130+16 (HSLA) = kb. 150 mm RHA NATO 68 fokban ez kb. 400 mm KE (Gyári érték is pont ennyi)
Mitől függött, hogy az egyik harckocsi csak 16 milis, a másik meg 30 milis HHS acéllapot kapott pluszba ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
130+16 (HSLA) = kb. 150 mm RHA NATO 68 fokban ez kb. 400 mm KE (Gyári érték is pont ennyi)
Mitől függött, hogy az egyik harckocsi csak 16 milis, a másik meg 30 milis HHS acéllapot kapott pluszba ?
Nem tudom. Én nem láttam bennük túl sok logikát.
"Csak" ezért érdeklődtem a helyi gyártás méretéről színvonaláról, mert felmerült bennem, hogy jobban járnának az indiaiak, ha az orosz T-72 => T-90 fejlesztési vonal mintájára a meglévő --szinte-gyártott-- modellből kiindulva "rá-modernizálnának", csaaak az "új" modellnek náluk nem T-90/-xx lenne a neve, hanem Arjun NG/Mk.2./...
"Csak" ezért érdeklődtem a helyi gyártás méretéről színvonaláról, mert felmerült bennem, hogy jobban járnának az indiaiak, ha az orosz T-72 => T-90 fejlesztési vonal mintájára a meglévő --szinte-gyártott-- modellből kiindulva "rá-modernizálnának", csaaak az "új" modellnek náluk nem T-90/-xx lenne a neve, hanem Arjun NG/Mk.2./...
Az oroszokkal zajló üzlet esetében --szerintem-- most az a "Van az a pénz/politikai támogatás/egyebek..." helyzet van, amikor kis ügyességgel lehet nekik elfogadható ajánlatot tenni. Az oroszok most a korábbinál rugalmasabban kénytelenek reagálni a jelenlegi politikai és gazdasági helyzetben.
A T-90-est nem tudják az Indiaiak modernizálni, mert műszakilag messze el vannak maradva mögötte.
Az eredeti Arjunnal nagyot akartak gurítani páncél tekintetében is. Egyik indiai fórumon olvastam egyszer, hogy csináltak egy elképesztően drága kerámiás páncélt, meg heggesztett tornyot, hogy majd milyen f@sza lesz. Erre pont annyit tudott, mint a T-72S tornya, csak sokkal drágábban XD
De ha megnézed a VT-4 vs. T-84 összehasonlítást, ott is látszik, hogy még az ukránok is simán legurítják a kínaiakat.
És a VT-4 az egy olyan Type-96 amit a Type-99 elemeivel modernináltak, hogy export képes legyen. Hát...![]()
Az alappáncéltól.Mitől függött, hogy az egyik harckocsi csak 16 milis, a másik meg 30 milis HHS acéllapot kapott pluszba ?
Az alappáncéltól.
Majd délután ha nem felejtem, de rámírhatsz nyugodtan.El tudnád bővebben magyarázni ?
A T-64B is 80 - 105 - 20-as teknővel bírt és kapott is 30 milis acéllapot.
A T-72-es Urál is ugyanezzel bírt, de az már csak 16-osat.
A T-72A-nál meg a teknő elrendezését beújították, 60 - 105 - 50-esre, és az ilyen miért csak 16-osat kapott, mi akadálya a 30 milis rarakásának ?
El tudnád bővebben magyarázni ?
A T-64B is 80 - 105 - 20-as teknővel bírt és kapott is 30 milis acéllapot.
A T-72-es Urál is ugyanezzel bírt, de az már csak 16-osat.
A T-72A-nál meg a teknő elrendezését beújították, 60 - 105 - 50-esre, és az ilyen miért csak 16-osat kapott, mi akadálya a 30 milis rarakásának ?
Alig 30 évet késtek vele.![]()
Cyberspec News
Belorussian T-72BM2 will enter service this year....it's similar to the Russian T-72B3Mt.me
Mit késtek le csak kérdem ?Alig 30 évet késtek vele.