• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 144
33 458
113
A haspáncélon lévő ajtó egyébként nem egy egyzserű történet, mert csak akkor tudod használni, hogyha nincs hátradöntve a vezető ülése ugyanis az pont rádől. Ez azért lényeges, mert vészelhagyásnál vagy megvár mindenkit a vezető és csak utána dönti hátra az ülését, másik a tárhoz, hajtja vissz az ülését és mászik ki az ajtón, vagy ő megfy ki legelőször, de akkor aki utána jön annak kell az ülést visszahajtani.
Ezen a képen látszik a dolog:
Yer-MJahahjhjh-N.jpg
téves az elképzelésed. mert a haspáncélon a menekülőnyílást a vezető nyitja ki úgy hogy elötte kiemeli a páncél üllés támláját. más is kitudja nyitni de a vezető van a legközelebb
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 319
76 944
113
téves az elképzelésed. mert a haspáncélon a menekülőnyílást a vezető nyitja ki úgy hogy elötte kiemeli a páncél üllés támláját. más is kitudja nyitni de a vezető van a legközelebb
Nem hátradöntős az ülése? Mi van ha meghal a vezető? Ki nyitja az ajtót?
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 144
33 458
113
Nem hátradöntős az ülése? Mi van ha meghal a vezető? Ki nyitja az ajtót?
de dönthető az üllés de a támla attol még kiszerelhető. ha meghal a vezető akkor benthagyják a székébe a toronybol előrremászók. de ha a vezető él mire a toronyból előrremásznak addigra a vezető már kinyitja a menekülőt. kb megfogják a hullát és elörrelökik a szék támláját gyorsan kikapják ha szükséges
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 600
14 544
113
FPV drón és RPG találatok eredményei az orosz T-72B3 mod 2022-n.


Szóval akkor iraki T55 style NERA van a T72B3-asokon?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 319
76 944
113
 • Tetszik
Reactions: endre

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
391
1 396
93

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 055
4 004
113

Itt 150-et írnak:

 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 006
53 976
113

Átment rajta a komulatív sugár,és nem robbant fel,nem is gyulladt ki,pár dolgot szétkapott bent,de túlélte mindenki,elég szar az angol sub,de ki lehet silabizálni a lényeget.
 
 • Hűha
 • Tetszik
Reactions: fip7 and misinator