Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A cseh T-72esekben volt szendvicspáncél?
Visszanéztem. Ugyanaz a toronypáncél lenne mint a T-72A-nak? Vhol azt olvastam a kvarchomokos verziót nem adták el licencbe az oroszok, akkor a vsz gyártók kipótolták valamivel saját kútfőből?Igen, a 179-es oldalon posztoltam is róluk.
A teknő acél - textolit - acél, a torony meg mezei öntészeti homokos, Soviet Sandbag a gúnynevük.
Visszanéztem. Ugyanaz a toronypáncél lenne mint a T-72A-nak? Vhol azt olvastam a kvarchomokos verziót nem adták el licencbe az oroszok, akkor a vsz gyártók kipótolták valamivel saját kútfőből?
Visszanéztem. Ugyanaz a toronypáncél lenne mint a T-72A-nak? Vhol azt olvastam a kvarchomokos verziót nem adták el licencbe az oroszok, akkor a vsz gyártók kipótolták valamivel saját kútfőből?
én azon csodálkozok hogy a gyújtógyertyák alapanyagáúl szolgáló korundot nem rakták bele maguktól (AL2O3 )
azért a szerszámgépekhez gyártott korund lapkák készítéséhez szükséges technológia elég messze van egy nagyobb méretű korund golyó vagy betét technológiájától..... Mosonmagyaróváron az ottani timföldgyár mellett készítettek ilyen szerszámgépekhez való kerámia lapkkás szerszámokat, de a nagyobb méret már nem volt gyártásban soha..... az meg hogy egy szigetelő kerámiában a kiégetése során keletkezik részben kerámia állagú Al2O3 is, az csak azon múlik, hogy amikor a kerámia cucc alapanyagául használt masszába kevernek-e, vagy mennyit tesznek bele a timföld nevű cuccból......Kvarcüveget készíteni azért nem egy akkora bonyoúltság hogy ne menne saját kútfőből. A cseheknél komoly lombikgyártás vólt. A kristályszerekezet kialakulása meg csak szabályozott hűtés...
én azon csodálkozok hogy a gyújtógyertyák alapanyagáúl szolgáló korundot nem rakták bele maguktól (AL2O3 ) vagy rubin zafir a természetben. hétköznapi elterjedése a gyújtógyertyák fő összetevője melett a csiszolóapir gyártás vagy a samot tégla gyártás.
egyébként a villanyvezetékek kerámia szigetelői is nagy mennyiségű korundot tartalmaznak azért olyan ellenállóak többek között. (lövedékálló betétekhez közeli tulajdonságokkal rendelkezik ) (ami könnyen javítható lenne a keverék modosításával csak ugye nem az a cél hogy a villanyvezeték szigetelő porcelánja lövedékálló legyen.)
Szia! Megtudnád mondani, hogy a zsákpáncélzat hogyan működik, és mi van benne?A T-64B esetén korund golyós volt a toronypáncél.
Más méretben és formában akkoriban nem felelt meg.
Sőt, a golyókat is be kellet vonni energia elnyelő anyaggal (tudtommal alumínium), mert az első találat lökéshulláma a fémben porrá törte a többi golyót is amíg nem volt csillapítása. Nagyon drága megoldás volt. (Benne van a harckocsis doksiban is )
A T-72A kvarcszilikátos páncélzata olcsó volt és hatékony. Alább láthatod:
A rajzról egyébként a pontos méretek is leolvashatóak.
A III-as metszetre igaz például az a páncélzat egyenérték ami Hasp doksijában van, csak az éppen nem szemből számol, hanem a legkisebb védelem szögével.
Szemből a valós védelmet a zöld vonalaknál látod a tornyon.
Szia! Megtudnád mondani, hogy a zsákpáncélzat hogyan működik, és mi van benne?
Köszönöm!Persze. Reaktív páncél van benne.
(A képen T-80BVM)
Az utolsó képen van a zsák konkrétan.
Ahogyan én értelmezem több rétegű reaktív lapok között van egy műanyagból készült tojástartó, ami távtartóként funkcionál.
A zsák anyaga feltételezem aramid szövet.
A szabadalmi rajzon jól látszik, hogy sokkal kevesebb zsák szükséges a kötényezés beboritásához, mint ahány darab Kontakt-1 tégla kellet régebben.
Mivel nagyrészt szövetből és műanyagból van így gondolom sokkal kevésbé repeszel , mint az elődje, így kevésbé veszélyes a gyalogságra is.
20 év alatt lószart nem tettek a katonáik védelméért mert pocakos semmire kellő hozzá nem értő (nem is érdekli ) féle szart raktak be védelmi miniszternek ! BTR-90 és a fekete sas tankokkal nem lenne iylen szar az eredmény ! Mit látunk ? t-72 B/b3/M t-80U/ BVM ! Ez 6 féle szutyok !Ezt a T-72B3-t egy ukrán páncéltörő rakéta találta el amelynek következtében berobbant a lőszer....
Ebből a videóból ezt , hogy sikerült megállapítani?Ezt a T-72B3-t egy ukrán páncéltörő rakéta találta el amelynek következtében berobbant a lőszer....
BTR-90 és a fekete sas tankokkal nem lenne iylen szar az eredmény ! Mit látunk ? t-72 B/b3/M t-80U/ BVM ! Ez 6 féle szutyok !