• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 602
14 812
113
India Oroszországgal együttműködve modernizálni fogja T-72-es harckocsiit esetleges export céljából – Indian Defense News

https://www.indiandefensenews.in/2024/09/india-to-upgrade-t-72-tanks-for-export.html?m=1

A szóvívő szerint a T-72-es harckocsikat Indiában modernizálják, majd exportálják. Az Indiai Fegyveres Erők körülbelül 2500 ilyen járművet tartanak szolgálatban, amelyeket a dél-ázsiai köztársaság az 1970-es években kezdett el üzemeltetni.

A modernizáció várhatóan olyan fejlett funkciókat tartalmaznak majd, mint a továbbfejlesztett tűzvezérlő rendszerek, továbbfejlesztett páncélzat és jobb mobilitás.

Indiában a T-72-es harckocsik gyártása az 1980-as években kezdődött a Csennai melletti Avadiban található Heavy Vehicles Factory-ban, miközben 500 harckocsit közvetlenül a Szovjetuniótól vásároltak. A 2000-es években ugyanez a gyár korszerűsített T-90-es harckocsikat is gyártott. Most az a terv, hogy a T-72-es harckocsikat exportra fejlesztik ebben a létesítményben. A hírek szerint, ha ez a törekvés sikeresnek bizonyul, más orosz eredetű páncélozott járművek, például BMP-k exportja is szóba jöhet. Az indiai hadsereg a BMP-k korszerűsítésére is készül.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 202
57 498
113
Orosz T-72 ukrán aknamezőn 6 robbanást kibírt majd a legénység elhagyja a tankot.

Ez 1 szar, a Leok már 1 akna után megállnak,ezek az elmaradott ázsiai hordák sosem tanulnak.
Jelzem,a kezelőknek,hogy az aknamezőn érdemesebb a megtisztított részen át távozni,de most mákjuk volt,egy kalappal nekik.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 809
39 229
113

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
908
1 866
93
Jah, hisz azért adják el mert olyan jók...
Szerintem az eladási összegen T-90-t szeretnének gyártani! Azaz frissíteni a gépállományt! Nekik van miből.

Az indusoktúl lehetne venni pár száz darabot occsón, oszt megrobotosítani üket.
Ez nekünk nem igen menne! Az oroszok is gyerekcipőben járnak vele, mivel már régen akartak távvezérlésű harckocsit, csak ugye az erdőben van gond vele! S szerintem ezzel is az lesz a gond! Azok a fránya hullámok!

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
11 871
34 976
113
Szerintem az eladási összegen T-90-t szeretnének gyártani! Azaz frissíteni a gépállományt! Nekik van miből.

Ez nekünk nem igen menne! Az oroszok is gyerekcipőben járnak vele, mivel már régen akartak távvezérlésű harckocsit, csak ugye az erdőben van gond vele! S szerintem ezzel is az lesz a gond! Azok a fránya hullámok!
A vezetékes FPV drónok korában? :eek:

Törppapa

Well-Known Member
2022. január 29.
908
1 866
93
A vezetékes FPV drónok korában? :eek:
A törököknek is van távirányítós! Már vagy 4 éve láttam a Yutubon az oroszok próbálkozását s ott is kimondta hogy jó csak erdőbe ne kellene vele menni! A fák leárnyékolják! A harckocsik meg csak a földön mennek! Ott mutatta hogy bement a kísérleti gép az erdőbe s megszűnt a vezérlés s vissza kellet húzni a kísérleti gépet.
- Az hogy a harckocsi egy másik drónon keresztűl kommunikáljon a központtal, az meg a felderítését veszélyezteti. A drón elég nagy áramot fogyasztana. Hamar cserélni kell az akksit. Piszkok ezek a hullámok!

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 403
84 274
113

Ugyanarról beszélünk. Ha olyan jó lenne, nem kéne helyette más. Nem veszed észre, hogy mások levetett szarjaira akarod alapozni a honvédelmet? A családod egzisztenciáját is mások levetett szarjaira alapozodŰ? Ha nem akkor az ország védelmét miért tennéd?

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
19 173
59 916
113
A családod egzisztenciáját is mások levetett szarjaira alapozodŰ?

Az ország nagy része használt lakásban/házban lakik és használt autót vezet. ;)
Te meg járjál gyalog amíg összekuporgatod álmaid új S osztályára... :D

(És ugyan ez igaz a haditechnikára is. Amíg te gyalogolsz, nekünk jó lesz a T-72S is)

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 566
9 110
113
Az itteni szakértők megszakérthetnék. Én nekik hiszek.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 809
39 229
113
A törököknek is van távirányítós! Már vagy 4 éve láttam a Yutubon az oroszok próbálkozását s ott is kimondta hogy jó csak erdőbe ne kellene vele menni! A fák leárnyékolják! A harckocsik meg csak a földön mennek! Ott mutatta hogy bement a kísérleti gép az erdőbe s megszűnt a vezérlés s vissza kellet húzni a kísérleti gépet.
- Az hogy a harckocsi egy másik drónon keresztűl kommunikáljon a központtal, az meg a felderítését veszélyezteti. A drón elég nagy áramot fogyasztana. Hamar cserélni kell az akksit. Piszkok ezek a hullámok!

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 403
84 274
113
Az itteni szakértők megszakérthetnék. Én nekik hiszek.
Ez nyilvánvaló hülyeség. Már a T-80 csalad is jobb nemhogy a T-90 csalad és még maradtunk házon belül.