T-80

Tölds le olvasd el!Benne van sokminden!
...

Benne van szinte minden a hidegháborús harckocsikról páncéltörő lőszerekről!
Felejtsd el. Az a pdf egy hulladék, egy amatőr Wot-os fanboy csinálta.

Ha nagyon akarsz valami összefoglalót, akkor keresd meg Hpasp-féle MBTs.pdf-et. Sajnos ezeréves elavult információ van abban is, de 100x jobb mégis, nagyjából azért használható még ma is.
www.mediafire.com/file/b63t8z6w86nizpi/MBTs.pdf

• Tetszik
Reactions: Bleroka
A világ hülyesége batmi módon mekülönböztetni a parancsnoki harckocsikat. Ennyi erővel célkeresztet is rakhatnának rájuk.

Persze van amit nem lehet elkerülni de szorítkozni kell a minimumra.

Az Orosz Hadsereg a Szovjet Hadsereg ellentéte lett.

A Szovjet Hadseregben folyamatosak voltak az újítások, fejlesztések, akkoriban tervezték komolyan az APS-t is, sorozatgyártottként, addig az Oroszok a neoprimitív megoldásokat "kedvelik", mint a BBQ-rács a harckocsi tetejére és a veszteségeket szemellenzősen, hatalommal és lakájmédiával tagadják. Pedig megcsinálhatták volna, hogy legyártanak egy 200 - 300 példányt, felszerelik, élesben tesztelik, a Kaukázusban van is lehetőség, és a gyártósor alvó, de meglevő állapotban van, azonban láthatod, a teljesfokú nemtörődömségben / igénytelenségben és tagadásban vannak, szerintem reálisan van 15 - 20 darab működő Aréna rendszerük.

Szégyen.

Felejtsd el. Az a pdf egy hulladék, egy amatőr Wot-os fanboy csinálta.

Ha nagyon akarsz valami összefoglalót, akkor keresd meg Hpasp-féle MBTs.pdf-et. Sajnos ezeréves elavult információ van abban is, de 100x jobb mégis, nagyjából azért használható még ma is.
www.mediafire.com/file/b63t8z6w86nizpi/MBTs.pdf
Köszönöm átnéztem!Jóval részletesebb!Véleményem szerint ettől még a 70-es évek végéig,80-as évek elejéig közepéig a harckocsiknál minőségi fölény a szovjetekeknél volt!És a mennyiségi is!Egyedül talán a tűzvezető rendszer amiben jobb lehetett egy leo1,amx30,m60 mint a szovjet T64,T72,T80!

én alapból azt nem értem, hogy egy elvileg 1db-os absz kísérleti cucc, a T80 UM-2, az mit keres egy valós háborúban? főleg úgy hogy sem fejlesztve, sem rendszeresítve nem lett, tahát kvázi fejlesztési zsákutca?
Amit a pár darabos világháborús Hellcat upgrade meg a Jackson páncélvadászok a jugó háborúban. Háborúzott mert háború van.

Tűzerőben nem egyertelműen, csak védettségben, de minden másban a fasorban sem voltak. Ne haragudj de senki be nem meséli nekem, hogy egy harckocsi jobb attól egy másiknál, hogy a védelme egyertelműen jobb és a tűzerő nagyon hasonló, de minden másban egy elavult tragacs.

Az MBT-70 és M60A2 Starship Patton a hetvenes évek java, az Abrams csak 1979-ben debütált, azelőtt még tűzerőre is az M60-as Patton-ök és Leó 1-esek használhatatlanok voltak. És a Briteknél sajnos nem tudom, mikor vezették be az APFSDS-t.

És a Briteknél sajnos nem tudom, mikor vezették be az APFSDS-t.

Az L23-as ha jól emlékszem 1985-ös....

A tűzerőről sokat elmond, ez a videó:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az L15-ös az 1970's évek végéig a legerősebb KE NATO lőszer volt.
A 3BM9-es pedig lényegében egy gyakorló lőszer amit többnyire a 3. világba exportáltak.
Már a 70's évek elején a 3BM15 volt a hivatalos szovjet hadi lőszer. (Mire sorozat gyártásba került az első T-72-es....)

Az L23-as ha jól emlékszem 1985-ös....

A tűzerőről sokat elmond, ez a videó:

Az L15-ös az 1970's évek végéig a legerősebb KE NATO lőszer volt.
A 3BM9-es pedig lényegében egy gyakorló lőszer amit többnyire a 3. világba exportáltak.
Már a 70's évek elején a 3BM15 volt a hivatalos szovjet hadi lőszer. (Mire sorozat gyártásba került az első T-72-es....)

Az M735-ös 1978-as, azelőtti legutolsó USA lőszer az M728-as APDS volt, ami az L52-es licence. Az M735-ös előtt nem volt értékelhető lőszerük az Amiknak, és az más probléma, hogy nem kedvelték a kumulatív lőszereket, mint a Franciák, és ha mégis kísérleteztek vele, kudarcos lett.

• Tetszik
Reactions: bel
Ez min változtat? Amúgy ha működik miért kísérleteznek?

A Szovjetunió és Oroszország méretileg majdnem ugyanakkorák, csak a 440 mrd (1988) vs 62 mrd-s (2020) költségvetések a rákfenéi mindennek. Jelen költségvetés fele elmegy az 5,000 + nukleáris robbanfejre, és a feléből kell mindent, a fizut, az ellátmányt és a többit kigazdálkodni, 2015-ös MRE-vel is találkozni, és akkor a harckocsi műszerezettségéhez érnek, elfogy a pénz.

A Szovjetunió és Oroszország méretileg majdnem ugyanakkorák, csak a 440 mrd (1988) vs 62 mrd-s (2020) költségvetések a rákfenéi mindennek. Jelen költségvetés fele elmegy az 5,000 + nukleáris robbanfejre, és a feléből kell mindent, a fizut, az ellátmányt és a többit kigazdálkodni, 2015-ös MRE-vel is találkozni, és akkor a harckocsi műszerezettségéhez érnek, elfogy a pénz.
vagy mint az UVZ kapcsán kiderült az ukrán eredetű célzó műszerek hiánya is "besegített" a leállásba, mert az orosz iparról kiderül, hogy bizonyos szegmensei értékelhetetlenek....

Újabb harckocsi-harckocsi összecsapás, ami egy T-80U pusztulásával végződött...

es6Fr4VNs4w.jpg

Ezt most nem komolyan kérdezed ugye? Szerinted egy képből mindenféle más info nélkül honnan a retekből tudnánk megmondani!!!???

Azt hittem, komplett galéria lesz mellékelve az újabb megsemmisített T-80U-hoz.

A kilőtt T-90A-nál a másik topicban van egy komplett galéria, ott lehet szakértni, még én is tudok, hogy mi végezhetett vele.

Az Ukrán T-80B / BV / U / UD / T-84-esek miért inaktívak, miért csak a T-64-eseket vetik be időnként ?

pmLAckv.jpg

jUo4bg8.jpg

aR75lh7.jpg

Azt hittem, komplett galéria lesz mellékelve az újabb megsemmisített T-80U-hoz.

A kilőtt T-90A-nál a másik topicban van egy komplett galéria, ott lehet szakértni, még én is tudok, hogy mi végezhetett vele.
Tessék, bár itt azt írják, hogy NLAW volt:

• Tetszik
Reactions: Mark1993