokkal és szeparatista meghatalmazottaikkal folytatott összecsapásokban, Kijev úgy döntött, hogy reaktiválja T-72-eseit. Mihail Zsirikhov ukrán hadtörténész szerint 2015 decemberének végén 372 T-72-es állt szolgálatban – ez a szám 2021-re 500-ra nőhetett.
A T-72 harckocsikat az új gépesített és hegyi gyalogdandárok harckocsizászlóaljainak, valamint az újonnan felállított 3. , 4. és 5. harckocsidandároknak adták ki . Több tucat T-72-es is szolgál az Ukrán Nemzeti Gárdánál.
Ukri-T-72-AV.jpg