T-72

kaptam egy linket, bebököm ide,mert ilyen is akad a képeken:
http://io9.com/these-abandoned-tanks-are-rusting-mementoes-of-the-wars-1100567629

t72takbiv-2.jpg
<
t72takbiv-3.jpg

t72takbiv-4.jpg

Ez egy érdekes kép szerintem:

t-72_hit_by_m1_01.jpg

Link: http://www.vojsko.net/photo/pozemni/tanky/t-72_hit_by_m1_01.jpg

Valahol olvastam, hogy amerikai harckocsizók, valamelyék sivatagi háború befejeztével, brahiból rálőttek kér egymás mögött lévő T(nemtom az altípust)-re. Az elsőn átment a nyíllövedél és a másodiknak is átütötte a páncélját.

Beásott tank, A1 mindha még homokon is "átment" volna... az ötlet jó volt...

Érdekes adalék, kontraszt hogy A1el többszöri próbálkozással se tudtak kilőni egy sárban ragadt M1et, végül belülről robbantották fel.

Mackensen

Engem nem lep meg ez a történet, szerintem hiteles is lehet. Egy harckocsi oldalpáncélzata nem túl erős. Alapvetően gépágyú kaliberig védenek, ami típustól függően 50-200 mm RHA.
Egy valamire való 120/125 mm-s ágyú pedig lőszertől függően, 2 km-ről átlő 500-900 mm RHA-t.
Ez alapján, és a kép alapján én el tudom képzelni, hogy a történet valós.
Ha szemből lőttek akkor viszont T-54/55/62 (vagy kínai másolataik) valamelyikére lőhettek. Azoknak volt 200-220 mm RHA körüli a legerősebb páncélzatuk.

Mackensen

Engem nem lep meg ez a történet, szerintem hiteles is lehet. Egy harckocsi oldalpáncélzata nem túl erős. Alapvetően gépágyú kaliberig védenek, ami típustól függően 50-200 mm RHA.
Egy valamire való 120/125 mm-s ágyú pedig lőszertől függően, 2 km-ről átlő 500-900 mm RHA-t.
Ez alapján, és a kép alapján én el tudom képzelni, hogy a történet valós.
Ha szemből lőttek akkor viszont T-54/55/62 (vagy kínai másolataik) valamelyikére lőhettek. Azoknak volt 200-220 mm RHA körüli a legerősebb páncélzatuk.

Valóban semmi meglepő nincs a képen. Nálunk is vizsgálták az átütő képességet T-72 ellen és oldalról a 30 mm-es gépágyú is átvitte a testet. Papíron 400 m-ig képes erre. De oldalról még a torony is csak 120-140 mm vastag, míg egy M829A1 még 4 km távolságból is átvisz 460 mm-t derékszögben.

Mellesleg oldalról a T-72 is jó nagy távolságról üti át az M1, vagy Leo2 páncélját, csak szemből nem képes rá (mármint a tornyon).

Fade

Sikerült átlőni a páncélját a sárba ragadt harckocsinak de meg semmisíteni kellett nem kilőni.
Hogy egyértelműbb legyen:
Ez volt a cél:
61666698.S9nZ4BtA_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem pedig ez:
show_image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

És azért mert az előbbi nem ment harckocsi ágyúval fel kellett robbantani(de nyilvánvaló,hogy az alsó képen lévő harckocsi is "ki van lőve"azaz harcképtelken)

A Moderna nagyon szép :D
Eleddig az a legtetszetősebb t-72 upgrade amit láttam.
A specifikációk alapján nem rossz, a másodlagos fegyverzetként beépített 30 milis gépágyú meg brutális :D.
120 darabot kérek azonnal :D

• Tetszik
Reactions: Mark1993
Am nem értem ezt az egyet!

A szír t-72-sek mért nem kaptak az oroszoktól aktív védelmi rendszert.
pl az ARENA-t mikor nekik még ennél is fejlettebb lesz az armata-hoz a "Barrier"

Mert drága aktív védelmi rendszert nem adunk a szutykos araboknak :D Nem ismerem az ARENA rendszer pontos technikai hátterét, de lehet, hogy féltették a technikát mondjuk a kínaiaktól.
(ha még nincs meg nekik)